Γενικά Τι να κάνω για να διατηρηθεί το κόκκινο στα καναρίνια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AndreasM
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AndreasM

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαϊ 2017
Μηνύματα
153
Πόλη
Βόλος
Καλησπέρα στην παρέα. Τη να κάνω για να διατηρηθεί το κόκκινο στα καναρίνια μου;
 
Για να διατηρησουν το κοκκινο εντονο χρωμα τους απαιτουνται χρωστικες, αυτο το διάστημα δεν χορηγουμε χρωστικες, χρωστικη θα δωσεις 2 με 3 εβδομάδες πριν την πτερορια περιπου, αν εχεις ζευγαρι εκει αλαζει το προγραμα. μια καλη χρωστικη που μου αρεσε είναι η Bogena Intensief Red. Αν εχεις άλλες αποριες εδώ ειμαστε.
 
Εχω δύο απορίες πρώτον πως θα ξέρεις πότε θα ξεκινήσει η πτερορια για να δώσεις 2 με 3 εβδομάδες νωρίτερα και δεύτερων τη εννοείς αν έχεις ζευγάρι;
 
Για το τελευταιο ερώτημα, για το ζευγάρι δλδ, εννοειται ότι όταν ειναι να μπει στην αναπαραγωγή, θα πρεπει ήδη να εχεις στη διαθεσή σου τη χρωστική που θα επιλέξεις, ώστε να δοθεί στους γεννήτορες ή και στους απογόνους ώστε να αποκτήσουν ωραίο κόκκινο χρωμα.
Νομιζω οτι στα κόκκινα λιποχρωμικά η κόκκινη χρωστική ξεκινά να δίνεται λίγο πριν την ένωση του ζευγαριού, αλλά δεν ειμαι καθόλου έμπειρος στο βάψιμο των καναρινιων και το λεω με επιφύλαξη.
 
Τα κόκκινα λιποχρωμικά καναρίνια όπως προαναφέρθηκε έχουν απαίτηση από κόκκινη χρωστική ώστε να διατηρήσουν το όμορφο κόκκινο χρώμα της μετάλλαξής τους.

χρωστικη θα δωσεις 2 με 3 εβδομάδες πριν την πτερορια περιπου
Σε όσα πουλιά δε θα τα βάλουμε σε αναπαραγωγική διαδικασία ακολουθείς αυτό που έγραψε ο Νίκος.

Στα πουλιά όμως που θα πουν σε αναπαραγωγή και συνεπώς προσβλέπουμε σε όμορφα βαμμένους απογόνους θα πρέπει να ακολουθειθεί εντελώς διαφορετική "στρατηγική"
Εγώ προσφέρω τη χρωστική στα κόκκινα λιποχρωμικά πουλιά μέσω της αυγοτροφής όπως την προτείνω και στο αντίστοιχο άρθρο... https://community.petbirds.gr/threads/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%82.25060/
Η χορήγηση της συγκεκριμένης αυγοτροφής με τη σωστή ποσότητα χρωστικής ξεκινά από τα αρσενικά ένα περίπου μήνα πριν το σχεδιαζόμενο αναπαραγωγικό ξεκίνημα ενώ στα θηλυκά θα δοθεί το τελευταίο δεκαήμερο.
Έτσι και τα πουλιά θα έχουν όλα όσα χρειάζονται για να αναπαραχθούν και να πάρουμε τα αναμενόμενα όμορφα αποτελέσματα.
Από τη στιγμή που ξεκινάει η αυγοτροφή μέχρι και το τέλος της πτερόρροιας δεν απουσιάζει από τη διατροφή των κόκκινων λιποχρωμικών καναρινιών.
Το μόνο που διαφοροποιείται είναι η ποσότητες και η συχνότητα τροφοδοσίας.
Αρχικά ξεκινάω με δύο φορές την εβδομάδα στους μήνες προετοιμασίας και όταν βγούν οι νεοσσοί αυξάνεται και η ποσότητα αλλά και η τροφοδοσία γίνεται καθημερινή.
 
Mή ξεχνάτε. Κόκκινα λιποχρωμικά είναι ΟΛΑ ! Εκείνο που καθορίζει τον τρόπο παροχής χρωστικών είναι η ποιότητα του πτερώματος. Πάντα λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίζεται εξ' αρχής για τί κατηγορία μιλάμε (Εντονα και χιονέ ή μωσαϊκά).
Υ. Γ Αν κατάλαβα καλά η ερώτηση αφορά τα ήδη υπάρχοντα πουλιά και όχι τα νέα που θα προκύψουν απο κάποιο ζευγάρωμα.
 
πως θα ξέρεις πότε θα ξεκινήσει η πτερορια
Αυτό είναι λιγο δυσκολο για να σου το απαντησω με ακριβεια γιατι παιζουν ρολο πολύ παραγοντες, όπως το αν είναι σε εσωτερικο η εξωτερικο χωρο τα πουλια σου, η θερμοκρασίες του καλοκαιριου, και φυσικα το ιδιο το πουλι, τα δικα μου που είναι σε εσωτερικο χωρο συνηθως αρχιζουν τελη ιουλιου με αρχες αυγουστου αλλα αυτό δεν είναι κανονας.
 
Back
Top