Διατροφή Τι να προσεξω στη διατροφή των Budgies την εποχή της γέννας;

tanakidoy stella

PB New Member
Εγγραφή
20 Απρ 2009
Μηνύματα
16
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θα ηθελα να σας ρωτησω για τα παπαγαλακια μου...
Διαβασα κατι για σωστη διατροφη..
Τι ακριβως δηλαδη πρεπει να προσεχω ωστε να εχουν μια σωστη διατροφη...
Τα παπαγαλακια μου μεχρι στιγμης εχουν κανει 2 αβγα... Πρωτη φορα... Μπορειτε να με ενημερωσετε για το τι πρεπει να κανω σχετικα με την διατροφη αυτην την περιοδο; 😕
 
Η σωστή διατροφή των πουλιών θα πρέπει να μας απασχολεί πάντα κι όχι μόνο κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. 😉

Γενικά θα πρέπει να έχουν πλούσια διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει σπόρους, pellets, αυγό ή αυγοτροφή, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πολυβιταμίνες, κάποια πηγή ασβεστίου (όπως grit, σουπιοκόκαλο, calci-lux κ. Α.) και άλλες συμπληρωματικές τροφές που πολύ εύκολα μπορείς να βρεις.

Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής εφαρμόζουμε όλα τα παραπάνω και δίνουμε στα πουλιά περισσότερο αυγό, φρούτα-λαχανικά, πολυβιταμίνες και ασβέστιο. Όταν το θηλυκό γεννήσει και κάτσει να κλωσσήσει σταματάς το αυγό, τα φρούτα κι όλα τα συμπληρώματα έως ότου βγουν οι νεοσσοί. Μόλις βγουν οι νεοσσοί αρχίζεις πάλι να δίνεις πολυβιταμίνες στο νερό τους, αυγό-αυγοτροφή και μήλο (μετά την 2η με 3η μέρα).

Ελπίζω να σε κάλυψα!
 
Γιατί στη φάση του κλωσσίματος δεν χρειάζονται βιταμίνες, άλλωστε το αυγό παχαίνει τα πουλιά, τα οποία δεν κινούνται πλέον. Όταν βγουν οι νεοσσοί, τότε δίνουμε πάλι τα συμπληρώματα εκτός φρούτα και λαχανικά. Μετά από λίγες μέρες μπορούμε να τους προσφέρουμε λίγο μηλαράκι.
 
Γιατί τα φρούτα & τα λαχανικά πιθανόν να προκαλέσουν στα μικρά διάρροια και μπορεί να ψοφήσουν.
 
και απο αυγοτροφη να προτιματε της CEDE για budgi ειναι πολυ καλη και την τρωνε, αρκει να τη φτιαχνεται σωστα με ρασκ.
 
Back
Top