Αναπαραγωγή Τι να κάνω για να μην ζευγαρώσουν καναρίνια με 16 ημερών μικρά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panoulis7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panoulis7

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαρ 2017
Μηνύματα
56
Πόλη
Λιβαδειά
Καλημερα σας παιδια. Η καναρα μου μετα απο δυο γεννες για φετος αποφασισα να μην την βαλω παλι για τριτη φορα να ζευγαρωσει γιατι δεν θελω να ταλαιπωρηθει. Αυτη την στιγμη ειναι στο κλουβι της με τον αρσενικο και με τα πεντε μικρα της. Τα μικρα ειναι 16 ημερων αλλα βλεπω οτι τσακωνονται ο αρσενικος με την θηλυκια και κυνηγιουνται. Λογικα θελουν να ζευγαρωσουν πιθανον; Τι πρεπει να κανω για να μην ζευγαρωσουν; Πρεπει να τα χωρισω;
 
Λογικα θελουν να ζευγαρωσουν πιθανον; Τι πρεπει να κανω για να μην ζευγαρωσουν; Πρεπει να τα χωρισω;
Από την ώρα που θέλεις να σταματήσεις τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα βλέπεις είναι πιο εύκολο να σταματήσουμε τα πουλιά παρά τον εκτροφέα τους.
Επειδή τα μικρά είναι 16 ημερών και δεν μπορούν να μείνουν ακόμη μόνα με τον πατέρα θα πρότεινα να τοποθετήσεις νέα φωλιά και υλικό και να περιμένεις την ωοτοκία της όταν τελειώσει το χτίσιμο.
Όταν θα αρχίσει αφαιρείς και πετάς το αυγό και αφήνεις στη φωλιά ένα πλαστικό.
Θα την αφήσεις να κλωσά τα ομοιώματα μέχρι να απογαλακτιστούν τα μικρά οπότε τότε αφαιρείς τη φωλιά, χωρίζεις τα μικρά στις κλούβες πτήσης και τα μεγάλα το καθένα στο κλουβί του.
 
Έχω μια άλλη προσέγγιση.
Χωρίζεις το ζευγάρι. Αφήνεις τα μικρά κατά προτίμηση με τον πατέρα. έχοντας παρατηρήσει (σιγουρευτεί) ότι ταΐζονται από αυτόν. Τα δικά μου αρσενικά καναρίνια όλα τάιζαν τους νεοσσούς την 16η ημέρα. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε τα αφήνεις με τη μητέρα, και τον πατέρα σε άλλο κλουβί, αλλά με οπτική επαφή με τα παιδιά του. Έτσι δεν χρειάζεται να πετάξεις ένσπορα αυγά, εφόσον κατά το χωρισμό ξέρεις ότι το ζεύγος δεν έχει ζευγαρώσει.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top