Ασθένειες Τι να κάνω για να του επαναφέρω τη φωνή;

Γιώργος @g

PB New Member
Εγγραφή
23 Οκτ 2018
Μηνύματα
1
Έχω ένα καναρίνι από πέρυσι τον Αύγουστο. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε σταμάτησε να κελαηδάει και είχε συνέχεια πτεροροια αν και τώρα τελευταία έχει μειωθεί. Τρώει κανονικά πίνει αλλά ανοίγει το στόμα τακτικά και εδώ και δύο μέρες δαγκώνει τα κάγκελα,υπαρχουν στιγμές που τσιτσιριζει αλλά γενικά είναι άφωνο και ζωηρευει μόνο όταν του μιλάω. Τι έχει και τι μπορώ να κάνω να του επαναφέρω την φωνή του;
 
Όσο κρυώνει ο καιρός τόσο πιο κοντά στο να αρχίσει το κελάηδημα είναι.
Κάποιες φορές τα καναρίνια για λόγους που δεν είναι πάντα αποσαφηνισμένοι σταματούν το κελάηδημα κατά τη διάρκεια του έτους και το αρχίζουν μόνο μετά την πτερόρροια.
Θα πρότεινα να περιμένεις 1-2 βδομάδες πριν κάνεις κάποια κίνηση.
Προϋπόθεση των παραπάνω είναι να έχει καλή υγεία το πουλί, και πλήρη και ολοκληρωμένη διατροφή.
Γιώργο είναι ζωηρό το καναρίνι ή νωχελικό και κοιμάται συνέχεια;
 
Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε σταμάτησε να κελαηδάει και είχε συνέχεια πτεροροια αν και τώρα τελευταία έχει μειωθεί.
@misalouris δεν είναι πολύ μεγάλη περίοδος για πτερόροια; Μήπως αυτό δείχνει κάποιο πρόβλημα;
 
Εγώ δε μίλησα για πτερόρροια από το Φεβρουάριο, αλλά για φυσιολογική πτερόρροια που τελείωσε πρόσφατα ή τελειώνει τώρα.
Άσχετα με το τι προηγήθηκε και έκανε ο πουλί να σταματήσει το κελάηδημα και εφ' όσον τώρα δείχνει υγεία και κάνει προσπάθειες να τραγουδήσει τότε αυτό μπορεί να γίνει στο άμεσο χρονικό διάστημα.
Πολλές φορές η διακοπή του κελαηδήματος μπορεί να συμβεί και από άλλες αιτίες εκτός της υγείας και η εποχή που διανύουμε είναι κατάλληλη για να επανέλθουν.
 
Χωρίς να είμαι ο πλέον expert θα ήθελα να προσθέσω την όποια εμπειρία μου από τα 4 αρσενικά μου.. Όλο τον περυσινό χειμώνα τα τρία εξ αυτών αντιμετώπισαν θέματα με ακάρεα στα πόδια. Ναι μεν θεραπευθήκαν με πολύ φροντίδα και με τις χρυσές συμβολές των ανθρώπων από τούτο εδώ το site,(και αρκετό κόπο-άλλη κουβέντα αυτό.. ) αλλά κανένα εξ αυτών δεν κελάηδησε ούτε την άνοιξη ούτε και μέχρι και που ξεκίνησε η πτερόρροια το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Όμως, εδώ και 1-2 εβδομάδες που η πτερρόροια τίνει να ολοκληρωθεί και τα 3 αρχίσαν σιγά σιγά να δοκιμάζουν τις φωνές τους και να συνθέτουν το τραγούδι τους. Να «πλέκουν» που λένε και οι παλιοί του χώρου.. Ο Χρυσός κανόνας για μένα είναι : Φροντίδα, καθαριότητα!, καλή διατροφή και κυρίως υπομονή.

Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι, όπως κι εμείς, και αυτά επηρεάζονται από τον καιρό (εάν τα έχεις έξω). Για παράδειγμα, μέρες με ήλιο και χωρίς πολύ αέρα είναι ζωηρότερα από μέρες με συννεφιά, με αέρα ή βροχή.. Το κρύο δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αρκεί να είναι προστατευμεένο από τον αέρα!

Οσο έχεις υπομονή και όσο το αφήνεις στην ησυχία του, εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω, σίγουρα θα επανέλθει ο μικρός σου φίλος.
 
Back
Top