Αναπαραγωγή Τι να κάνω τώρα που το αυγό γεννήθηκε;

despoinoozzz

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουν 2009
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
  • 1 Σημερα το πρωι ανοιγω τη φωλια και βλεπω μεσα ενα αυγο! Μονο ενα πρεπει να ειναι και οχι πολλα μαζι; τωρα ποσες μερες ή βδομαδες θα χρειαστουν για να εκολαφθει; η "μητερα" δεν είναι στη φωλιά καθόλου ούτε ο "πατέρας" αυτο ειναι κακο ή γενικα δεν πρεπει να γινει; γιατι πρωτη φορα το παθαινω αυτο και... ΦΟΒΑΜΑΙ ψιλο!

  • 2 οταν με το καλο γεννηθει το αυγο τι κάνω; Πρεπει να γινει κατι απο εμενα ή ολα εξαρτονται απο τους γονεις;
 
ειχε και αλλα αυγα μεσα πριν; Η ειναι το πρωτο που βλεπεις; Αν ειναι το πρωτο θα ακολουθησουν κι αλλαανα 2 μερες ενα αυγουλακι, απο οτι ξερω. Αν ειχε και αλλα και τωρα δεν εχει τι να σου πω ισως ηταν ασπορα και τα σπασαν οι γονεις.
 
Σου εχει δωθει απαντηση σε προηγουμενο ποστ οτι δεν ειναι καταλληλη περιοδο τωρα γαι ζευγαρωμα, αλλα το αγνοησες πληρως:neutral
Λοιπον αφου λοιπον τα εβαλες για αναπαραγωγη,τα βαζεις οπωσδηποτε σε δροσερο και ησυχο μερος, δεν τα πειραζεις, δεν ανοιγοκλεινεις την φωλια και τα βοηθας διατροφικα!
Καλης ποιοτητας τροφη, καλα πλυμενα και στεγνωμενα φρουτα και λαχανικα και μια βιταμινη στο νερο τους!
Υπαρχουν πολλες μαρκες αλλα σου προτεινω μια για παραδειγμα
bogena multi vit for parrots!
 
Ειναι πολυ φυσικο να μην μπαινει η μητερα στη φωλια! Σκεψου το λιγο... Ειναι καλοκαιρι και εχει τοση ζεστη!Γι αυτο και λεμε συνεχως στο forum οι φωλιες να βγαινουν το καλοκαιρι! Και πες μπαινει η μητερα στη φωλια! Υπαρχει μεγαλος κινδυνος και τα παιδια και η μητερα να παιθανουν απο θερμοπληξια! Υπαρχουν παρα πολλα παρομοια θεματα που αν ψαξεις θα λυσεις μςεγαλες αποριες! Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μην τα ξαναβγαλεις ποτε στο μπαλκονι και να τα χεις σ ενα δωματιο με πολυ δροσια! Αυτο σημαινει να λειτουργει αρκετα το κληματιστικο χωρις να χτυπα τα πουλια και κρυωσουν εκτος και αν εχεις κανα δροσερο δωματιο με περιπου 25 βαθμους κελσιου! Να ελεγχεις την θερμοκρασια και την υγρασια και μην τους αλλαξεις χωρο! Ολα αυτα προυποθετουν την συνεχη επιβλεψη του ζευγαριου και των αυγων δηλαδη δυστυχως περιορισμενες διακοπες! Εχεις κανει προετοιμασια με αυγο και βιταμινες; Αν οχι δινε τους αυγο και τοποθετησε τους και σουπιοκοκαλο!Βαζε επισης και ενα συμπληρωμα διατροφης στο νερο τους π.χ. https://petbirds.gr/product/beaphar-multi-vit-bird/ ! Δινε και ασβεστιο σε ξεχωριστι κυπελακι για να βγουν γερα τα υπολοιπα αυγα και να βοηθησεις την μητερα που μετα απο μια εξαντλητικη ωοτοκια θα θελει ασβεστιο σιγουρα! Αυτα απο εμενα! Θελει αρκετη προσοχη αλλα πανα απ ολα μην τα ενοχλεις! Αν θες να αποφυγεις τους κινδυνους του καλοκαιριου πετα τα αυγα και βγαλε την φωλια και απο Σεπτεμβριο, αφου κανεις καταλληλη προετοιμασια βαζεις παλι την φωλια!

Edit:Συγγνωμη παιδια δεν ειδα τις απαντησεις σας! Με προλαβατε!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
thnx re paidia! kai pragmatika to prohgoymeno spasmeno augo gennh9hke 2 meres prin



otan les asbestio ti akribws enoeis?
 
δεν είναι καταληλλη εποχη για ζευγαρωμα, αλλα αφου το εκανες τήρισε τις συμβουλές της Νίκης, η παπαγαλίνα σου θα γεννησει κι αλλα αυγά, περίμενε,
και σε παρακαλώ, δηλαδη για τα πουλια οχι για μενα, μην τα αφηνεις να ζευγαρώνουν με τόση ζέστη,ταλεπορούντε πραγματικα ΠΟΛΥ περισσοτερο απ΄οσο φανταζεσαι:|
 
Κωνσταντινε αυτο ειναι λαθος π.χ. Multi-vit for birds !

Αυτο δεν ειναι για παπαγαλους!Για παπαγαλους ειναι αυτο bogena multi vit for parrots!
Δεν ξερω να στο παραθεσω με φωτογραφια οπως εσυ..Αν μπορει καποιος θα ειναι βοηθεια!
Πες μου οτι δεν πηρες αυτο για τα love σου...
 
otan les asbestio ti akribws enoeis?

despoinoozzz στα πουλιά πρέπει πάντα να έχουμε μια πηγή ασβεστίου. Αυτή μπορεί να είναι ένα σουπιοκόκαλο ή ένα mineral block, grit ή κάποια υδατοδιαλυτή πηγή ασβεστίου, όπως είναι το <Link Removed> (φυσικά υπάρχουν κι άλλες μάρκες προϊόντων, απλά σου δίνω ένα παράδειγμα). Επίσης, πηγή ασβεστίου είναι και το τσόφλι του αυγού, το οποίο καλό είναι να το αφήνουμε όταν τους δίνουμε αυγό.

Για παπαγαλους ειναι αυτο bogena multi vit for parrots!

Το multi vit for parrots είναι αυτό που έχω επισυνάψει. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες μάρκες, όπως το vitacombex V.
 

Συνημμένα

  • 16104.webp
    16104.webp
    8,7 KB · Προβολές: 58
  • 3618_Trixie_Vitacombex_1.webp
    3618_Trixie_Vitacombex_1.webp
    14 KB · Προβολές: 59
Αν δεν θέσεις το ερώτημά σου δεν θα μπορεί κανεις να σε βοηθήσει 😉
 
Back
Top