Αναπαραγωγή Τι να κάνω το ζευγάρι τώρα που χαλάει ο καιρός;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης monti
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

monti

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουν 2017
Μηνύματα
68
καλησπέρα έχω ένα ζευγάρι καναρίνια το πρώτο αυγό μου έκανε 16-3 και το τελευταίο 20-3 άκουσα από τρίτη χαλάει ο καιρός τα έχω στο μπαλκόνι τι προτείνετε να κάνω;
 
Τίποτα νά μήν κάνεις, αν στο σημείο που τά έχεις βρέχεται νά βάλεις κάτι από πάνω νά πιάνει και την φωλιά νά μήν περάσουν νερά κατά τ άλλα να μην κάνεις τίποτα
 
όχι δεν έχω τρία χρόνια που έχω Καναρίνια δεν είχα πρόβλημα
Καλό θα είναι να φροντίσεις για την προστασία των κλουβιών και των πουλιών σου από τα αρπακτικά.
Υπάρχουν έτοιμες λύσεις που θα βρείς στα pet shop ή διαδικτυακά όπως το παρακάτω.
CATALOGUE 2012_183-300x300.webp
Θα μπορούσες επίσης να φτιάξεις μια ιδιοκατασκευή που θα προσαρμόσεις στο χώρο σου.
Αρκετοί απο εμάς δυστυχώς μάθαμε με τον δύσκολο τρόπο την αναγκαιότητα της προστασίας χάνοντας πουλιά μέσα σε δευτερόλεπτα.
 
Επαναφέροντας λοιπόν το θέμα στην αλλαγή του καιρού και επειδή θα μας διαβάσουν και άλλοι να πούμε πως ακόμη και να μηδενιστούν οι θερμοκρασίες (πράγμα αδύνατον για την εποχή) περισσότερο κακό στη φωλιά, τα μικρά και το ζευγάρι μπορεί να κάνει η μετακίνηση παρά το κρύο.
Σίγουρα θα επηρεαστούν... αλλά δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη επίδραση από τη μεταβολή της θερμοκρασίας προς τα κάτω κατά 5-6 βαθμούς.
 
Η διαμονη τους πιστευω οτι ηταν σε εξωτερικο χωρο πολυ ποιο πριν απο τη αρχη της περιοδου αναπαραγωγης, γι αυτο θα συμφωνησω με τον εμπειρο κο Γιαννη και αν υπαρχει προστασια απο αρπακτικα και λιγη προσοχη στα ρευματα αερος ολα θα βαινουν καλως.
 
Συμφωνώ τα πουλιά δεν χρειάζεται να μετακινηθουν. Αναπαράγω εξωτερικά 3 χρόνια και ακομα και αρχες μαρτιου με κρύα ειχα νεοσσούς. Βέβαια στις εξωτερικές φωλιές βάζω εξ αρχής ένα προστατευτικό τριγύρω για να κόβει λίγο και πιθανά ρεύματα.
 
Το μέσα-έξω δημιουργεί προβλήματα στα πουλιά γιατί απορυθμίζει το βιολογικό τους ρολόι. Τα προβλήματα μπορεί να είναι από μείωση των δραστηριοτήτων τους, έως και άσμα κλπ κλπ.

Το καναρίνια δεν κρυώνουν! Μονο τα ρεύματα είναι επικίνδυνα για αυτά.
 
Και τι πειραζει εάν βάλει το κλουβί μέσα στο σπίτι;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν τους αλλάξει χώρο πρώτα απ όλα θα εγκαταλείψουν τη φωλιά και έπειτα ειδικά τον χειμώνα όταν η θερμοκρασία έξω διαφέρει τόσο πολύ από τη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου, το μόνο που καταφέρνουμε με τα μέσα έξω είναι να αρρωστήσουμε τα πουλιά μας.
 
Εμένα λες και περιμένει ο καιρός για να χαλάσει κάθε φορά που σκάνε τα αυγά. Πρόπερσι είχα ένα θέμα με ένα θηλυκό, όμως τελικά ήταν "σαβούρα" η ίδια και δεν ήταν αιτία ο καιρός. Και φέτος τα ίδια 26/03 πουλιά, άρχισαν τα όργανα με τον καιρό. Τελικά όμως το πουλί που είναι "νοικοκυρά" δεν κάνει στραβές. Όλα ρολόι. Σου λέω αυτά για να καταλάβεις πως δεν σου μιλάω "ακαδημαϊκά" , σου αναφέρω γεγονότα. Τώρα μια συμβουλή είναι να μην τα ενοχλείς καθόλου. Εάν μέχρι σήμερα τα έβλεπες λίγο τώρα να τα αφήσεις σε πλήρη ησυχία. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top