Γενικά Τι μου προτείνετε, cockatiel ή green cheeked conure;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mirto
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εξαρτάται με ποιο είδος θα είναι καλύτερη και ευκολοτερη η συμβίωση. Θυμάμαι όταν έψαχνα να βρω το είδος που μου ταιριάζει (έμαθα και ειδη που αν έβλεπα σε ταινία θα είχα συγχαρεί το καστ για την εφευρετικότητα) πάντα έβλεπα βιντεάκια στο you tube και διάβαζα σε ξένα αντίστοιχα φόρουμς, αρκετές εμπειρίες κατόχων παπαγάλων που με ενδιέφεραν. Έτσι απέρριψα αρκετά είδη. Οι κονιουρες μου τράβηξαν κατευθείαν την προσοχή, γιατί στα δικά μου μάτια, είναι πανέμορφες, εκφραστικές και με απίστευτα μάτια. Είναι ως επί τω πλείστον ήσυχες, κάτι που για τις δικές μου συνθήκες ζωής, είναι απαραίτητο. Γι αυτό και δεν διάλεξα την πολυαγαπημένη κονιούρα Παταγονίας. Η ομιλία δεν με ενδιεφερε. Είναι κοινωνικές, μαθαίνουν εύκολα "κόλπα" και εξημερώνονται εύκολα. Αυτά κάλυπταν τα δικά μου κριτήρια.

Στα πλην τώρα: Σαν παπαγάλος είναι απίστευτα επίμονη όταν θέλει να κάνει κάτι, είναι δύσκολη στο φαγητό της, φωνάζει όταν φεύγουμε από το δωμάτιο (όταν λέμε φωνάζει, εννοούμε λέει με αστεία φωνούλα "elisabeth, φιλάκια μουτς μουτς, τι κάνεις - καλά είμαι, γεια σου"). Είναι από τις εξαιρέσεις, και μας βγήκε ομιλητική. Όταν την βγάζεις έξω, δεν αφήνει τον ώμο σου, ούτε για να πιεις νερό. Ούτε για να πιει η ίδια νερό. Έχε υπόψιν, ότι παρά το μικρό σωματάκι της, το ράμφος της πονάει και τουλάχιστον μέχρι το πρώτο έτος, είναι λιιιιιιιγο δαγκωνιάρικα. Ακόμα και έτσι, είναι αξιολάτρευτα, χαδιάρικα και δεν μπορούν χωρίς την παρέα σου. Ούτε εγώ μπορώ χωρίς την παρέα της.

Θα χαρούμε πολύ να μας συστήσεις, την όποια φτερωτή παρέα επιλέξεις. Καλώς ήρθες 🙂
 
@Tony Forpus Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να είναι φιλικό και κοινωνικό. Δεν με νοιάζει καθόλου αν θα μιλάει ή όχι. Κατέληξα ανάμεσα σε αυτά τα δύο είδη γιατί είναι περίπου στο μέγεθος που θέλω και δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους. Διάβασα πως οι κονούρες γενικότερα είναι πιο παιχνιδιάρικες από ότι τα κοκατίλ. Με προβλημάτισε λίγο ότι τα κοκατίλ είναι πιο ευαίσθητα σε αρρώστιες και παθαίνουν ορμονικές διαταραχές. Δεν ξέρω αν είναι σοβαρό κριτήριο αυτό (πρώτη φορά παίρνω παπαγάλο! 😄). Δεν έχω πρόβλημα με τον ήχο, ίσως όμως να προτιμούσα ένα που να μην είναι πολύ φωνακλάδικο. 😆 Επίσης θα νιώθει μοναξιά αν δεν είναι κανείς σπίτι για περίπου (τις περισσότερες μέρες την εβδομάδα, 1-2 μέρες λείπω λίγο περισσότερο) 4-5 ώρες;
Καλώς ήρθες 🙂
Καλώς σας βρήκα! 😊
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχω και τα δύο ήδη είναι αξιολάτρευτα σύμφωνο σε αυτό που είπε η Ελένη όσο αφορά την κονουριτσα αλλά και το κοκατιλ είναι φοβερό τουλάχιστον το δικό μου έχει βγεί πολύ ομιλητικό κοινωνικό και είναι πάρα πολύ εξαρτημένο από εμένα λέει και το όνομα του (Κοκό ) λέει και κάτι τραγουδάκια που έχουμε μάθει είναι περίεργα πουλιά ..αλλά αν κάτσεις και ασχοληθείς μαζί τους είναι η καλύτερη παρέα χωρίς να ξεχωρίζω την κονουρα και τα δύο στην ίδια κατηγορία τα βάζω και επειδή μένω σε πολυκατοικία δν μου έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα όσο αφορά τον θόρυβο...(ειδικά η κουνουριτσα) επειδή το κοκατιλ είναι λιγάκι τρελό οπότε λέει και κάνα τραγούδι 😂
[automerge]1610569041[/automerge]
Όσο αφορά το δέσιμο με πολλά άτομα πιστεύω ότι είναι η κονουρα τουλάχιστον η δικιά μου δν ξεχωρίζει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας όλους μας αγαπάει τώρα το κοκατιλ έχει μια τρελή αγάπη με εμένα δν ξεκολλάει από πάνω μου συνέχεια μαζί ήμαστε..
 
Κοινωνικα ειναι και τα 2 ειδη,ισως λιγο περισσοτερο θορυβο παραγουν οι κονουρες.

Τα χαρακτηριστικα του καθε ειδους ειναι σε μια γενικοτερη βαση ομως,εξαρταται απο τον χαρακτηρα που εχει το καθε πουλακι περισσοτερο.
 
Μπορείτε να μου πείτε μία τιμή για το κάθε είδος; (αν γίνεται μαζί με τα χρήματα για την φροντίδα και το φαγητό)
 
αν γίνεται μαζί με τα χρήματα για την φροντίδα και το φαγητό
Πέρα από την τιμή του πουλιού (μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με το αν είναι ήμερο ή άγριο, ανάλογα με την ηλικία, ανάλογα με τον πωλητή, πετσοπ ή εκτροφέας), τα βασικά μεγάλα έξοδα είναι τα πρώτα: μη διστάσεις, αν μπορείς βέβαια, να πάρεις μεγάλο και καλό κλουβί και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Από κει και πέρα το κόστος της τροφής για ένα πουλάκι αυτού του μεγέθους είναι ελάχιστο κάθε μήνα. Και αν είσαι υπεύθυνος, υπολόγισε και ένα 30άρι για ετήσιο προληπτικό τσεκαπ σε πτηνίατρο.
 
Mineral πετρουλα, συσκευασμενη επώνυμη τροφή/ αυγοτροφη και pellets που κρατάνε περίπου 2 μηνες νομίζω ότι είναι ένα βατό έξοδο για τον καθένα. Από εκεί και πέρα, επίσκεψη σε πτηνιατρο, κυμαίνεται γύρω στα 50 ευρω πάνω κάτω.

Οπωσδήποτε βιολογικά λαχανικά εποχής, εκεί το βλέπεις εσύ. Για μένα το χειρότερο εξοδο, είναι τα παιχνίδια, που μια αλλαγή τακτικη την χρειάζονται. Μου έχουν κοστίσει παραπάνω από το κλουβί της. Πατήθρες ξύλινες και σχοινενιες είναι απαραίτητες. Η δικιά μου, ως επί το πλείστον προτιμάει τις βαμβακερες. Ως εδώ, έχουμε τα απαραίτητα για κάθε παπαγάλο. Για κάτι έξτρα πάμε και σε ζεόλιθο για την αυγοτροφη ή και βότανα mix από evia parrots, τα οποία κρατάνε αρκετά και δεν κοστίζουν κάτι το ιδιαίτερο.

Σκέψου ότι οι πατήθρες δεν αλλάζονται (γρήγορα), όποτε είναι ένα έξοδο μια και καλή. Μπορείς να βρεις οικονομικες. Οικονομικά παιχνίδια υπάρχουν ( μεγάλη προσοχή στα παιχνιδια ), όπως και φοβερές ιδέες μέσα στο φόρουμ για να φτιάξεις δικές σου κατασκευές. Οπως είπαμε τροφουλες, σπόρια, πέτρες, είναι μεν βατα αλλά φρόντισε να εντοπισεις pet shop γύρω σου, γιατί στο τέλος για χάρη των μεταφορικών...θα πουλήσω το σπίτι... της Elizabeth!

Παραδειγμα: pellets 10,90 τροφή και αυγοτροφη παραπάνω από 10 ευρώ, δεν είναι απαραίτητο να κοστίσουν, πετρουλα ασβεστίου βρίσκεις και με 2 ευρώ. Εγώ παίρνω πάντα τις μικρότερες συσκευασίες γιατί θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο "φρεσκα.
 
Για αρχή (δηλαδή για τα έξοδα του πουλιού, του κλουβιού, των παιχνιδιών, της τροφής κ.λπ.) μπορώ να ξοδέψω περίπου 300 ευρώ αλλά έχω σκοπό να φτιάξω και δικά μου παιχνίδια αλλά και πατήθρες. Θεωρείτε πως είναι αρκετά;
 
@Mirto εν τάχει, όχι κρεμασμένες κλωστές (ξεφτια) που υπάρχουν σε πολλα παιχνίδια, κουνιες και σε μερικές βαμβακερες πατήθρες (αυτά που είναι για preening τα θέλουμε, δεν έχουν κλωστές, είναι άλλο υλικό). Μερικά πουλάκια έχουν την τάση να τις τρώνε, με αποτέλεσμα να "φράξει" το στομαχάκι τους (μου αρέσει που τοποθετούμαι "επιστημονικά" 😛...). Έχει πολύ πολύ άσχημες συνέπειες κάτι τέτοιο. Όχι μεταλλικά αντικείμενα (καμπανάκια πχ, εγώ τα αφαιρώ από το παιχνίδι αν έχουν) εκτός και αν πρόκειται για νίκελ ή ανοιξείδωτο ατσάλι. Όχι πλαστικά (σε θάλασσες και ακτές) μικρά εξαρτήματα σε παιχνιδια που έχουν την δυνατότητα να τα σπάσουν με το ράμφος τους και να τραυματιστούν.

Υγ: Το "εν τάχει" μου άρεσε...
 
Back
Top