Αναπαραγωγή Τι να κάνω για να ζευγαρώσει το λούγαρο με την κανάρα μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alekan13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alekan13

PB New Member
Εγγραφή
26 Απρ 2008
Μηνύματα
28
Πόλη
Νίκαια
Καλησπερα σε ολους, εχω ενα λουγαρακι παρα πολυ φιλικο προς εμενα, το αγαπαω παρα πολυ και σκεφτομαι να το ζευγαρωσω με καναρα γυρω στο μαρτιο.
εχω ομως 2 ερωτησεις-προβληματα και ελπιζω στην βοηθεια σας.
1)στον χωρο υπαρχει και αρσενικο καναρι το οποιο κελαιδαει σαν τρελο,θα πρεπει οταν ειναι να ζευγαρωσω να απομακρινω το αρσενικο καναρι ωστε να μην ακουει η καναρα το κελαιδιμα του;
κι αν πρεπει να απομακρινω το αρσενικο καναρι,θα πρεπει να το κανω απο την περιοδο που βαλω το θηλυκο με το λουγαρο με χωρισμα;
2)το μεγαλυτερο προβλημα που εχς ειναι το εξης, ο λουγαρος δεν τρωει αυγο με τιποτα, οσες φορες του εχω βαλει ειναι παγερα αδιαφορος, αν και απο κελαιδημα σκιζει, μπορει να ειναι πυρωμενος χωρις αυγο;
τι να κανω για να φαει αυγο;να του το βαλω με καναβουρι;
εχετε ξαναακουσει περιπτωση πουλιου να μην τρωει αυγο;
αν δω και δεν τρωει με τιποτα φρεσκο αυγο, μπορω να τον πυρωσω με καποιο σκευασμα ετοιμο;
ευχαριστω εκ των προτερων.
 
Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.
Καταρχην ειναι νωρις να σκεφτεσαι πως θα πυρωσεις το λουγαρο. Επειτα δεν χορηγουμε στα πουλια τροφες του στυλ viagra... Το πυρωμα ειναι μια φυσιολογικη διαδικασια..στην ωρα του με τις καταλληλες συνθηκες.Λες οτι δεν τρωει αυγο, ακουγεται φυσιολογικο μια και το αυγο μυριζει και πολλα ''αγρια'' δεν το θελουν. Δοκιμασε αυγοτροφη για αγρια.
Τωρα οσον αφορα στο τι θα κανεις τον καναρο... Οταν πυρωσει το λουγαρο και ειναι πυρωμενη και η καναρα(φυσικα).
Θα τον αφησεις καπου κοντα... Πολυ κοντα. Θα βαλεις το ζευγαρι μαζι... Ειναι λιγο δυσκολο να καθισει η καναρα στο λουγαρο.Αυτο θα το καταφερεις ομως οταν η καναρα σου ειναι πυρωμενη στο μαξιμουν και καθε φορα που θα την καλει ο καναρος θα..''στηνεται'' . Ετσι θα καταφερει ο μικρουλης λουγαρος να την γονιμοποιησει.
Επαναλαμβανω δεν ειναι τωρα περιοδος αναπαραγωγης για κανενα ειδος... Ειδικοτερα για τα ''αγρια''.
 
Όταν λες "στον ίδιο χώρο",
υπόθέτω εννοείς στο ίδιο δωμάτιο & όχι στο ίδιο κλουβί.
Εάν το αρσενικό παραμείνει στο χώρο,
η κανάρα ακούγωντάς το θα πυρώσει πολύ νωρίτερα.
Σε σχέση με το λούγαρο το πιθανότερο είναι να συμβεί αυτό,
αλλά με την παρουσία του αρσενικού καναρινιού αυτός ο χρόνος
θα μειωθεί.
Θα τον θελήσεις όμως αργότερα για να βήθάει να "στήνεται" η κανάρα.
Περίπτωση λουγάρου που να μην τρώει το... Οτιδήποτε δεν έχω ακούσει. 🙂
Μπορεί να προσπαθήσεις να τον ξεγελάσεις με νίζερ ή καναβούρι
κολλημένα-καρφωμένα στο αυγό.
Εάν δεις ότι δεν το τρώει, δεν θα συνεχίσεις τους σπόρους αυτούς, τα λούγαρα παχαίνουν εύκολα.
Για πύρωμα μπορείς να χρησιμοποήσεις σκευάσματα εταιριών που περιέχουν βιταμίνη Ε, μπρόκολο κτλ.
 
Αυγοτροφή έτοιμη ή τριμένο αυγό θα φάει είναι σίγουρο. Το καναρίνι καλό είναι να ακούγεται από την κανάρα αλλά να μην έχουν οπτική επαφή. Την προετοιμασία στο λούγαρο θα πρέπει να την ξεκινήσεις πριν από της κανάρας αφού η θηλυκιά το πιο πιθανό είναι να πυρώσει πιο νωρίς. Το ζευγάρι να το βάλεις σε ζευγαρώστρα που να παίρνει χώρισμα γιατί το λούγαρο μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα (χάλασμα φωλιάς, σπάσιμο αυγών κλπ).
 
Θα συμφωνήσω με όλα τα παιδιά παραπάνω. Η διαδικασία πυρώματος σε όλα τα πουλιά είναι φυσιολογική.Αρχίζει όταν η διάρκεια της ημέρας μεγαλώνει. Το ένστικτό τους,τους λέει ότι μπαίνει η Άνοιξη και σταδιακά αρχίζουν να πυρώνουν. Είναι λοιπόν άσκοπο να περιμένεις να πυρώσει το λούγαρο από τώρα. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις την προετοιμασία βάζοντας τα πουλιά μαζί σε ένα κλουβί με χώρισμα.Αν το κλουβί που διαθέτεις είναι μεγάλο μπορείς να τα βάλεις μαζί και χωρίς χώρισμα. Τα λόυγαρα είναι πουλιά αρκετά ήρεμα και δεν τσιμπολογούν νευρικά άλλα πουλιά.
Πρόσεξε όμως κάτι πολύ βασικό. Πρέπει σιγά σιγά να συνηθίσεις τα δύο πουλιά να τρώνε την ίδια τροφή, κυρ'ιως την κανάρα να τρώει ότι και το λούγαρο.Ακόμα πρόσεξε την ποσότητα της τροφής γιατί τα λούγαρα γενικά παχαίνουν εύκολα. Το αυγό αν του βάλεις λίγο νίζερ πάνω του μάλλον θα το φάει βλέποντας και την κανάρα να το τσακίζει.
Τον αρσενικό σου σε αυτήν την φάση απομάκρυνέ τον τελείως γιατί ακούγοντάς τον η θηλυκιά θα πυρώσει και δεν πρέπει. Πρέπει να πυρώσουν και τα δύο πουλιά περίπου μαζί για να έχεις και περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς αναπαραγωγής.
 
Back
Top