Διατροφή Τι να κανω για να φανε τα javas-zebras, τη νεα εντομοτροφη;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FINCHiii
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δε ξέρω για τα java, αλλά τα zebra δε νομίζω ότι είναι από τα πουλιά που τρελαίνονται για έντομα. Νομίζω,τη γνώμη μου λέω, πως είναι κάθαρά σποροφάγα πουλιά,τα οποία ακόμα και κατά την περίοδο αναπαραγωγής το αυγό και η αυγοτροφή τους είναι υπεραρκετά.
 
Θα συμφωνήσω με το Νίκο ότι δεν χρειάζονται έντομα στα ζέμπρα. Οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στη διατροφή των αυστραλιανών πουλιών συνήθως είναι σε ιχνοστοιχεία και όχι σε ζωικές πρωτεΐνες. Παρόλα αυτά σε οτιδήποτε θες να χορηγήσεις στα πουλιά και δεν το δοκιμάζουν μπορείς να το πασπαλίσεις με λίγους σπόρους από το βασικό τους μείγμα. Βλέποντας τους σπόρους επάνω πολλές φορές δοκιμάζουν και την άλλη τροφή που τους έχουμε δώσει. Για αυγοτροφή θα πρότεινα ένα μείγμα έτοιμης αυγοτροφής για εξωτικά με τριμένο βραστό αυγό μέσα. Αυτό δίνω εγώ και προσθέτω μέσα σπιρουλίνα ή ότι άλλο χορηγώ κατά καιρούς και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ζεμπράκια.
 
Βασιλη το εχω προσπαθησει αλλα χωρις αποτελεσμα τους τελευταιους 7 μηνες. Μηπως να βαλω ζωντανα σκουλικια απο τον κηπο;
 
Σου είπα πριν ότι πιστεύω πως δεν κάνουν τα έντομα για αυτά τα πουλιά. Αυτό με τους σπόρους στο αναφέρω για οτιδήποτε άλλο θες να βάλεις στη διατροφή τους (το οποίο να είναι κατάλληλο). Γιατί θες τόσο πολύ να τους βάλεις έντομα; Και με τι έντομα εχεις προσπαθήσει;
 
Ααα σε καμία περίπτωση μην τους βάλεις από τον κήπο. Μπορεί να κουβαλάνε οποιαδήποτε αρρώστεια. Είπαμε να τους κάνουμε καλό και όχι να τα αρρωστήσουμε.
 
Back
Top