Αναπαραγωγή Τι να προσέξω στο ζευγάρωμα 2 λευκών υπολειπόμενων καναρινιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης djpietro
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

djpietro

PB New Member
Εγγραφή
9 Δεκ 2013
Μηνύματα
136
Πόλη
Λευκωσία
Εχοντας 2 λευκα υπολειπομενα καναρίνια σαν ζευγαρι ειναι κατι αλλο που πρεπει να προσέξω για να τα ζευγαρωσω; Δεν ξερω τους γονεις τους και αν ειναι φορεις καποιου αλλου παραγοντα πχ κιτρινο.

Σας ευχαριστώ.
 
Καλησπερα! Πετρο.

Σχετικα με το ζευγαρι λευκα υπολειπομενα που εχεις θα πρεπει να γνωριζεις οτι τα λευκα υπολοιπομενα δεν φερουν αλλους φορεις.

Τα λευκα υπολειπομενα δινουν νεοσσους, 100% λευκους υπολοιπομενους.
 
Σ ευχαριστώ πολύ. Ειναι κατι αλλο που πρέπει να γνωρίζω σχετικά με το ζευγάρωμα λευκων υπολειπομενων; Επειδη κάτι μου ειχαν πει ότι ισως παιζει ρολο κ το φτερωμα εννοω μαλακο σκληρο κτλ...η λαθος μου ειπαν;
 
Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι άλλο για τα λευκά υπολοιπομενα αλλά γενικά δεν πρέπει να ζευγαρωνεις δύο καναρινια με μαλακό φτέρωμα γιατί οι νεοσσοι θα έχουν κυστες φτερών
 
το σιγουρο ειναι οτι τα λευκα θελουν οπωσδηποτε να τους χορηγεις βιταμινη Α
 
Για την Βιτ-Α μπορεις να δινεις ανετα (πολυ καλα! Πλυμενα και στεγνα) δυο-τρεις φορες την εβδομαδα. Μπροκολο, γλιστριδα, κοκκινη πιπερια, καροτο, σπανακι. στο μπροκολο να δινεις και τα φυλλα του, εκει ειναι η περισσοτερη βιταμινη.

77.000 Βιτ-Α ειναι στο φυλλο και 3.000 εχει το ανθος του.
 
Γειά σου φίλε djpietro! Για τα λιποχρωμικά και τα λουτίνο, δυστυχώς δεν είναι ο κατάλληλος για αυτά. Μπορεί να προκύψουν κίτρινα λιποχρωμικά που περιέχουν το λουτίνο ή και το αντίθετο. Όσων αφορά τα λευκά υπολειπόμενα, νομίζω δεν μπορείς να ζευγαρώσεις ένα ζευγάρι λευκών υπολειπόμενων, διότι θα υπάρχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας των νεοσσών που εκκολάπτονται και νεοσσών που πεθαίνουν μέσα στο κέλυφος τους. Έτσι έχω ακούσει! Θα σου απαντήσουν και οι εμπειρότεροι του φόρουμ! Φιλικά Αμβρόσιος! 🙂
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας μεχρι στιγμης.. Ελπιζω να βρεθει και ο καταλληλος να μας πει και για τα λουτινο :)
Φιλε Αμβροσιε απ οτι ξερω θνησιμοτητα εχουμε με 2 λευκα κυριαρχα, με τα υπολειπομενα εχουμε 100% λευκους υπολειπομενους απογονους...
 
Όσων αφορά τα λευκά υπολειπόμενα, νομίζω δεν μπορείς να ζευγαρώσεις ένα ζευγάρι λευκών υπολειπόμενων, διότι θα υπάρχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας των νεοσσών που εκκολάπτονται και νεοσσών που πεθαίνουν μέσα στο κέλυφος τους. Έτσι έχω ακούσει! Θα σου απαντήσουν και οι εμπειρότεροι του φόρουμ! Φιλικά Αμβρόσιος! 🙂

Καλησπερα! Αμβροσιε.

Δεν ειναι ετσι! 😉

Καλο ειναι εαν δεν ειμαστε σιγουροι για κατι, να μην το γραφουμε. σε καθε περιπτωση η παραπληροφορηση δημιουργει προβληματα.

Αυτο που αναφερεις συμβαινει' αλλα συμβαινει οταν ζευγαρωσουμε δυο κυριαρχα καναρινια. Οι νεοσσοι τους θα εχουν 25% θνησιμοτητα.

Στα λευκα υπολειπομενα δεν υπαρχει στο ζευγαρωμα τους, κανενα προβλημα θνησιμοτητας.
 
Α, εντάξει! Νόμιζα ότι η θνησιμότητα συνβαίνει και στα υπολειπόμενα λευκά καναρίνια! Συγνώμη για την παραπλήροφόρηση, αλλά νόμιζα ότι ίσχυε και για αυτήν την ράτσα καναρινιών!
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας μεχρι στιγμης.. Ελπιζω να βρεθει και ο καταλληλος να μας πει και για τα λουτινο :)
Φιλε Αμβροσιε απ οτι ξερω θνησιμοτητα εχουμε με 2 λευκα κυριαρχα, με τα υπολειπομενα εχουμε 100% λευκους υπολειπομενους απογονους...
Αγαπητέ μου djpietro, ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση. Απλά νόμζα ότι θνησιμότητα συναντάμε και στα ζευγάρια υπολειπόμενων καναρινιών! Καλή συνέχεια με τα πουλάκια σου! Πότε θα τα βάλεις για αναπαραγωγή; Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Φιλε Αμβροσιε μη ζητας συγνωμη ολοι μας κανουμε λαθη. 🙂 Και μπορεις να με φωναζεις Πετρο.
Τα πουλακια ξεκινησαν αυτη τη βδομαδα με προγραμμα τεχνητου φωτισμου και ακομη ενα μηνα και κατι διατροφικη προετοιμασια οποτε λογαριαζω αν ολα πανε καλα να τα βαλω μεσα με τελη Φεβρουαριου...
Σ ευχαριστω. Πετρος.
 
Εχοντας 2 λευκα υπολειπομενα καναρίνια σαν ζευγαρι ειναι κατι αλλο που πρεπει να προσέξω για να τα ζευγαρωσω; Δεν ξερω τους γονεις τους και αν ειναι φορεις καποιου αλλου παραγοντα πχ κιτρινο.
Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι -ΤΟ ΠΤΕΡΩΜΑ - . Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που πρέπει να προσέξει κανείς ζευγαρώνοντας δυο ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΑ ΛΕΥΚΑ. Αυτής της μετάλλαξης τα πουλιά, μπορούν να ζευγαρώσουν μεταξύ τους χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα και χωρίς καμιά πιθανότητα να δώσουν απογόνους άλλου ΤΎΠΟΥ. Δηλαδή Λ. ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ Χ Λ. ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ = 100% Λ. ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΑ . Το πτέρωμα είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ. Δεν αναλύεται σε μια σύντομη απάντηση. Μια βασική συμβουλή. Ζευγαρώνετε, κατα το δυνατόν, πουλιά με αντίθετης σκληρότητας πτερώματα.
 
Υπαρχει κανενας ευκολος τροπος για να αναγνωριζεις το φτερωμα; Ξερω μερικα πραγματα ισως ομως εσυ ως πιο εμπειρος εχεις καποιον ευκολο κ αξιοπιστο τροπο.

Σε υπερ ευχαριστώ.
 
Για το πτέρωμα, απο τελείως πρακτική αποψη,θα έλεγα οτι εύκολα ξεχωρίζει κανείς ένα σκληρόπτερο πουλί απο ένα μαλακόπτερο και μόνον απο τον γενικότερο ογκο του. Τα σχετικά αδύνατα και "στεγνά" πουλιά είναι σκληρόπτερα σε αντίθεση με τα ευμεγέθη και "φουσκωτά". Ενας όχι ασφαλής τρόπος αλλά συνήθης στην πρακτική ανίχνευση του πτερώματος είναι η κίνηση του αντίχειρα στο πτέρωμα του επάνω μέρος της κεφαλής του πουλιού όταν το κρατάμε στην παλάμη μας. Η διαφορά ανάμεσα σε πουλιά διαφορετικού πτερώματος είναι αρκετά αισθητή.
 
Back
Top