Αναπαραγωγή Τι να κάνω για μην μου πεθάνουν οι νεοσσοί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
γεια σας χθες βγηκαν πρωτα 4 τα μικρα με πατερα τον lizard θα ηθελα μια καλη διατροφη για τα μικρα μου και τι να κανω για μην μου πεθανουν τα μισα γιατι περσυ εχασα τα δυο απο τα 4 και δεν εμαθα ποτε τον λογο.
 
αυγοτροφη ή αυγο καθε μερα, φρεσκο νερο, ασβεστιο και κακλη υγιεινη αν νομιζεις οτι μπορεις να προσφερεις κα ιακομα μερικα πραγματα
να προτιμησεις την αυγοτροφη αντι του αυγου
 
Να σου ζήσουνε να μικρά σου και να τα χαρείς όπως επιθυμείς!

Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές του Λευτέρη και δίνεις καλής ποιότητας σπόρους, αυγουλάκι, φρούτα, λαχανικά και όλα όσα έχουν αναφερθεί σε αντίστοιχα πόστ, νομιζω οτι τα μωρά σου θα τα καταφέρουν!
 
Να χαίρεσε τα μικρά σου
Ολα τα παράπανω που ανέφεραν είναι πολύ καλά, αλλά αν θές να τα βοηθήσεις περισσότερο, καλά είναι να αγοράσεις γάλα για νεοσούς από κάποιο πετ, προτίμησε της κουίκο είναι το καλύτερο,το διαλύεις σε χλιαρό νερόπολύ λίγο γιατί φτάνει και το δίνεις με σύριγγα, στα ποιό αδύναμα αυτά που τρώνε λιγότερο για να τα βοηθήσεις και λίγο πριν πάει η κανάρα για να κοιμηθεί.
Αν τα δίνεις όλη την ημέρα δεν θα ζητάνε από την κανάρα και θα είναι χειρότερα, τώρα αν δεις οτι κάποιο δεν τρώει απο την κανάρα μπορείς να το βοηθάς και πιο πολλές φορές αυτό θα το δείς εσύ.Αργότερα όταν όλα φτάσουν στο ίδιο μέγεθος μπορείς να τα δίνεις σε όλα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κρατήσεις ζωντανά όλα τα μικρά. Προσοχή να μην τα λερώνεις και να μην την κάνεις πολύ αραιή, ούτε πολύ σφιχτή για να μπορούν τα μικρά να την τρώνε.
Φιλικά Γιάννης
 
Άρη εάν κοιτάξεις στο φόρουμ ο Μάκης ( megrom) έχει ανεβάσει μια πολλή καλή παρουσίαση με το πώς φτιάχνει την αυγοτροφη.
Τώρα εάν δεν ταΐζει η καναρα είναι άλλο θεμα.
Τότε βάζεις την μητρική σου αγάπη σε λειτουργία εσύ δηλαδή ταΐζεις εσύ.
Υπάρχει έτοιμη τροφή για μικρά που την δίνης με σύριγγα χωρίς να φοβάσαι ότι η καναρα θα τα παρατήσει και δεν θα ταΐσει.
 
να τα χαιρεσαι τα σαυρακια σου και ευχομαι να σου πανε ολα καλα!
 
Back
Top