Ασθένειες Τι μπορούμε να δώσουμε προληπτικά για τα εντερικά στις καρδερίνες;

LIASDynamics

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2008
Μηνύματα
93
Πόλη
Αμφιάλη
παιδια να ρωτησω κατι; Για τα εντερικα τι μπορουμε να δωσουμε;σαν προληψη μιλαμε παντα.
 
Στην εξωτερικη ειναι κομματακι δυσκολο Τασο, εχει να κανει με τον προσανατολισμο του χωρου των κλουβιων και με τυχον καλυψη που μπορεις να τους παρεχεις.

Αυτος ηταν και ο βασικος λογος που με οδηγησε στην αλλαγη σε εσωτερικη εκτροφη.
 
Ελεγχομενη υγρασια, οχι στρες,ριγανελαιο, μυλοξυδο...

Με τον ορο εντερικα αναφερεσαι στα κοκκιδια φαντάζομαι

ναι. ριγανελαιο να φανταστω αυτα που βλεπω στην αγορα, μυλοξυδο και αυτο σε αγοραστο;
 
Ναι το ριγανελαιο ειναι αυτο που διαφημιζουν τα πετ, για μυλοξυδο θα παρεις βιολογικο, απαστεριωτο και αφιλτραριστο

Το βρισκεις σε καταστηματα με βιολογικα
 
2-3 σταγονες στην 100 αρα ειναι καλα
Αυτό είναι σαν να μη βάζεις καθόλου.
Το κέρδος από το μηλόξιδο είναι να αλλάξει το ph του νερού και μέσω αυτού και η έως τη χρήση ισορροπία του πεπτικού συστήματος των πουλιών κάνοντας "πιθανόν" το περιβάλλον λιγότερο φιλόξενο στις "ασθένειες".
Με αυτή όμως την ποσότητα διαφοροποιείται ελάχιστα και δεν βλέπω πως μπορεί να ωφελήσει αυτό τα πουλιά.
Θεωρώ πως χρειάζεται τουλάχιστο 0,5 ml στα 100ml της ποτίστρας για να προσδοκούμε αλλαγές.
Μπορείτε μάλιστα αν θέλετε να βάλετε 100ml νερό σε ένα ποτήρι και να δοκιμάζετε τη γεύση του προσθέτοντας σταγόνες από μηλόξιδο. Η γεύση του είναι μέχρι κάποιο σημείο ευχάριστη σε μας... και περισσότερο αποδεκτή από τα πουλιά.
Αν γίνει περισσότερο από το κανονικό όξινο... Δε θα μας αρέσει όπως και στα πουλιά.
Εγώ το έχω δοκιμάσει. Δοκιμάστε κι εσείς και συζητάμε ξανά επί του θέματος.
 
θα το δοκιμασω Γιαννη!

Βασικα πρωτα θα δω σε μετρητη ποσο ειναι οι σταγονες που βαζω γιατι απο το μπουκαλακι που τις βαζω πεφτουν χοντρες και θα κανω την αναγωγη μιας και ειμαι σε 90αρες ποτιστρες
 
το θεμα ειναι οτι οι καρδερινες μας υποφερουν απο τα εντερικα σκοπος ειναι να προσφερουμε στα πουλακια πραγματα που δεν θα τα καταπονηση μονο και μονο προληπτικα.
 
παντως εγω βαζω βαζω πολυ παραπανω απο μια φορα την εβδομαδα ριγανονερο, οταν βρισκω σε μαρκετ φρεσκια ριγανη, αγοραζω και τους κανω τσαι σχεδον καθημερινα, οταν δεν υπαρχει ριγανη, φιαχνω τσαι απο σπορους γαιδουραγκαθου, και απο οτι βλεπω και καναρινια και καρδερινες το πινουν μια χαρα.
 
παντως εγω βαζω βαζω πολυ παραπανω απο μια φορα την εβδομαδα ριγανονερο, οταν βρισκω σε μαρκετ φρεσκια ριγανη, αγοραζω και τους κανω τσαι σχεδον καθημερινα, οταν δεν υπαρχει ριγανη, φιαχνω τσαι απο σπορους γαιδουραγκαθου, και απο οτι βλεπω και καναρινια και καρδερινες το πινουν μια χαρα.

ναι το ριγανονερο ειναι πιο "ελαφριας" συστασης απο το ριγανελαιο οποτε μπορεις να το χορηγεις σε μεγαλυτερη συχνοτητα και πυκνοτητα
 
Γνωστό pet shop που εχει εξειδίκευση στα πτηνά πουλάει το παρακάτω προϊον:
Μηλόξυδο 100ml

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Το μηλόξυδο καθαρίζει τον οργανισμό, αποβάλλοντας τις βλαβερές τοξίνες και καταπολεμώντας τα ζημιογόνα βακτήρια και τους μύκητες. Προσφέρει καθαρό και λαμπερό φτέρωμα στα πτηνά. Έχει βοηθητική δράση στην πέψη της τροφής. ΧΡΗΣΗ: Βάζουμε 4 σταγόνες μηλόξυδο ανά 100ml νερό (σε μια ποτίστρα) για 7 ημέρες κάθε μήνα. Επίσης για αποφυγή εξωπαρασίτων και μυκήτων προσθέτουμε 8-10 σταγόνες στην μπανιέρα του κλουβιού για την υγιεινή των πουλιών μας, την ίδια δοσολογία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ένα μικρό ψεκαστήρι για να ψεκάσουμε τους φτερωτούς μας φίλους 100ml

Ζητάω συγνώμη αν βγήκε το λινκ δεν θέλω να κανω διαφήμιση.
 
Πανάκριβο, στα ίδια λεφτά παίρνεις 500 ή και 750 μλ από κατάστημα με βιολογικά.

Η πρόταση χορήγησης για 7 συνεχόμενες μέρες είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και σίγουρα πιο σωστή από το να δίνουμε μια φορά τη βδομάδα ή ανα 10ημερο κτλ που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό όφελος.

Η δοσολογία κι εμένα μου φαίνεται πολύ μικρή (εκτός εάν πρόκειται για κάποιο υπερσυμπυκνωμένο διάλυμα, αλλά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο). Πιστεύω 2-3ml σε μια 100αρα ποτίστρα είναι πιο ρεαλιστικό για τον σκοπό τον οποίο το χορηγούμε.
 
Αντωνη, απο καιρο ειχα την απορια, πως ελεγχουμε την υγρασια σε εξωτερικη εκτροφη;

@tasioskis , Για να ελέγξεις και να καταγράψεις πολύ εύκολα και αξιόπιστα τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε οποινδήποτε χώρο(εξωτερικό ή εσωτερικό), μπορείς να προμηθευτείς το παρακάτω όργανο.

Ουσιαστικά είναι ένα πολύ απλό στην χρήση καταγραφικό που το συνδέεις με τον υπολογιστή σου μέσο θύρας USB, για να του καθορίζεις το ρυθμό δειγματοληψίας (κάθε πόση ώρα να παίρνει μέτρηση) και πόση ώρα θέλεις να έχει διάρκεια η μέτρηση σου και μετά το αποσυνδέεις και το τοποθετείς στο σημείο που θέλεις να πάρεις μετρήσεις. Λειτουργεί με μπαταρίες συνεπώς μπορείς να το τοποθετήσεις οπουδήποτε. Οι μπαταρίες ειναι λιθίου με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Για παράδειγμα το προγραμματίζεις για 24ωρες να παίρνει μέτρηση κάθε 10 λεπτά. Άρα θα έχεις συνολικό 144 μετρήσεις (σημεία μετρήσεων) που είναι υπεραρκετές (6 ανά ώρα)
Κατόπιν το εισάγεις στην USB θύρα του υπολογιστή και εξάγεις τα αποτελέσματα έτοιμα σε pdf ή/και excel και με κυματομορφές για να δεις με μια ματιά τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας και υγρασίας. Δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ενέργεια από εσένα. Τα αρχεία αυτά τα έχει ήδη φτιάξει το λογισμικού του, το οποίο είναι ενσωματωμένο μέσα στο οργανάκι άρα δεν απαιτείται καμία προ-εγκατάσταση.

Άρα, μπορείς για μερικές μέρες να ελέγξεις τους όποιους χώρους έχεις κατά νου και αναλόγως αποτελέσματος να διαλέξεις.

Το έχω και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι λειτουργεί άψογα!
Όποια άλλη πληροφορία χρειάζεσαι γενικότερα για τέτοιου είδους (και άλλα)μετρητικά, στην διάθεση σου.

https://www.nsmarket.gr/gr/index/products/thermometers?row=1551

1542111907848.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
φιλε Δημητρη, πραγματικα κατατοπιστικοτατο το ποστ σου, και απο οτι βλεπω πολυ χρήσιμο το εργαλειο, η ερωτηση μου ομως παει, πως μπορουμε να προφυλαξουμε τα πτηνα μας απο την υγρασια στην εξωτερικη εκτροφη.
 
φιλε Δημητρη, πραγματικα κατατοπιστικοτατο το ποστ σου, και απο οτι βλεπω πολυ χρήσιμο το εργαλειο, η ερωτηση μου ομως παει, πως μπορουμε να προφυλαξουμε τα πτηνα μας απο την υγρασια στην εξωτερικη εκτροφη.

Τασο, σε πρακτικο επιπεδο η υγρασια δεν ελεγχεται οταν μιλαμε για εξωτερικο χωρο διοτι ολα εξαρτωνται απο τις καιρικες συνθηκες κλπ κλπ.
Στο μονο που θα σε βοηθουσαν οι μετρησεις ειναι στο να δεις σε ποιους χωρους εχεις καποιες ισσοροπημενες τιμες στην διαρκεια των ημερων ωστε να επιλεξεις που θα τοποθετησεις τα πτηνα σου.

Για προφυλαξη απο την υγρασια θελει καποια ειδικη κατασκευη αλλα και παλι δεν το πετυχαινεις ευκολα σε εξωτερικο χωρο.
Η υγρασια αντιμετωπιζεται μονο με τεχνικα μεσα οπως ειμαι σιγουρος οτι ηδη γνωριζεις(ιονιστες, αφυγραντηρες κλπ)
Και αυτα ειναι αποτελεσματικα μονο σε εσωτερικους χωρους.
 
Back
Top