Διατροφή Τι να δώσω στο λευκό μικρό καναρινάκι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sevinikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sevinikos

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2017
Μηνύματα
3
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα σας ονομάζομαι σέβη και έγινα πρόσφατα μάνα ενός μπόμπιρα. Δίαβασα σχετικά αρκετά άρθρα που έχετε ανεβάσει. Μπράβο σε όλους για αυτό το εξαιρετικό φόρουμ .Αλλά έχω κάτι απορίες που αν γίνεται θα ήθελα να με βοηθήσετε να τις λύσουμε. Αρχικά για αυτήν την εποχή πόσο συχνά μου προτίνετε να δίνω φρούτα λαχανικά και αυγό. Πχ (δευτέρα μήλο τρίτη σπανάκι και τετάρτη μπρόκολο; Ανεξαρτήτως ποσότητας πχ μεγάλο κομμάτι μικρό κομμάτι;)και ταυτόχρονα μπορώ 2 μ 3 μέρες την εβδομάδα πχ δευτέρα τρίτη να τ δίνω μαζί με το φρούτο η το λαχανικό και μισό αυγό ασπούμε; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρωννν. (το καναρινάκι μου είναι αρσενικό μόλις 5 μηνών )
 
Σέβη καλώς ήρθες...
Θα χρειαστεί ένα καλό μείγμα σπόρων ως βασική διατροφή στο καναρινάκι σου.
Αυτό θα είναι και το βασικό διαιτολόγιο του πουλιού.
Λαχανικά σε πολύ μικρές ποσότητες μια το πολύ δυο φορές την εβδομάδα και φρούτα ακόμη πιο αραιά.
Το αυγό μια φορά στις 15 μέρες (το 1/4 καλά βρασμένου αυγού με το τσόφλι του) και θα το αφαιρείς 3-4 ώρες αργότερα να μη χαλάσει από τις θερμοκρασίες που έρχονται.
Τα πρωινά μπορείς να βάλεις μια μπανιερίτσα με δροσερό νερό για μπάνιο... λίγα λεπτά μετά θα την αφαιρείς κάνει δνε κάνει μπάνιο ο φίλος σου.
Καλή συνέχεια...
 
Όταν προσφέρεις στο μικρούλη σου χόρτα, λαχανικά και φρούτα θα τα πλένεις πολύ καλά και θα τα δίνεις να τα τρώει στεγνά.
Εδώ πέρα θα βρεις και αυτά που κάνει να τρώει. Το καθε ένα φυσικά πάντα στην εποχή του.
Κάθε μήνα επίσης μπορείς να του φτιάχνεις ένα τσαγάκι η σκορδόνερο για πέντε ημέρες για να καθαρίζει το μέσα του τα οποία μπορείς να τα φτιάχνεις και εναλλάξ.
Και όταν εννοούμε ένα καλό μείγμα σπόρων, εννοούμε πάντα να αγοράζεις μια καλή συσκευασμένη τροφή και όχι χύμα...
Το γιατί θα το βρείς εδώ!
Καλώς ήρθες Σέβη, να σου ζήσει το πουλάκι, καλή συνέχεια! 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αρχικά για αυτήν την εποχή πόσο συχνά μου προτίνετε να δίνω φρούτα λαχανικά και αυγό. Πχ (δευτέρα μήλο τρίτη σπανάκι και τετάρτη μπρόκολο; Ανεξαρτήτως ποσότητας πχ μεγάλο κομμάτι μικρό κομμάτι;)και ταυτόχρονα μπορώ 2 μ 3 μέρες την εβδομάδα πχ δευτέρα τρίτη να τ δίνω μαζί με το φρούτο η το λαχανικό και μισό αυγό ασπούμε;
Καλώς ήρθες Σέβη! Μπραβο σου που το ψαχνεις τοσο πολυ για τον νεο φτερωτο σου φιλο! Να σου ζησει!
Επειδη ειναι ακομα μικρός, καλο θα ηταν να του δινεις μια μεγαλη ποικιλια λαχανικών, φρούτων και βοτανων καθε μερα αλλα σε μικρή ποσοτητα. Θα παρεις μια αυγοθηκη και εκει θα του δινεις ο,τι θελεις να δοκιμασει! Υπαρχει μεγαλη ποικιλια από λαχανικά, φρούτα & βοτανα που μπορεις να του προσφερεις για να χτισει ενα γερο ανοσοποιητικο συστημα! Και επειδη ειναι λευκουλης δωσε εμφαση στα λαχανικα και φρουτα με παραπανω βιτ.Α. Εγω τους δινω 2-3 φορες την εβδομαδα λαχανικα και φρουτα και πολλες φορες τους κανω και σαλατες γιατί ξερω πως τους αρεσουν και τα τρωνε. Πχ δινω μπροκολο με σπανακι και καλαμποκι, ή μήλο με λιγο αχλάδι και κουνουπίδι, πιπεριές με γλυστριδα και ζωχό και αλλα πολλα. Και πιστεψε με δεν αφηνουν τίποτα! Απλά επειδη εσενα δεν τα εχει μαθει δινε του μικρες ποσοτητες απο κατι νεο καθε μερα!
Όσον αφορα το αυγό μπορεις να του φτιαξεις κατι με τα χερακια σου σαν αυτό: https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/ που κανω εγω χρονια στα δικα μου και μεσα βαζω οτι θρεπτικο και φρεσκο θελω να φανε ή μπορεις να του το δινεις και σκετο. Να το βραζεις για 15 λεπτα να το κοβεις στην μεση και να το βαζσεις στην αυγοθηκη. Προσοζη οτι περιεχει αυγό μετα απο λιγες ωρες να το βγαζεις γιατι μπορει να χαλασει ευκολα! Η συχνοτητα που θα δινεις αυγο ή αυγοτροφή ΄για την περιοδο αυτη και με βαση την ηλικια του ειναι μια φορα καθε 7 με 10 μέρες.

Οτι αλλη απορια εχεις στη διαθεση σου!
 
Back
Top