Ασθένειες Τι να έχει το ποδαράκι της;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kimi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Λαμία
Η κανάρα μου κρατάει το ποδι της. Δείτε πως είναι

kouklamoupq9.th.png

Όταν της βάζω κόκκινο κρατάει το πόδι της.

Κίμι γειά σου, καταρχήν υπάρχει πληγή στο πόδι; Εντοπίζεις κάποιο σπάσιμο ή εξαρθρωσή, αν υπάρχει τράυμα καλό θα ήταν να το απολυμάνεις με ένα ελαφρύ αντισιπτικό και στη συνέχεια να εφαρμόσεις μια αλοιφή με αντιβίωση. Αν υπάρχει το δευτερο ενδεχόμενο τότε καλό θα ήταν να βάλεις το πουλάκι σε ένα μικρό κλουβάκι και να το οδηγήσεις σε πτηνίατρο ώστε να διορθώσει το πρόβλημα.

Φιλικά

Mαλλον πληγη ηταν, γιατι εβγαζε αιμα. Της εβαλα μπεταντιν. Αλλα το αποφευγω κ της βαζω κοκκινο. Οταν θα της το βαλω ανοιγει το στομα της κ λεει να το κλεισει. Δεν ξερω τι εχει! Τι ανισιπτικο να της βάλω κ τι αλοιφή;

Θα πρότεινα να ρωτήσεις τον φαρμακοποιό σου, όσο για αλοιφή νομίζω η Fucidin που περιέχει και αντιβίωση είναι ότι πρέπει.

Tης έβαλα fucidin όπως μου είπε ο Θάνος. Το ποδαράκι της δεν το κλείνει. Το έχει πάντα ανοιχτό.

Κίμι δείξε λίγο υπομονή, θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες αλλά να προσέχεις μήπως έχει καμιά υποτροπή.

Σε ευχαριστω που δείχνεις ενδιαφέρον! Καθε πότε να της βάζω fucidin? Πάντως έχει όρεξη κ για φαγητό. Εχθές ΄κανε κ μπάνιο. Τι μπάνιο δηλ, μουσκεψε μόνο το κεφαλάκι της. Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς Κίμι, πάντως σε ευχαριστώ. Πρωί βράδυ είναι αρκετό να βάζεις, καλό θα είναι να αποφεύγεις το μπάνιο όσο υπάρχει η πληγή. Επίσης καλή καθαριότητα του χώρου ώστε να μην υπάρξει κάποια μόλυνση.

Ευτυχως με την fucidin παει καλυτερα το ποδαρακι της. Τωρα δεν της βαζω συνεχεια.

Χαίρομαι που το λες κίμι, πάντως να δείχνεις προσοχή και να παρατηρείς την πληγή και τη γενικότερη κατάσταση του πουλιού και όλα θα πάνε καλά.

Back