Γενικά Τι να κάνω για να αποφύγω τους καυγάδες των καναρινιών;

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Εχω φτιαξει μεγαλο κλουβι για τα καναρινια μου.. Μεσα εβαλα κοινα καναρινια.. Τα κοκκινα καναρινια σκεφτηκα να τα βαλω σε ενα αλλο κλουβι που ειχα αλλα πιο μικρο (70 cm η καθε μερια).. Σημερα εβαλα τα κοκκινα(4) και γινεται χαμος.. Μια θηλυκια δεν αφηνει σε ησυχια ενα αρσενικο καναρινι. Τι να κανω; Να τα βαλω και αυτα το μεγαλο κλουβι; Χωρανε.. Αλλα σκεφτηκα πως οταν γινει η αλλαγη των φτερων θα πρεπει να τρωνε κοκκινη αυγοτροφη.. Θελω να τα βαλω ολα σε μεγαλο κλουβι για να γυμναζονται..
 
Που έβαλες τα κόκκινα και τσακώνονται; Στην μεγάλη κλούβα με τα κοινά;
 
Τα κοκκινα καναρινια ειναι σε πιο μικρο κλουβι 70cm η καθε μερια..
 
Και τσακώνονται τα κόκκινα μεταξύ τους στο μικρό;
 
Ακου.. Εφτιαξα ενα μεγαλο κλουβι για να βαλω ολα τα καναρινια εκει.. Αλλα σκεφτηκα πως τα κοκκινα καναρινια ειναι καλυτερα να τα βαλω σε αλλο κλουβι γιατι οταν γινει αλλαγη των φτρων θα θελουν αλλη αυγοτροφη.. Ετσι σημερα εβαλα και τα 4 κοκκινα σε ενα μικροτερο αλλα με αρκετο χωρο (70cm η καθε μερια) αλλα γινεται χαμος.. Οχι αναμεσα στα δυο αρσενικα. Ενα θηλυκο δεν αφηνει σε ησυχια ενα αρσενικο καναρινι.. Ασχημοι καβγαδες.. Ειναι συνεχεια στο πατο του κλουβιου ο αρσενικος..

Στο μεγαλυτερο κλουβι με τα κοινα καναρινια εχει που και που καβγαδες αλλα μικρη σε εκταση και με διαφορετικα πουλια..
 
Απ' ό,τι διαβάζω εδώ τα αρσενικά τα κρατάμε μόνα τους σε μικρά κλουβάκια. Πάντως αν υπάρχει τέτοια επίθεση βγάλτο το πουλάκι. Καλά και πριν στο μικρότερο μαζί δεν ήταν τα κόκκινα; Τι την έπιασε τώρα με την αλλαγή;
 
Αυτη ηταν με το αλλο αρσενικο.. Δεν ξερω γιατι φερεται ετσι.

Το ξερω αυτο με τα αρσενικα αλλα εδω δεν εχω καβγαδες αναμεσα σε δυο αρσενικα.. Μπορει να πιστευει πως αυτος θελει να την βατεψει και του κανει επιθεση.. Λες να τα βαλω και αυτα στο μεγαλο κλουβι; Αυτο ειναι μεγαλυτερο και εχουν πολλες πατηθρες, κλαδακια και περισσοτερο χωρο..
 
Τι να σου πω είναι που δίνεις διαφορετική αυγοτροφή. Την δίνετε καθ' όλη την διάρκεια του έτους;
Άσε να σου πει κάποιος "καναρινάς" :)
 
Το μονο διαφορετικο ειναι η αυγοτροφη.. Ειναι και χρωστικες που βαζουμε στο νερο αλλα εγω δεν θα βαλω οταν γινει η αλλαγη των φτερων.
 
Aν δεις ότι συνεχίζονται έντονοι καβγάδες (λογικά θα ηρεμήσουν όταν γνωριστούν καλύτερα), βάλτα όλα στο μεγαλύτερο κλουβί και βάλε σε όλα την αυγοτροφή με τη χρωστική που βάζεις για τα κόκκινα.
 
Back
Top