Αναπαραγωγή Τι να έγινε;

Lazaridis Giannis

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2006
Μηνύματα
242
Πόλη
Αγρίνιο
Σημερα καθως ξυπνησα βγηκα στο μπαλκονι να μαζεψω τα αυγα και να βαλω ψευτικα οπως κανω παντα. Σε μια φωλια ενω μεχρι χθες δεν ειχε κανενα αυγο σημερα ειχε 2. Υποψην αποκλειεται το ενδεχομενο δυο θυληκων ειναι κοκκνα μωσαικα. Δεν ηταν οτι ειχε μονο 2 με μια προχειρη ματια πριν τα βγαλω το ενα φαινοταν σπασμενο.Αφαιρωντας το παρατηρω οτι δεν ηταν σπασμενο αλλα ειχε ενα βαθουλωμα. Τι μπορει να εγινε;Η καναρα εχει ξααγεννησει και φετος και περσι χωρις κανενα προβλημα. Στο σημειο που εχει το βαθουλωμα ειναι καπως μαυρισμενο.
 

Συνημμένα

  • DSC00425.webp
    DSC00425.webp
    76,1 KB · Προβολές: 77
  • DSC00432.webp
    DSC00432.webp
    99,7 KB · Προβολές: 70
Μηπως επειδη τα εκανε και τα δυο μαζι εκανε το ενα ψιλοφλουδο;
Απεσυρε το αυγο και χορηγησε ασβεστιο.
 
Και χθες οπως και σημερα η καναρα ειναι μια χαρα και υγιεστατη. Παντα δινω καποιες ποσοτητες ασβεστιου στην αναπαραγωγη οποτε σιγουρα δεν χρειαζεται να αποσυρω κατι. Το τσοφλι δεν ειναι μαλακο ουτε σε εκεινο το σημειο με το βαθουλωμα.Αυτο που θελω να δω απο αυτο το αυγο ειναι αν ειναι γονιμο και αν ναι ο νεοσσος θα ειναι κανονικος;
 
Πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο. Γιαννη το αυγο γεννηθηκε ετσι παραμορφωμενο η απεκτησε το βαθουλωμα στη συνεχεια;
 
Ετσι γεννηθηκε αφου οπως γραφω στην αρχη νομιζα οτι ηταν σπασμενο αλλα τελικα ετσι ειναι κανονικο. Στο παρελθον μου εχει τυχει να παρω αυγο κατασπρο οπως και να παρω αυγο πολυ μικροτερο σε μεγεθοσ απο το κανονικο και το ωραιο ηταν οτι και τα δυο ηταν γονιμα και τα μικρα βγηκαν υγιεστατα και κανονικα.
 
απο την στιγμη που η καναρα σου εχει ξαναγεννησει κανονικα αυγα και αφου της εδωσες ασβεστιο λογικα θα ειναι καποια γενετικη ανωμαλια που ετυχε. Κατι τετοιο εχει συμβει και σε εμενα αλλα ευθυνοταν η ελλειψη ασβεστιου γιατι εκεινο το σημειο ηταν μαλακο. Οσο για τον νεοσσο δεν νομιζω να βγει κανονικα γιατι το βαθουλομα σε εκεινο το σημειο μαλλον θα επιφερει προβληματα στον νεοσσο αλλα εγω σου ευχομαι να συμβει το αντιθετο και να βγει απο το αυγο ενας υγειεστατο νεοσσος.
 
To συγκεκριμένο αυγό μην το ξαναβάλεις μέσα στην φωλιά, απεσυρέ το...
 
Back
Top