Φροντίδα Τι να κάνω για να σταματήσει το δάγκωμα ο Ringneck;

maksok1965

PB New Member
Εγγραφή
16 Απρ 2018
Μηνύματα
30
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα ξανα στην ομαδα, η προοδος με το ringneck μου για οσους εχουν δει και τα πιο παλια θεματα παει παρα πολυ καλα, απο εκει που ηταν στο μικρο κλουβι πλεον τον εχω αλλαξεισε μεγαλο και του το ανοιγω οποτε ειναι εξω πολλες ωρες. Πλεον ερχεται στο χερι μου αλλα αρχιζει και με τσιμπαει και μου κανει πληγες, κυριως στην παλαμη την οποια φοβαται, ανεβαίνει ομως στον πηχη μου και γενικα αμα τον πλησιαζω δεν με φοβαται( καμια φορα πεταει απο το κλουβι του σε εμενα), τι μπορω να κανω για να σταματησουν τα τσιμπηματα; Επισης δεν με αφηνει να το χαιδεψω . Τα απογευματα τον πιανει κατι αρχιζει φωνάζει φτερουγιζει και πεταει σε ολο το σπιτι σαν να τρελαίνεται ενα πραγμα αλλα μολις επιστρεψει ειναι παλι οπως πριν.
 
Καλησπέρα!
Γενικά τα ringneck είναι λίγο κυριαρχικοί χαρακτήρες σαν είδος.
Αν φοβάται την παλάμη σου και σε δαγκώνει προσπάθησε να του την μετατρέψεις σε κάτι θετικό.
Βάζε εκεί τις αγαπημένες του λιχουδιές για αρχή για να αρχίσει να τρώει και να την συνδέσει με κάτι ευχάριστο.
Όταν τρώει από εκεί και όσο η σχέση σας θα δυναμώνει βάζε την παλάμη σου χωρίς φαγητό και αν δεν σε δαγκώσει τότε πες του μπράβο και δώσε του λιχουδιά.
Θέλει πολλή υπομονή γενικά η εκπαίδευση και εσύ το έχεις φτάσει σε πολύ καλό σημείο.
Σιγά σιγά και με το πέρασμα του χρόνου, αν τηρείς και το πρόγραμμα που του έχεις και δεν τον παραμελήσεις, θα έρθετε ακόμα πιο κοντά και θα μάθετε ο ένας τα όρια του άλλου.
Αν δείς ότι κάτι δεν το θέλει με τίποτα, απλά το δέχεσαι, το σέβεσαι και δεν το πιέζεις.
Οι παπαγάλοι δεν είναι όπως τα σκυλιά, εξημερώθηκαν πολύ αργότερα και έχουν ακόμα κάποια άγρια ένστικτα, οπότε και μόνο η σχέση που αναπτύσσουν μαζί μας είναι σημαντική και αξιοθαύμαστη.
Τα απογεύματα φωνάζει γιατί και στην φύση είναι η ώρα που φωνάζουν το σμήνος τους όποτε είναι απόλυτα λογική συμπεριφορά (τα άγρια ένστικτα που λέγαμε;) :)
Πάντως να ξέρεις όσο του δίνεις σταθέροτητα τόσο πιο ήρεμος θα είναι.
Το σίγουρο είναι ότι τα πάτε καλά και έχετε αναπτύξει μια σχέση που στο μέλλον θα γίνει ακόμα πιο όμορφη!
 
Back
Top