Γενικά Τι να κάνω για να ημερέψει ζευγάρι lovebirds ενός μήνα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης helen
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

helen

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2008
Μηνύματα
24
Πόλη
Τρίπολη
Γειά σε όλους! Ο λόγος που γράφω είναι ότι μόλις σήμερα απέκτησα 1 ζευγάρι λάβμπερντς! Είναι ενός μηνού και πολύ άγρια φοβούνται και φωνάζουν όταν τα πλησιάζω! Σώστε με τι μπορώ να κάνω για να ημερέψουν; Θέλω κάποια μερα να μπορώ να τα πιάσω! Περιμένω απάντηση.🙄
 
Καλησπέρα Ελένη! Παρόλο που δεν είχα ποτέ Lovebirds, νομίζω ότι η υπομονή είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις :) Θα πρέπει να κάνεις γενικά ήρεμες κινήσεις, να μην επιχειρήσεις να τα πιάσεις από τώρα. Αυτά σιγά σιγά θα σε εμπστευτούν και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους :)
Κι εγώ θέλω να μπορώ να παίζω με το Budgie που μου χάρισε ο Θεοδόσης αλλά είναι μόνο 2 μέρες που το έχω κι ακόμα με βλέπει με μισό μάτι 😛
 
Ελενη να τα χαιρεσαι! Πως εισαι σιγουρη για την ηλικια; Μου κανει λιγο εντυπωση τοσο μικρα πουλια να ειναι τοσο αγρια οσο τα περιγραφεις! 😕
 
Είναι μικρά 35 ημερών μου είπε η κυρία που έχει το πετ σοπ και επειδή την γνωρίζω αποκλειεται να μου είπε ψεματα! τα βλέπω και στο μέγεθος είναι μικρά. Πάντως όταν πηγαινω κοντά τους ειναι ήρεμα! Όταν βάζω το χερι μου κοντά φοβούνται!
 
Να μην σε απογοητεύσω αλλά τα άγρια Lovebird είναι αρκετά δύσκολο να σε συνηθίσουν. Το 1ο ζευγάρι που είχα, το θηλυκό με εμπιστευόταν όταν πείναγε αλλά ήταν ημιάγριο όταν το πήρα (και πάλι μου πήρε χρόνο). Το αρσενικό με τίποτε.

Το 2ο ζευγάρι ήταν αγρίμια. Επειδή λείπω ώρες από το σπίτι και τον χειμώνα τα βλέπω μόνο λίγο το πρωί (όταν γυρίζω κοιμούνται...) δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι. Τώρα όμως που τον τελευταίο μήνα εργάζομαι στο σπίτι βλέπω ότι η καθημερινή τριβή μαζί τους (σε συνδυασμό με τους απογόνους που έχουν έρθει, δες σχετικό θέμα μου https://community.petbirds.gr/threads/lovebird-μωρά-splayed-legs.5359/) φέρνει αποτέλεσμα. Τρώνε σποράκια όταν τους τα δίνω έξω από το κάγκελο - πράγμα αδιανόητο ένα μήνα πριν. Να ξέρεις ότι δεν πρέπει να βιαστείς. Θα αργήσεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, αλλά μία λάθος κίνηση που θα τα τρομάξει θα σε πάει πολύ πίσω.

Βασικό πιστεύω ότι είναι να βλέπουν ανθρώπους πολλές ώρες την ημέρα - αλλά να μην τα τρομάζουν (και μακρυά από την κουζίνα - πολλοί κάνουν το λάθος να έχουν τα πουλάκια στην κουζίνα επειδή περνούν πολλές ώρες εκεί, αλλά αυτό ενέχει κινδύνους για την υγεία τους από το μαγείρεμα κλπ.).

Υπομονή και να ξέρεις ότι και εάν δεν σε συνηθίσουν θα είναι πάντα αξιαγάπητα.
 
Ελένη μου να χαιρεσαι τα πουλάκια σου!

Καταρχήν θα ξέρεις οτι τα πουλάκια σου είναι ακόμα πολύ μωρά. Σχεδόν μεχρι πριν λίγες μέρες τα ταιζε η μαμά τους στο στόμα. Φαντάσου τι σοκ έχουν περάσει, που από την ασφάλεια της φωλιάς τους βρέθηκαν σε ενα πετ σοπ και απο εκεί πάλι να βρεθούν σε ένα άλλο άγνωστο περιβάλλον! Προσπαθησε να καταλάβεις πόσο λογική είναι η αντίδρασή τους: φωνάζουν και αγριέουν γιατι φοβούνται!

Εγραψες οτι είναι ζευγάρι. Μηπως εννοείς οτι έιναι απλά αδερφάκια; Πως ξέρεις οτι είναι ζευγάρι; Εχουν ξεχωρίσει από τοσο μικρά το φύλο τους; Σκέψου ακόμα οτι αν δεν ειναι αδελφάκια, οτι βρέθηκαν 2 άγνωστα μεταξύ τους πουλιά σε εναν χωρο και πρέπει να συμβιώσουν! Εσυ πως θα ένιωθες στην θέση τους; 😕

Δωστους χρόνο, υπομονή και κατανόηση... Μην βιαζεσαι και μην αγχώνεσαι! Ολα θα γινουν στην ωρα τους!
 
1)πως ξερεις οτι ειναι ζευγαρι; Εινα πολυ μικρα ακομα για να ειναι ζευγαρι.. Να λες οτι ειναι αρσενικο-θυλικο ειναι πιο σωστο... Με τον καιρο θα γινουν ζευγαρι αν ειναι αρσενικο-θυληκο!2)καλο θα ηταν να τους βαλεις μια φωλιτσα για παπαγαλακια ωστε οταν φοβουνται να μπαινουν εκει μεσα αλλα και οταν θελουν να κοιμηθουν!3)συμφωνω με την τζωρτζινα... Πως ξερεις αν ειναι αρσενικο και θυλικο; Μονο με τεστ DNA μπορεις να το καταλαβεις σε αυτην την ηλικια! Και 4)αφου τα χεις αφησει για λιγο καιρο να σε συνηθησουν αστα για λιγες ωρες χωρις τροφη ωστε να πεινασουν και παρε ηλιοσπορους(χωρις αλατι φυσικα)και κρατα τους στα καγκελα με το χερι σου μεχρι να ερθουν να το παρουν αυτα! Μην βαλεις μεσα το χερι σου και τρομαξουν! Αν το κανει εστω και το ενα το αλλο θα το δει και θα ζηλεψει οποτε θα ερθει και αυτο... Πανω απο ολα ομως πρεπει να εχεις υπομονη!(σορρυ για τα πολλα που εγραψα αλλα τα χω περασει κι εγω και σε καταλαβαινω)
 
α! Επισης βαλε καμια φωτο τους να σου πουμε αν ειναι οντως τοσο μικρα..
 
1)πως ξερεις οτι ειναι ζευγαρι; Εινα πολυ μικρα ακομα για να ειναι ζευγαρι.. Να λες οτι ειναι αρσενικο-θυλικο ειναι πιο σωστο... Με τον καιρο θα γινουν ζευγαρι αν ειναι αρσενικο-θυληκο!

Αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό. Τα Lovebird μπορεί να κάνουν τέλειο ζευγάρι ακόμη και εάν είναι του ίδιου φύλου. Το ισχυρότερο επικρατεί. Αυτά από σχετική βιβλιογραφία, αλλά επειδή το έχω διαβάσω αρκετές φορές μάλλον θα ισχύει. Απλά δεν έχουν απογόνους και δεν χρειάζονται δημάρχους.

Όπως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνουν ζευγάρι εάν είναι διαφορετικού φύλου. Με το ζόρι παντρειά ούτε στα ζώα δεν γίνεται.
 
αυτο που λες αντωνη γινεται με τα θηλυκα συνηθως γιατι τα ρσενικα κυριαρχουν την περιοχη τουσ και γινονται πολυ επιθετικα!
 
αυτα τα παπαγαλακια ειναι γενικα ενα ειδος που δυσκολα συνηθιζει τους ανθρωπους, περισσοτερο για παρατηρηση ειναι παρα για να τα πιανουμε, ειναι πολυ ομορφα τα ατιμα.
βεβαια οσο μεγεθος τους λειπει τοση δυναμη εχουν σε πληροφορω, εχες πεσει σε ραμφος lover;
 
Back
Top