Αναπαραγωγή Τι να κάνω που κουτσούλησε το πρώτο αυγό;

Τάκης tsk 03114

fotis 0320 (merged)
Εγγραφή
28 Σεπ 2016
Μηνύματα
373
Πόλη
Θήβα
σήμερα έκανε πρώτο αυγό και το κουτσουλισε τι να κάνω ; ( το αυγό καταστράφηκε )
 
Η κουτσουλιά είχε στεχνωσει πάνω του όταν το λουτσουλαει και στεχνωνει κιόλας δεν καταστρέφετε;
 
σήμερα έκανε πρώτο αυγό και το κουτσουλισε τι να κάνω ;
Αν είναι στα πρώτα λεπτά και δεν έχει στεγνώσει με προσοχή το καθαρίζεις.
το αυγό καταστράφηκε
Πως το αποφάσισες αυτό.
Ακόμη και να έχει ξεραθεί... Βάλε μια υγρή χαρτοπετσέτα από χλιαρό νερό πάνω στο αυγό και όταν μαλακώσει καθάρισε τα πολλά έτσι ώστε να επιτρέπεται η περιστροφή του αυγού.
Ακόμη και βρώμικο θα μπορούσε να εκκολαφτεί αρκεί να μην γίνεται εμπόδιο η κουτσουλιά στην περιστροφή του αυγού από τη μητέρα του.
Η κουτσουλιά είχε στεχνωσει πάνω του όταν το λουτσουλαει και στεχνωνει κιόλας δεν καταστρέφετε;
Δε χρειάζονται βιασύνες και βιαστικά συμπεράσματα σε σχέση με το αυγό.

Κανένα πουλί δε λερώνει τη φωλιά του χωρίς λόγο.
Θα το κάνει ενστικτωδώς μόνο αν ενοχληθεί και σε ένδειξη εγκατάλειψης της φωλιάς...
Δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις που η κανάρα εκδιωχθεί από τη φωλιά της (συνήθως από μας) κουτσουλάει πάνω στα αυγά της...
Αν τώρα είμαστε περισσότερο προσεκτικοί αρχικά το αποφεύγουμε και αν όχι το καθαρίζουμε... αλλά με την καμία δεν το πετάμε!
 
Το αυγό έχει καταστραφεί εντελώς δεν το έχει κοτσουλισει μόνο μια φορά αλλά τρεις και το τσιμπισε κιόλας (το έσπασε ) τι να κάνω για να μην έχουν τον ίδια κατάληξη και τα αλλά αυγά ;
 
δεν το έχει κοτσουλισει μόνο μια φορά αλλά τρεις
Αυτό είναι περισσότερο σημαντικό από οτιδήποτε...
Ξαναδιάβασε λίγο της σκέψεις μου στο τέλος του έκτου πόστ
 
Το θηλυκό καναρινι ή δεν είναι έτοιμο ή όπως είπε ο Γιάννης κάτι το ενοχλεί και αντιδράει ετσι. Ο αρσενικος μήπως πειράζει τα αυγά; Τσακωμους μεταξύ του ζευγαριού έχεις δει;
 
Το αυγό έχει καταστραφεί εντελώς δεν το έχει κοτσουλισει μόνο μια φορά αλλά τρεις και το τσιμπισε κιόλας (το έσπασε ) τι να κάνω για να μην έχουν τον ίδια κατάληξη και τα αλλά αυγά ;

Το ότι το έσπασε είναι το σοβαρό του πρόβλημα κι όχι ότι το κουτσούλησε. Οι κουτσουλιές καθαρίζουν όπως σου είπε ο Γιάννης αλλά τα σπασμένα αυγά αφαιρούνται άμεσα για να μην σου βρωμίσει η φωλιά.
 
Εφτιχως δεν ξανακουτσουλισε αυγό θα περιμένω να σταματήσει να γεννάει και θα τις τα επιστρέψω μόνο ένα χάλασε (ευτυχώς )
 
Καταθέτω χθεσινή μου σχετική εμπειρία. Κανάρα μου σκοτς φάνσυ γεννά το δευτερο της αυγό χτες νωρίς το πρωί, παρατηρώ πως ένα αυγό έχει πάνω κουτσουλιά, λόγω δουλειάς αποφασίζω να το καθαρισω αργότερα μιας και δεν προλάβαινα. Λίγες ώρες αργότερα γυρνώ σπίτι και εκπληκτος παρατηρώ το λερωμένο αυγό πεταμένο έξω από την φωλιά..ίσως ήταν και ένσπορο γιατί έίχα δει πολλά βατέματα..άρα τα αυγά καλό είναι να καθαρίζονται άμεσα. Το θεώρησε βρωμιά και το πέταξε εκτός φωλιάς.
 
Μόλις το είχε γεννήσει. Η κουτσουλιά την προηγούμενη μέρα δεν υπήρχε. Είναι και θέμα πουλιού βέβαια. Μου είχε συμβεί και παλιότερα αλλά η κανάρα δεν είχε πετάξει το αυγό.
 
Πράγματι παρατηρω πως η κανάρα αυτη γυρνά τα αυγα της πιο τακτικά..ίσως της ήταν εμπόδιο..
 
2+1σπαμενο; Λίγα αυγά μου φαίνονται. Είναι η πρώτη γέννα του πουλιου; Μήπως τυχαίνει να τους είδες να ζευγαρώνουν;
 
Ναι τους είδα να ζευγαρώνουν αρκετές φορές (αυτή δεν κάνει πολλά αυγά μέχρι 4 έχει φτάσει )
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top