Γενικά Τι να προσέξω στην αγορά από απόσταση;

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Καλημερα σας και παλι! Η οικογενεια τελικα κατεληξε να παρουμε ενα παπαγαλο μονκ. Εχω ψαξει αρκετα για να βρω Χαλκιδικη ή Θεσσαλονικη ετσι ωστε να μπορεσω να δω το πουλακι πριν το αγορασουμε αλλα δυστυχως δεν υπαρχει καποιος εκτροφεας κοντα μας.
Θελω να ρωτησω τι θα πρεπει να ζητησω απο τον εκτροφεα σε περιπτωση που μου στειλει τον παπαγαλο.
Υπαρχει καποιου ειδους "εγγυηση" στις αγορες απο αποσταση; Σε τι κλουβακι θα πρεπει να μου τον στειλει;
Εχω μιλησει ήδη με 2 κυριους και εχω ζητησει φωτογραφιες ή βιντεο των πουλιων... Τι αλλο θα πρεπει να κοιταξω;
 
Φυσικα φωτο και βιντεο οπως ηδη ζητησατε, τον αριθμο δαχτυλιδιου του πουλιου.Λογικα δε θα το βαλει σε κλουβι αλλα σε καποιο κουτι μεταφορας. Εγγυηση τι ακριβως εννοεις; Το βασικο ειναι να συζητησεις με τον εκτροφεα, να σου λυσει οτι αποριες τυχον υπαρξουν, να σε συμβουλεψει και να σου βγαλει εμπιστοσυνη!
 
Πρόσφατα έκανα αγορά από απόσταση, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον εκτροφέα μέσω συχνης επικοινωνίας ή μηνυμάτων, κάποιο βίντεο φωτογραφίες κλπ. Εγγύηση για την ασφαλή μεταφορά δεν μπορεί να δώσει εύκολα εκτός και το φέρει αυτός. Πάντως το πουλάκι που μου στειλαν ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση, μετά από ταξίδι 3 ωρών.
 
Εγώ την προηγούμενη εβδομάδα αγορα ένα θυληκο κοκατιλ, μου ήρθε από Χαλκίδα σε κλουβί μεταφοράς και είναι υγιέστατο. Επισης το κλουβί τι διαστάσεων θα είναι;
 
Καλησπέρα.
Που τον βρήκες τον εκτροφέα;
Εννοείται φωτογραφίες και βίντεο αλλά και αριθμό δαχτυλιδιού όπως πολύ σωστά είπε ο @zack27, ώστε να ξέρεις ότι πρόκειται για το ίδιο πουλάκι.
Επίσης να είσαι σίγουρη ότι έχει απογαλακτιστεί και τρώει μόνο του.
Καλό είναι να μην του έχει κόψει τα φτερά, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που τα κόβουν και τα πουλάνε σαν ήμερα μετά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν έχει, ανήκει σε αυτή την περίπτωση..
Να έχει λαμπερό και καθαρό φτέρωμα, ζωηρό βλέμμα και να μην είναι νωχελικό.
Καλό επίσης θα ήταν να σου δείξει και τους γονείς του για να δείς σε τι περιβάλλον ζούνε και αν είναι καθαρά κλπ :)
Αν έρθει με ΚΤΕΛ καλύτερα να μην είναι ασυνόδευτο για το έχουν σε μέρος με ζέστη ή ήλιο...
Σε ποιά περιοχή είναι ο εκτροφέας; Μήπως άξιζε να κάνετε μια μονοήμερη οικογενειακή εκδρομή να το παραλάβετε οι ίδιοι; :)
 
Επειδη ειμαι μελος σε διαφορες σελιδες στο FB και βλεπω οτι γινεται της μουρλης απο απατες στον χωρο των πτηνων (και οχι μονο), προσωπικα δεν θα εκανα ποτε μια αγορα απο αποσταση. Εχω δει πολυ κοσμο γεματο απογοητευση και οργη για το πουλι που παρελαβε ή που δεν παρελαβε ποτε.
Οι μονες αγορες απο αποσταση που ειναι safe ειναι αυτες που η πληρωμη γινεται μεσω Paypal (με την λογικη του οτι αν παει κατι στραβα θα παρεις τα χρηματα σου πισω) εδω βεβαια δεν μιλαμε για μια τετοια συναλλαγη.

Δεν στο λεω για να σε αποθαρυνω φυσικα, η αποφαση θα ειναι δικη σας :)

Οτι αναφερει πιο πανω η @ilie mp ειναι σωστο αλλα δεν αποτρεπει τον εκτροφεα απο το να στειλει αλλα αντι αλλων.
Η τελευταια της αποστροφη ομως ειναι ακριβως αυτο που προτεινω κι εγω να κανετε!
 
Αν του ζητησεις αριθμο δαχτυλιδου πως θα στειλει αλλα πουλι; συμφωνω οτι χρειαζεται προσοχη αλλα υπαρχουν και παρα πολλες περιπτωσεις που το πουλι φτανει μια χαρα, υγειες και οτι εχεις συμφωνησει. Ππρπεει να προσεχουμε απο που αγοραζουμε, αν βρει καποιος εναν εκτροφεα που εμπιστευεται και τηρει τις σωστες παραμετρους δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να μη προβει σε αγορα!
 
Αν θελει να σου την κανει Ζαχαρια θα σου την κανει, εχω δει μεχρι και διαφορετικο ειδος να στελνει καποιος.
Ισως σου φαινεται απιστευτο γιατι εσυ εισαι σωστος σαν εκτροφεας και δεν σου παει το μυαλο, αλλα συμβαινει.

Δεν το συζητω οτι υπαρχουν και σωστοι εκτροφεις, εννοειται αυτο.
Αλλα λογο της αποστασης της συνναλαγης οι συνθηκες προσφερονται για τους καποιους επιτηδειους
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βρε συμβαινει και το εχω δει και γω! Ναι για αυτο λεω οτι πρεπει να ψαχτουν αρκετα πριν την αγορα! Πλεον δεν ειναι δυσκολο θεωρω να ρωτησεις και να σου προτεινουν καποιον!
 
Βρηκα εναν εκτροφεα απο αγγελια, του ζητησα καποιο Σ/Κ αν μπορω να περασω απο εκει αλλα ηταν αρνητικος, δυστυχως εμεις μπορουμε μονο Σ/Κ οποτε εννοειτε πως τον ακυρωνω γιατι δεν μπηκε στην διαδικασια ουτε καν να προσπαθησει.
Απο εκει και περα οι περισσοτεροι που βρηκα ειναι Αθηνα και ενας κυριος ευγενεστατος απο Γιαννενα, προς το παρον μιλαω με ολους για να δω ποιος θα μου κανει το "κλικ". Οι πληροφοριες παντως που μου δωσατε ολοι ειναι πολυ συμαντικες... Ευχαριστω για την πολυτυμη βοηθεια!
 
Αν του ζητησεις αριθμο δαχτυλιδου πως θα στειλει αλλα πουλι;
Και αν σου στείλει τον αριθμό του δαχτυλιδιού, όχι του πουλιού που προτίθεσαι να αγοράσεις, αλλά του πτηνού που τελικά θα σου στείλει;
 
Και αν σου στείλει τον αριθμό του δαχτυλιδιού, όχι του πουλιού που προτίθεσαι να αγοράσεις, αλλά του πτηνού που τελικά θα σου στείλει;

Αν δεν υπαρξει εμπιστοσυνη δεν αγοραζεις πολυ απλα τα πραγματα!Για αυτο αναφερθηκε πιο πανω οτι πρεπει να το ψαχνουμε! Μπορει να σου στειλει βιντεο οπου φαινεται το πουλι και να δειξει και το δαχτυλιδι, οποτε εκει δεν υπαρχει περιθωριο!
 
Παντως παιδια ειτε δεν ψαχνω σε σωστα μεροι ειτε οι εκτροφεις κουακερ εναι ελαχιστοι στην Μακεδονια
 
Ειναι ενα ειδος που ειναι πολυ γνωστο αλλα δε το εκτρεφουν πολλοι! Και ειδικα στη περιοχη σου ειναι πολυ περιορισμενοι οι εκτροφεις απο οτι γνωριζω!
 
Βρηκα εναν εκτροφεα απο αγγελια, του ζητησα καποιο Σ/Κ αν μπορω να περασω απο εκει αλλα ηταν αρνητικος
Γιατι να ειναι αρνητικος σε αυτο το θεμα; Δηλαδη ξερει το τι θα κανει τα αλλα σ/κ? Λιγο υποπτο μου φαινεται
 
Back
Top