Γενικά Τι να κάνω να εξοικειωθεί το φλωροκάναρο μαζί μου;

ΣωτηρηςΜουκ

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2016
Μηνύματα
5
Πόλη
Λαμία
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Έχω να Φλοροκαναρο 2 μηνών.. Έχει πάρει λογικά τα αίματα από τον πατέρα του κ όταν πηγαίνω κοντά στο κλουβί του κάνει σαν αγριοπουλι που μόλις το εγκλώβισες στο κλουβί.. Μπορώ να κάνω κάτι ρε παιδιά για να εξοικειωθει μαζί μ? 😛
 
Πολλές ώρες κοντά σου (σε απόσταση που του παρέχει την ηρεμία που πρέπει) και μόνο τις απαραίτητες επισκέψεις για την τροφοδοσία του στο κλουβί του.
Θα φροντίσεις όλα τα σκεύη τροφοδοσίας να είναι εξωτερικά και να υπάρχει συρταράκι για την καθαριότητα στο κάτω μέρος του κλουβιού.
Αν το χέρι δεν μπαίνει μέσα στο χώρο του για την απαραίτητη εκτροφική σου υποχρέωση η εξοικείωση θα είναι συντομότερη.
Σταθερό και μόνιμο μέρος στο κλουβί και καμία άλλη παρέμβαση στο πουλί...
Κυρίως όμως "απαγορεύεται" το πιάσιμο...
Να ρωτήσω όμως κι εγώ κάτι;
Ο πατέρας του υποθέτω από όσα λες πως ήταν άγριος... Πως βρέθηκε στα χέρια σου;
 
Παρατήρηση είναι η ερώτηση σου; Θα απαντήσω όμως.. Τον πατέρα τον βρήκα πεσμένο από μία φωλιά φλωρων.. Αδύνατον να τον βάλω στην θέση σου διοτι ήταν ψηλά στο δεντρο κ τον έβαλα μαζί με μία γέννα από καναρίνια που είχα εκείνη την περίοδο. Ή καναρα τον τάισε μεγάλωσε μαζι μέ τά καναρίνια κ ιδού ο φλορος που έγινε κ πατέρας.. Πάντως ο φλορος μικρός δν ήταν έτσι.. Πάντα ήταν ήσυχος σαν καναρίνι εκτροφής..
 
Παρατήρηση είναι η ερώτηση σου; Θα απαντήσω όμως.. Τον πατέρα τον βρήκα πεσμένο από μία φωλιά φλωρων..
Δεν είναι παρατήρηση.
Είναι προϋπόθεση για να συνεχίζεται η συζήτηση στο χώρο βάση των όρων χρήσης του petbirds που κι εσύ αποδέχτηκες.
Ο πατέρας του μικρού έπρεπε να επιστρέψει στη φύση... εκεί που άνηκε...
Αυτό θα πρέπει να το κάνεις έστω και τώρα.
Θα σε συμβούλευα μάλιστα να επικοινωνήσεις με ΑΝΙΜΑ ή ΕΚΠΑΖ για να σου δώσουν οδηγίες για τον τρόπο που αυτό θα γίνει.
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Παράνομο-Εμπόριο-Άγριων-πουλιών-Το-καθεστώς.22328/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Επανένταξη-άγριων-πουλιών-στη-φύση.21965/
Σε ότι αφορά το φλώρο.. Βοήθεια θα βρεις μόνο για την προσπάθεια να τον επανεντάξεις στη φύση..
Να τον επιστρέψεις στο χώρο του.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σωτήρη, δεν χωράει αμφιβολία οτι πραγματικά τον έσωσες τον φλωρο από βέβαιο θάνατο, τον μεγάλωσες μάλιστα και τον φροντίζεις, και φυσικά ειναι προφανώς πολυ δύσκολο να τον αποχωριστεις. Σε αντίθεση όμως με τα καναρίνια και τα φλωροκάναρά σου, τα οποία δεν έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν στη φύση, ο φλωρος, με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί, και θα ειναι μάλιστα πολύ ευτυχής, αν του δοθεί μια τέτοια ευκαιρία. Έτσι λοιπόν, δοκίμασε με επικοινωνήσεις σύντομα, όσο ο καιρός ειναι καλός, με Άνιμα ή Εκπαζ, ώστε να διερευνήσεις τον τροπο με τον οποίο ο μικρός σου φίλος θα μπορέσει να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.
Φιλικά!
Γιαννης
 
Γιαννη μιλησες ωραία.. Δεν μπορώ να τον αποχωριστω.. Πιστεύω επίσης πως όπως κ ο φλωρος μ θα μπορούσε να επιβιώσει στην φύση έτσι όπως θα μπορούσαν κ τα καναρίνια όλων των ειδών.. Πολλών έχουν διαφύγει καναρίνια από τα κλουβιά τους σε μικρή ηλικία κ επιβιώνουν στην φύση...
 
. Πολλών έχουν διαφύγει καναρίνια από τα κλουβιά τους σε μικρή ηλικία κ επιβιώνουν στην φύση...
Καναρίνια στη φύση δεν επιβιώνουν μιας και δεν προέρχονται από αυτήν.
 
Από που προέρχονται δλδ ρε φίλε; Από ο υπερπέραν; Θέλετε κ τα λέτε εδώ μέσα; Πιστεύεις πως δν έχουν ο ένστικτο να επιζήσουν κ εκτός κλουβιου; Δλδ επειδή τα εκτρεφουμε εμείς πάει να πει πως χάνουν το ένστικτο τους; Ότι σας συμφέρει μάλλον ισχύει εδώ μέσα.. Βαλτε το μυαλό σας να δουλέψει μην λέτε ότι σας συμφέρει για να νοιώσετε καλύτερα..
 
Τίποτα δεν μας συμφέρει ούτε λέμε ότι θελουμε σε αντίθεση με το παραμυθάκι που μας ξεφούρνισες με το καλησπέρα νομίζοντας ότι το χάψαμε κιόλας. Δημιουργήθηκαν σαν είδος από τον άνθρωπο και έχουν χάσει πολλες από τις συνήθειες των προγόνων τους.
 
Σωτήρη αν προσπαθείς να μας πείσεις πως τα καναρίνια υπάρχουν ελεύθερα έξω στην Ελλάδα δεν έχεις παρά να ανεβάσεις μια φωτογραφία τους στη φύση ή μια αναφορά κάποιου εκτός από σένα πως τα είδε.
Αν προσπαθείς να δικαιολογήσεις την κίνησή σου με τον πατέρα φλώρο... Το κάνεις με λάθος τρόπο.
Αν θέλεις... ας περιοριστούμε στη βοήθεια που ζητάς για να ηρεμήσει ο φίλος σου... κι ας μην εξαγριώσουμε την λογική των υπολοίπων...
 
Όπως και να χει Σωτήρη, εδώ δεν είμαστε για να τσακωνόμαστε ή να θίγουμε ο ενας τον άλλον.
Τωρα στο θέμα της απελευθέρωσης:του φλωρου, βρε Σωτήρη, μπες για λίγο στη θέση του, σκέψου πως θα ένιωθες εσυ καλύτερα και εφόσον τον αγαπάς μια και δεν μπορείς να τον αποχωριστεις, κάνε μια προσπάθεια με τον εαυτό σου, αν γίνεται ώστε να θυσιάσεις την αλληλεξάρτηση σας για έστω μια στιγμή ελευθερίας του πουλιου. Εχεις άλλωστε τους απογόνους του. Τουλάχιστον επικοινώνησε με τις παραπάνω οργανώσεις για να ενημερωθείς για τις πιθανότητες που εχει και για το κατα πόσο ειναι δυνατό να απελευθερωθεί.
 
Back
Top