Γενικά Τι μου προτείνεται να βάλω στην βάση του κλουβιού για ringneck

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zoedm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zoedm

AEAC
Εγγραφή
3 Μαϊ 2021
Μηνύματα
14
Καλησπέρα σας , περιμένουμε από αύριο/μεθαύριο το καινούριο κλουβάκι για το ringneck μας. Επειδή μόλις ξεκίνησα να ασχολούμαι με παπαγάλους ήθελα να ρωτήσω τι θα πρέπει να έχει ο πάτος του κλουβιού . Άκουσα για άμμο , εφημερίδες , μέχρι και ροκανίδια που βάζουν στα κουνέλια αλλά δεν ξέρω τι είναι πιο σωστό και πιο υγιεινό.
 
Οι εφημερίδες και κάθε είδους έντυπο είναι ακατάλληλα σαν υπόστρωμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί κουζίνας, κόλλες Α4, ροκανίδι, pellet (ειδικό για χρήση σε κατοικίδια και όχι για καύση) και κάποιο από τα διάφορα είδη άμμου που κυκλοφορούν στο εμπόριο.Καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του. Έχοντας δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, έχω καταλήξει στο pellet τα τελευταία χρόνια.
 
Μπορεις να βαλεις χαρτι α4 και να ριξεις αμμο απο πανω. Εγω προσωπικα βαζω χαρτι κουζινας για να απορροφαει . Προσοχη ομως να μην ερχεται σε επαφη με το χαρτι το ζωντανο.
 
Δεν χρειάζεται αλλαγή σε καθημερινή βάση, αν ήταν έτσι θα ήταν ασύμφορο οικονομικά. Μπορείς να καθαρίζεις τοπικά τα σημεία που έχει κουτσουλιές και να αλλάζεις όλο το υπόστρωμα όποτε κρίνεις εσύ. Εγώ για παράδειγμα το αλλάζω μια φορά το μήνα ή και νωρίτερα αν κρίνω ότι χρειάζεται.
 
Προσωπικά χρησιμοποιω σελιδες απο τα διαφημιστικά φυλλαδια που μας αφήνουν στην πολυκατοικία. Κανω αλλαγη καθε πρωι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Zoedm
Back
Top