Ασθένειες Τι να κάνω έπαθε εγκεφαλικο ή καρδιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης afou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

afou

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εδώ και 12 ώρες ο μικρούλης βρίσκεται στο πάτωμα χωρίς φαγητο, νερό,ύπνο και αδυναμία κίνησης της δεξιάς πλευράς του. Μ ε κτηνιάτρους που μιλησα μου είπαν ότι πρόκειται μάλλον για εγκεφαλικό ή καρδιά. Ειδικός πτηνίατρος δεν υπάρχει δυστυχώς στην Καβάλα... Θα μπορούσα να κάνω τίποτα να τον βοηθήσω ή είναι πλέον πολύ αργα;☹
 
καλησπερα 12 ωρεσ ειναι πολλες η μονη περιπτωσι που ισως σε βοηθησει ειναι ασπιρινη αν ειναι απο θρομβο η καρδια(εμφραγμα ι θρομβεμβολη ). μιση ασπιρινη ειναι μια αρκετα ισχηρη δοση αλλα απο εκει και περα ειναι πολλες οι ωρες... Φροντησε να περνει το πουλι υγρα υπομονη... ελιπιζω να επανελθει
 
Ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Δυστυχώς όμως ώρα με την ώρα η κατάσταση γίνεται και χειρότερη. Σήμερα τα ματάκια του γίνανε μαύρα και από το ένα δεν βλέπει.. Προσπαθώ να του δώσω νερακι με βιταμίνη ή ασπιρίνη με μια μπετονέτα αλλά με δυσκολία το καταπίνει και το βγαζει αμεσως.Από το μεσημέρι απέκτησε και ένα τικ στο κεφαλάκι του.. Είναι απελπιστικό να τον βλεπω να υποφέρει και να μην μπορώ να κάνω τίποτα.☹
 
το πιθανο ειναι εγκεφαλικο φιλε μου το πουλακι δεν θα παει πολυ μακρια οπως μου τα λες μοιαζει με το αιμοραφικο των ανθρωπων... λυπαμαι πολυ φιλε μου
 
ειδικα η ασπρινη για τα πουλια, ειναι πολυ πειρακτικη.
ο γιατρος μου ειπε επισης οτι γενικα δεν πρεπει
να τους δινουμε παυσιπονα
 
Καλημερα! Ευα την ασπιρινη δεν τι χρισιμοποιουμε μονο ως παυσιπονο εχει και αντιπικτικη ιδιοτητα γιαυτο απο καποια ηλικια και μετα την δινουμε στους ανθρωπουw ως προφυλαξη απο το εμφραγμα. Ο δικος μου ο κτηνιατρος αν υπαρχει προβλημα με την πηξη του αιματος οχι σοβαρες (θρομβωσεις) την δινει.συμφωνω οτι δεν πρεπει να δινουμε παυσιπονα και οχι μονο ειμαι κατα των φαρμακων γενικα στουσ ανθρωπους αλλα και στα ζωα χωρις να ειανι απολυτος απαραιτητα... αλλα η ασπιρινη δεν ειναι παυσιπονο (depon , panadol, algon ). Και στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι εγκαφαλικο απο την συμπτωματολογια.
 
το διαβασα ευτηχως που ηταν παρα πολυ ελαφρη... εχω ομως να παρατηρησω τα μονα κυτταρα που δεν εχουν δυνατοτητα αναπλασης ειναι τα εγκεφαλικα κυτταρα! Η βιταμινη εψιλον ειναι για το ζευγαρωμα στα ζωα και ειδικα οταν ειχα καναρινια τους εδινα αυγο για να πυρωσουν... ( τοτε ημουν 14 δεν ηξερα το γιατι) λογω της μεγαλης περιεκτικοτητας σε βιταμινη Ε, . Το σελήνιο ενσωματώνεται σε πρωτεΐνες τις σεληνιοπρωτεΐνες, οι οποίες είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά ένζυμα. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των πρωτεϊνών αυτών βοηθούν στο να αποτραπεί η καταστροφή των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Γενικα εχει εφαρμογη στην αποτοξινοση του οργανισμου καθως με την γλουταθειόνη δευσμευει βαρεα μεταλλα. Το σελήνιο εμποδίζει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων μεταξύ τους, περιορίζοντας τους κινδύνους θρόμβων του αίματος δηλαδη η τελευταια ιδιοτητα του ηταν ο στοχος η αντιπηκτικοτητα η οποια ειναι πιο ασθενης απο το ακετυλοσαλικιλικο οξυ που ειναι η ασπιρινη. Αυτα τα λεω εντελως πληροφοριακα για ολους η καλυτερη λυση αν δεν εχει πεθανει το πουλακι να το δει ενας κτηνιατρος που να ειδικευετε στα καναρινια ή στην τελικη να εχει γνωσεις φαρμακολογιας για τα καναρινια και ορεξη να ασχοληθει για να βοηθησει το πουλακι αν δεν ειναι πολυ αργα.
 
Καλημερα! ευα την ασπιρινη δεν τι χρισιμοποιουμε μονο ως παυσιπονο εχει και αντιπικτικη ιδιοτητα γιαυτο απο καποια ηλικια και μετα την δινουμε στους ανθρωπουw ως προφυλαξη απο το εμφραγμα. ο δικος μου ο κτηνιατρος αν υπαρχει προβλημα με την πηξη του αιματος οχι σοβαρες (θρομβωσεις) την δινει.συμφωνω οτι δεν πρεπει να δινουμε παυσιπονα και οχι μονο ειμαι κατα των φαρμακων γενικα στουσ ανθρωπους αλλα και στα ζωα χωρις να ειανι απολυτος απαραιτητα... αλλα η ασπιρινη δεν ειναι παυσιπονο (depon , panadol, algon ). Και στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι εγκαφαλικο απο την συμπτωματολογια.
πανο δεν ειμαι γιατρος, αλλα διαβαζω πολυ
ευτυχως για μενα κ για οποιον θελει να ψαξει, στο νετ ειναι διαθεσιμα τα παντα.
λες για την αντιπηκτικη ιδιοτητα της ασπρινης.
οκ ειναι γνωστο.
ειπες
ο δικος μου ο κτηνιατρος αν υπαρχει προβλημα με την πηξη του αιματος οχι σοβαρες (θρομβωσεις) την δινει.
ρωτησες τον κτηνιατρο σου για τις παρενεργειες της ασπιρινης στα πουλια;
υποθετω οτι υπαρχουν κ αλλα αντιπηκτικα φαρμακα.
γιατι να δωσει καποιος ασπιρινη; Επειδη ειναι ευκολη να την βρεις κ φτηνη ας πουμε;
οσα εγραψα στο ποστ ειναι ακριβως οτι μου ειπε ο γιατρος.
γιατι ειχα κανει κ γω το λαθος παλιοτερα να δωσω ασπιρινη σ ενα πουλακι που ειχα αρρωστο -πριν βρω τον γιατρο...

λες επισης
αλλα η ασπιρινη δεν ειναι παυσιπονο
εκανα χωριστα την αναφορα [στο ποστ] της ασπιρινης απ τα παυσιπονα αλλα η ασπιρινη:

Χρησιμοποιείται ως αναλγητικό, αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες. Σε χαμηλές δόσεις λαμβάνεται και ως αντισυγκολλητικό των αιμοπεταλίων. Δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με έλλειψη του ενζύμου G6PD, καθώς και από άτομα κάτω των 16 ετών, επειδή υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου Reye (υψηλός πυρετός, κεφαλαλγία, αιφνίδιος θάνατος) και με προσοχή από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή (π.χ. Sintrom). Πολλοί άνθρωποι παίρνουν ασπιρίνη για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Η ασπιρίνη έχει την ιδιότητα να βοηθά στο να μη δημιουργούνται θρομβώσεις στην καρδιά ή ακόμη και στον εγκέφαλο και, έτσι, να αποφεύγονται ακόμη και εγκεφαλικά επεισόδια. Την ανακάλυψη αυτή έκανε ο γιατρός Λώρενς Κρέιβεν γύρω στα 1950, όταν παρατήρησε ασυνήθιστες αιμορραγίες σε παιδιά που έπαιρναν ασπιρίνη για να αντιμετωπίσουν τον πόνο μετά από εγχείρηση αμυγδαλών.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η ασπιρίνη μπορεί να βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης καρκινικών όγκων, όπως αυτών του στομάχου, των εντέρων ή ακόμη και του μαστού. Η ασπιρίνη βοηθά στην μείωση των οιστρογόνων, που θεωρούνται υπεύθυνα για τη δημιουργία καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.
Παρά το γεγονός, όμως, ότι η ασπιρίνη θεωρείται "καλό" φάρμακο για την πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών, οι γιατροί συνιστούν ότι κανείς δε θα πρέπει να παίρνει ασπιρίνη χωρίς την έγκριση του γιατρού, γιατί η λήψη της όχι μόνο δεν είναι ασφαλής για όλα τα άτομα αλλά μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα και να προκαλέσει κακό.


Γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης θα πρέπει να αποφεύγουν να παίρνουν ασπιρίνη. Παρόλα τα προβλήματα όμως, η ασπιρίνη δεν παύει να είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διαδεδομένα φάρμακα στον κόσμο.

Ασπιρίνη - Βικιπαίδεια

δεν θελω ουτε να κανω το γιατρο, ουτε φυσικα τον παντογνωστη αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα' παιρνα την ευθυνη να κατευθυνω καποιον να δωσει(ή κ να μην δωσει) ενα φαρμακο στο ζωακι του που κινδυνευει.

afou:
Εδώ και 12 ώρες ο μικρούλης βρίσκεται στο πάτωμα χωρίς φαγητο, νερό,ύπνο και αδυναμία κίνησης της δεξιάς πλευράς του.
απλα ανεφερα τι μου ειπε ο γιατρος.
εγω παντως, ασπιρινη δεν προκειται να ξαναδωσω στα πουλια μου.:neutral
 
ευα καλα κανεις και τα αναφερεις αυτα στο ποστ σου οπως η γεννετικη ανωμαλια που προκαλει ελλειψη G6PD. ισως εισαι η εξαιρεση απο ανθρωπους που διαβαζουν τις παρενεργειες των φαρμακων... και δεν περνουν φαρμακα στην τυχη επειδη εκανε καλο στον γειτονα...υπαρχουν παρα πολλα αντιπηκτηκα φαρμακα πρωτης εκλογης και σαφεστατα πολυ πιο αποτελεσματικα τα οποια ομως δινονται σε νοσοκομεια οπως ηπαρινη. fraxiparin ηπαρινη χαμηλου μοριακου βαρους. Ομως μεχρι να ερθει η καταλληλη ιατρικη βοηθεια το πρωτο που μας ερχετε ειναι η ασπιρινη μπορει και το σαλοσπιρ για τι δεν εχει το καθε σπιτι syndrome ,plavix και μπορει να το κατανοησει ακομη και ενα ατομο που δεν εχει ιατρικη παιδεια ή αν θεσ καθολου παιδεια. Στα 6 χρονια που ασχοληθηκα εντατικα με τα καναρινια δυστηχως ή ευτυχως δεν ειχα καποιο αντιστοιχο περιστατικο. Δεν ειχα χασει κανενα πουλι ουτε νεοσσο ουτε ενηλικο. Ο δικος μου ο κτηνιατρος λεει πως αν εχεις την σωστη αναλογια και τον τροπο εφαρμογης ειναι πολυ περιορισμενα εως καθολου οι παρενεργειες. αν μου τυχει κατι τετοιο στον σειριο αμεσως θα τον παρω μαζι μου στην κλινικη και θα παρω τηλ τον κτηνιατρο να μου πει τις δοσεις αν δεν ειναι σπιτι η δεν μπορει ο ιδιος. Δυστηχως εδω πρεπει να θιξουμε ενα αλλο μεγαλο θεμα την εμπειρια αν θες, την ειδικοτητα στους κτηνιατρους; Πανω στο θεμα πτηνα η και σε οπιοδηποτε αλλο ζωο. Πολυ λιγοι πιστευω ειναι στην ελλαδα που εχουν ειδικοτητα. μπορει ο γιατρος να εχει την θεληση να βοηθησει και να μην μπορει η να μην ξερει(ο εφιαλτης του καθε γιατρου σε οπιο κλαδο και αν ανηκει) και ειδικα στις επαρχιακες πολεις οι ανθρωποι ασχολουνται με οικοσιτα ζωα πιο πολυ. Για να μην παρεξηγιθω αυτα που γρφω δεν απευθυνονται προσωπικα σε εσενα δεν φιλονικουμε απλα εκφραζουμε αποψεις.
 
...υπαρχουν παρα πολλα αντιπηκτηκα φαρμακα πρωτης εκλογης και σαφεστατα πολυ πιο αποτελεσματικα τα οποια ομως δινονται σε νοσοκομεια οπως ηπαρινη. fraxiparin ηπαρινη χαμηλου μοριακου βαρους. Ομως μεχρι να ερθει η καταλληλη ιατρικη βοηθεια το πρωτο που μας ερχετε ειναι η ασπιρινη μπορει και το σαλοσπιρ για τι δεν εχει το καθε σπιτι syndrome ,plavix και μπορει να το κατανοησει ακομη και ενα ατομο που δεν εχει ιατρικη παιδεια ή αν θεσ καθολου παιδεια...
ναι,... :)
ωραια ολα αυτα τα φαρμακα, αλλα γιατι πρεπει καθε φαρμακο που ειναι ανεκτο στον ανθρωπο να ειναι κ σ ολα τα αλλα ζωα;
ξαναλεω δεν ειμαι γιατρος,
αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι ολες οι ουσιες ειναι καταλληλες για θεραπεια για ολους ανεξαιρετως τους οργανισμους.
ειτε αυτη ειναι η ασπιρινη που συζηταμε εν προκειμενω, ειτε οποιαδηποτε αλλη ουσια (η σκευασμα)
ο δικος μου ο κτηνιατρος λεει πως αν εχεις την σωστη αναλογια και τον τροπο εφαρμογης ειναι πολυ περιορισμενα εως καθολου οι παρενεργειες.
το ιδιο ακριβως λεει κ ο γιατρος που επισκεπτομαι
αλλα με μια διαφορα 😉:
οτι αναφερεται σε φαρμακα που ξερουν οτι ειναι καταλληλα & αποτελεσματικα στα πουλια (να θυμισω οτι εχω μονο μικρα πουλια καναρινια κλπ)
.. Δυστηχως εδω πρεπει να θιξουμε ενα αλλο μεγαλο θεμα την εμπειρια αν θες, την ειδικοτητα στους κτηνιατρους; πανω στο θεμα πτηνα η και σε οπιοδηποτε αλλο ζωο. Πολυ λιγοι πιστευω ειναι στην ελλαδα που εχουν ειδικοτητα.

για να μην παρεξηγιθω αυτα που γρφω δεν απευθυνονται προσωπικα σε εσενα δεν φιλονικουμε απλα εκφραζουμε αποψεις.
Α)
δυστυχως
το θεμα κ να μην το θιξουμε εμεις,... "θιγεται" απο μονο του
καθε φορα που συζηταμε τις εμπειριες μας απο γιατρους κ ακουμε απο 3 γιατρους πχ, 3 διαφορετικες αποψεις

κ οκ για ανθρωπους.
απο βιβλιογραφια, ερευνες, φαρμακολογια πολυ πλουσιο το υλικο.

ενω για μικρα ζωα κ ειδικα καναρινια μαλλον φτωχο.
κ το χειροτερο ειναι οτι δεν εμπλουτιζεται 🙄
γιατι προφανως καμια ερευνητικη ομαδα [ή τους χορηγους της ]δεν την συμφερει να ασχοληθει με ζωα συντροφιας, την ωρα που τα ζωα εκμεταλλευσης προεχουν σε σημασια κ πληθος.

[προσωπικα],
αν δω οτι καποιος γιατρος με αποτρεπει απ τη χρηση ενος φαρμακου ενω ενας αλλος οχι,
το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι ο 2ος δεν ειναι αρκετα ενημερωμενος.
οποτε θα ψαξω εναλλακτικο φαρμακο ή δεν θα δωσω!
παντως... δεν το διακινδυνευω

οπως ειπες ολοι οι κτηνιατροι δεν ειναι εξ ισου εξειδικευμενοι

στον δικο μου εχω εμπιστοσυνη
ισως κ να μην ξερει τα παντα για πουλια αλλα
ξερω οτι δεν θ αναφεροταν σε κατι, μονο κ μονο για μιλησει

Β)
κανενα θεμα παρεξηγησης
συζητηση κανουμε 😉
 
καλησπερα! Ολα τα φαρμακα πριν δωθουν στους ανθρωπους δοκιμαζονται στα ζωα οι οργανισμοι μας ειναι παραπλησιοι αλλα οχι οι ιδιοι οποτε και τα φαρμακα "παιζουν" καποιες ουσιες κανουν καποιες οχι. εδω στην Σοφια ευτυχως ο κτηνιατρος μου εχει λιγη εμπειρια με τα πτηνα αλλα για πιο εξειδικευμενα με παρεπαμψε στο ζωολογικο παρκο στον κτηνιατρο που εχει κανει ειδικοτητα σε παπαγαλους και ειναι υπευθυνος για αυτα τα πουλια. Οποτε ευτυχως αν χρειαστει κατι επειγον το πηγαινω στην κλινικη του ζωολογικου παρκου για ειδικες εξετασεις.
 
Back
Top