Αναπαραγωγή Τι να ταισω το μικρο lovebird που βγηκε σημερα;

μυρσσινη

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουλ 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
για σας! Πριν απο λιγο καιρο το παπαγαλακια μου (αγαπορνης)γενισαν 5 αυγα το ενα ομος το εφαγε συμερα το πρωι πηγα να δω τα αυγα και ειδα οτι το ενα εχει βγει απο το αυγο 😱και δεν ξερω τι να το ταισω; Ποτε μπορω να το πιασω; Και αλλα😕



αα και κατι που ξεχασα το μικρο πιραζη τι μιτερα του που τον ζεστενη και ετσι αυτι να αγαζετε να συκονεται και να παει ποι περα αυτο ειναι καλο;
 
"μυρσσινη" απ' τη στιγμή που σκάνε μύτη τα μικρά πρέπει να έχεις στο κλουβί αυγό (ή αυγοτροφή), το οποίο θα το αποσύρεις μετά από κάποιες ώρες, γιατί λόγω ζέστης αλλοιώνεται. Μπορείς να βάλεις και μηλαράκι μετά από 3-4 μέρες.

Εσύ δεν χρειάζεται να ταϊσεις το μικρό, θα το αναλάβουν οι γονείς. Εσύ πρέπει να τα παρακολουθείς, για να δεις αν ταϊζεται κανονικά, αν είναι επιθετικοί οι γονείς κλπ.

το παπαγαλακια μου (αγαπορνης) γενισαν 5 αυγα το ενα ομος το εφαγε

Εννοείς ότι το έφαγε κάποιος απ' τους γονείς; Τους παρείχες κάποια πηγή ασβεστίου; Αν όχι, τότε πιθανόν να έχουν έλλειψη ασβεστίου και για να το αναπληρώσουν έφαγαν το αυγό. Πρόσφερέ τους κάποια πηγή ασβεστίου.
 
ναι καπιος απο τους γονιους το εφαγε. Τι πηγη αβεστιου ενωης;



και στο ονομα μου ξεφιγε ενα παραπανω σ
 
Πηγη ασβεστιου ειναι το σουπιοκκοκαλο που μπορεις να βρεις σε πετ σοπ οπως και το τσοφλι του αυγου. Να βραζεις αυγο καθημερινα τωρα που εχουν μωρα και να το κοβεις στη μεση και να βαζεις το μισο οπως ειναι με το τσοφλι μεσα σε μια αυγοθηκη. Αν δεν εχεις αυγοθηκη κι αυτην μπορεις ευκολα να βρεις σε ενα πετ σοπ. Προσοχη να το πετας μετα απο 2-3 το πολυ διοτι αλλοιωνεται πολυ ευκολα απο τη ζεστη.
 
Προσοχη να το πετας μετα απο 2-3 μερες η ωρες;

Ώρες εννοεί ο Ανέστης. :D

Σαν τι άλλη συμβουλή; Κάνε μας συγκεκριμένες ερωτήσεις, για να σου λύνουμε τις απορίες. Να μην γράφουμε υποθετικά... καταλαβαίνεις. :)
 
εδω περιγραφει τι και πως το ταιζει
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
! Υπομονη και καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου!
 
τι εχει ομος μεσα η συραγκα;και εγω μετα απο ποσες μερες μπορω να το πιασω ετσι;
 
τι εχει ομος μεσα η συραγκα;και εγ ω μετα απο ποσες μερες μπορω να το πιασω ετσι;

εχει ειδικο μειγμα κρεμα για ταισμα νεοσσων, δεν υπαρχει λογος να το πιασεις κ να το ταισεις εσυ, απο τη στιγμη ιδιως που δεν εχεις αναλογη εμπειρια κ αφου το ταιζουν οι γονεις τους!

Τα μικρα ειναι πολυ ευαισθητα κ το μειγμα πρεπει να εχει την καταλληλη θερμοκρασια κ πυκνοτητα, επισης ο τροπος εισαγωγης τη συριγγας στο στομα πρεπει να ειναι συγκεκριμενος, αν δεν εχεις ξανακανει κατι τετοιο κ δεν υπαρχει καποιος εμπειρος να σου δειξει μην το επιχειρησεις, οι κινδυνοι για το πουλακι ειναι πολλοι!
 
εχω ακουση οτι οταν τα μικρα μεγαλασουν πρεπει να τα απομακρινω απο τους γονιους ειναι αληθεια;
 
Οι περισσότεροι, συνήθως, μόλις ανεξαρτητοποιηθούν τα μικρά ή τα χαρίζουν ή τα μεταφέρουν σε άλλο κλουβί, για να είναι πιο άνετα και να έχουν αρκετό χώρο να κινούνται και να γυμνάζονται. :)

Aν το κλουβί που έχεις μπορεί να στεγάσει άνετα όλα τα πουλάκια μαζί και παρατηρείς ότι δεν τσακώνονται και ότι δεν δημιουργούνται αψιμαχίες, τότε μπορείς να τα κρατήσεις μαζί.
 
Back
Top