Αναπαραγωγή Τι να κάνω με τα μωρα παπαγαλακια όταν γεννηθουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης areti.s
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

areti.s

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2008
Μηνύματα
1
Πόλη
Άργος
Το καλοκαιρι απόκτησα 2 παπαγαλάκια και περιμένω από στιγμή σε στιγμή να γίνουν περισσότερα. (απόκτησαμε 4 αυγα). Αν ξέρει κάποιος ασ μου πει τι να κάνω με τα μωρα όταν και αν αυτά γεννηθουν.
ευχαριστώ...
Αρετή
 
Καλώς ήλθες στην παρέα μας!Όσον αφορά τους παπαγάλου κάποιος από εδώ θα βρεθεί να σε κατατοπίσει!
 
Έχω ζήσει κι εγώ αυτή την εμπειρία. Βέβαια δεν γνώριζα και πολλά πράγματα τότε..
Αυτό που έκανα είναι να παρακολουθώ διακριτικά πάντα το πως είναι το μωράκι (δυστυχώς βγήκε μόνο ένα από τα 12 αφού το αρσενικό τα έσπαγε και τελευταία στιγμή το κατάλαβα και τον έβγαλα..), να παρατηρώ τη συμπεριφορά της μαμάς, αν το φροντίζει σωστά.
Όταν μεγάλωσε λίγο, το έπαιρνα στο χέρι μου και του μιλούσα με αποτέλεσμα αργότερα όταν μεγάλωσε να επαναλαμβάνει εκείνες τις λέξεις.
Όσο μεγαλώνει τόσο πιο δύσκολα θα μαθαίνει νέες λεξούλες, γι αυτό αν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο απο μικρή ηλικία θα χεις καλά αποτελέσματα!
 
Δεν κανεις τιποτε περιμενεις περιπου 18 μερες κ αυτο. Παντα τα ταιζουν οι γονεις εχω κανει παρα πολλες γεννες κ δεν που εχει τυχη τιποτε περιεργο μεχρι τωρα.
Εγω απλα μολις γινουν περιπου 40 ημερων τα χωριζω απο τους γονεις κ τα βαζω σε ενα κλουβακι για να τα προσεχω περισσοτερο.
 
Δεν κανεις τιποτε περιμενεις περιπου 18 μερες κ αυτο. Παντα τα ταιζουν οι γονεις εχω κανει παρα πολλες γεννες κ δεν που εχει τυχη τιποτε περιεργο μεχρι τωρα.
Εγω απλα μολις γινουν περιπου 40 ημερων τα χωριζω απο τους γονεις κ τα βαζω σε ενα κλουβακι για να τα προσεχω περισσοτερο.

Στη διατροφή δεν δίνεις τίποτα μόνο σπόρους; Αυγοτροφή για παράδειγμα δεν χρειάζονται;
 
Καλημερα Βασιλη.
Αυτο εννοω για να τα προσεχω περισσοτερο. Επρεπε να το διευκρινισω. Δινω ενα μιγμα με μελι κ διαφορα δημητριακα το οποιο ειναι πολυ καλο και οσο για το αυγο τους βαζω ενα φρεσκο καθε 3 μερες περιπου βρασμενο φυσικα ετσι. Αν χρειαζεσαι κατι αλλο θα χαρω πολυ να βοηθησω.
 
Αυγό βάζω κι εγώ στα Lovebirds. Το μίγμα που λες με το μέλι και τα δημητριακά τι ακριβώς είναι; Το φτιάχνεις εσύ;
 
Το αγοραζω απο pet ειναι λιγο ακριβο βεβαια αλλα τι να κανω. Το χρησιμοποιω περιπου για ενα 20ημερο. Δεν θυμαμε την μαρκα για να σου πω τωρα ποιο εκριβως ειναι. Θα το κοιταξω ομως κ θα σε ενημερωσω.
 
Έχω κι εγώ δυο μωρά παπαγαλάκια που βγηκαν στις 20 Μάρτη. Σήμερα είδα τα κεφαλάκια του στην είσοδο τις φωλιάς. Τα περιμένω πως για να γίνουμε φίλοι. Αγόρασα τα μεγάλα πριν 2-3 μήνες αλλά με φοβούνται πολύ (ιδιαίτερα η θηλυκιά) και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχετε καμιά ιδέα:
 
Χριστιάνα τάισε πρώτα τα μικρά και προσπάθησε να σε εμπιστευτούν. Με το ζευγάρι που έχεις ασχολήσου μετά την απομάκρυνση των μικρών από το κλουβί. Τα θυλικά πάντως εμπιστεύονται λιγότερο από ότι τα αρσενικά.

Στα μικρά τώρα με την αυγοτροφή έχω διαβάσει ότι δίνουν και μουρουνέλαιο το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη των οστών. Δοσολογία δεν ξέρω, εγώ δίνω λίγες σταγόνες 1 φορά την εβδομάδα. Επίσης 1 φορά την εβδομάδα δίνω και ελαιόλαδο πλούσιο σε βιταμίνη Β στην αυγοτροφή (λίγες σταγόνες).
 
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά τώρα, αγχώθηκα :). Πρέπει να πάρω τα μωρά από την φωλιά και να τα ταίζω έγώ: Δεν μπορώ καν να τα δώ, επειδή μόλις πλησιάζω το κλουβί, η θηλυκιά μπαίνει μέσα στην φωλιά και θα νιώθω βάρβαρη αν την ενοχλήσω. Ασε δε που αυτη την φωλιά δεν μπορώ να την ανοίξω από πίσω να κοιτάξω μέσα. Βοήθειααα τι να κάνω; 😕
 
Χριστιανα μη τα ενοχλεις για 40 μερες περιπου ακομη τα ταιζουν οι γονεις.
Μετα καν'τα οτι θελεις.
 
ναι θα τα κανει οτι θελει απλα δε θα τα εξημερωσει!
χριστιανα αμα λες οτι δεν θες να ανοιξεις τη φωλια για να μην ενοχλησεις τη θυληκια ε τοτε περιμενε να βγουν τα μικρα και να ερθουν μονα τους στον ομοσου να σε γνωρισουν!
 
Διάβασα κάπου πως τα ταιζουν 35 μέρες. Αμα τα πάρω κατ΄ευθείαν μολισ βγούν από τη φωλιά: Εχω και το πρόβλημα πως δεν ξέρω πως ανοίγει η φωλιά. Αμα δεν βγούν μόνα τους πως θα τα βγάλω; Πες τε μου σας παρακαλώ και κάτι άλλο. Πως τις βάζετε τις φωτογραφίες στην σελίδα σας. Ειμαι άσχετη. Θέλω να βάλω κάποιες φωτογραφίες για να παρουσιάσω... Εμπεριστατωμένα την όλη κατάσταση...😕
 
Για να μικρύνεις τις διαστάσεις των φωτογραφιών, θα τις ανοίξεις από το πρόγραμμα ζωγραφικής του υπολογιστή σου, θα επιλέξεις εκεί που γράφει "εικόνα" και μετά θα πατήσεις τη δεύτερη επιλογή(επειδή εγώ έχω αγγλικά windows δεν ξέρω πως είναι η απόδοση στα ελληνικά, "stretch and skew" γράφεται). Στο πινακάκι που θα σου εμφανίσει θα πειράξεις τις διαστάσεις από τα δύο πρώτα κουτάκια που γράφουν "οριζοντια" και "κάθετα". Δηλαδή πχ για να τη μικρίνεις θα πατήσεις και στα 2 κουτάκια τον αριθμό 50, αν θες να τις μεγαλώσεις θα πατήσεις πχ τον αριθμό 120. Προσοχή: θα βάζεις τον ίδιο αριθμό και στα 2 κουτιά γιατι αλλιώς οι φωτό παραμορφώνονται. Πειραματίσου και θα δεις το μέγεθος που ταιριάζει.
Ελπίζω να βοήθησα.
 
Back
Top