Φροντίδα Τι να κάνω όταν φωνάζει το lovebird μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimsim

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2017
Μηνύματα
314
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Όταν φωνάζει το το lovebird μου τι να κάνω ;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όταν φωνάζει τι να κάνω ;
Όλα τα πουλάκια φωνάζουν. Βεβαιώσου ότι έχει πρόσβαση σε νερό και φαγητό και ότι δεν το τρομάζει κάτι. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε το ότι φωνάζει εγώ το θεωρώ θετικό γιατί δείχνει να νιώθει καλά με το νέο περιβάλλον. Σιγά σιγά θα μάθεις να καταλαβαίνεις για ποιο λόγο φωνάζει και αν σου ζητάει κάτι.
 
Εξηγησε μας τι εννοεις οταν λες φωναζει; Ειναι δραστηριο και φωναζει; καθεται σε ενα μερος και απλα φωναζει; τι ακριβως;
 
Ααα δηλαδή μετά όταν προσαρμοστεί θα φωνάζει για αν μ δείξει κάτι και όχι αόριστα;
 
Ειναι πολη λιγες η πληροφορειες που μας δινεις. εαν καταλαβα ειναι το πουλακι που πειρες εχθες. εφαγε ηπιε νερο. η παπαγαλοι κατα την διαρκεια της ημερας εχουν στιγμες που ειναι ποιο δραστηρια και φωναζουν. εσυ πρεπει να δεις εαν εφαγε και ηπιε για αρχη. Οσο εαν μπορεις να κανεις κατι επειδη φωναζη, οχι δεν μπορεις. Για αρχη παρακολουθησε αυτα που σου ειπα, και μας ενημερωνης.
 
Εφαγε, ηπιε νερο. τα ηποληπα μου ακουγοντε φυσιολογικα. καλα κανεις και ρωτας και φυσιολογικο ειναι καθως ειναι η πρωτη φορα που εχεις παπαγαλο, η γνωμη μου ειναι να μελετησης το ειδος που εχεις, και να ανατρεξης και σε παλιοτερες συζητησεις του φορουμ για το πως θα διαχηρηστης την σχεση σας, αλλα και για πληροφορειες διατροφης.
 
Τώρα έφαγε και κανονικά αρκετό φαγητό έχει σταματήσει εδώ και μια ώρα να φωνάζει κελαηδάει η πείτε το όπως θέλετε

Τον βγάλαμε και έξω στην αυλή τώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γεια σας
ο εκτροφεας μου ειπε οτγι ειανι ημερο και μπορω να το βγαλω εξω απο την επομενη μερα εγω σκεφτομαι να το παω λιγο ποιο αργα πως να το προσεγγησω να ερθει σε εμενα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
καλημερα. και ημερο να ειναι και ταισμενο στο χερι να ειναι, θα του δωσεις χρονο προσαρμογης, ειναι πολη νωρις για οτιδηποτε αλλο. Πραγματικα δεν υπαρχει λογος βιασυνης.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Γεια σας
ο εκτροφεας μου ειπε οτγι ειανι ημερο και μπορω να το βγαλω εξω απο την επομενη μερα εγω σκεφτομαι να το παω λιγο ποιο αργα πως να το προσεγγησω να ερθει σε εμενα;

Η δικιά μου γνώμη είναι, όταν παίρνουμε ένα ήμερο μωρό που έχει μάθει με τον άνθρωπο απο την γέννηση του, να το βγάλουμε έξω από την επόμενη μέρα.
Το μικρό εμπιστεύεται ήδη τους ανθρώπους, αν έχει μάθει να είναι συνέχεια έξω κι εσύ ξαφνικά το κλείσεις μια βδομάδα στο κλουβί δεν νομίζω ότι θα του κάνει καλό.
Πάρε λίγο κεχρί, βάλε το χέρι στο κλουβί και θα έρθει να φάει :)
Αν το δείς και φοβάται εννοείται και δεν θα το πιέσεις, όμως όταν παίρνουμε ήρεμο δεν έχει καμία σχέση με ένα "άγριο"πουλάκι που φοβάται τους πάντες και τα πάντα.
Προσωπικά από την αρχή ξεκινούσα την "εκπαίδευση".
Πρώτα του μάθαινα με κεχρί το "πάνω" (να ανεβαίνει στο δάχτυλο μου) για να μπορώ να το ελέγχω εκτός κλουβιού και να έχουμε μια πρώτη επικοινωνία.
Είναι τόσο έξυπνα που από την αρχή έπιανε το νόημα και έτσι το έβγαζα έξω.

Όσο για την ερώτηση στον τίτλο του θέματος, να ξέρεις ότι γενικά τα λοβάκια φωνάζουν.
Συνήθως θα φωνάζει γιατί θέλει την παρέα σου.
Όμως να του βάλεις απο την αρχή πρόγραμμα και να ξέρει πχ ότι θα βγαίνει 1 συγκεκριμένη ώρα το πρωί και 2 συγκεκριμένες ώρες το απόγευμα (οι ώρες που γράφω είναι ενδεικτικές).
Μην το βγάζεις όποτε φωνάζει γιατί τότε θα εδραιώσει αυτή την συμπεριφορά.
Γι αυτό σου λέω να του έχεις πρόγραμμα για να ξέρει πότε θα βγεί έξω.
Επίσης μην κάνεις το λάθος και το έχεις στην αρχή όλη την ώρα έξω γιατί δεν θα έχεις πάντα τον ίδιο χρόνο στην διάθεση σου :)
 
Back
Top