Φροντίδα Τι ξύλα και τι βερνίκι να διαλέξω για να φτιάξω πάρκο για παπαγάλο;

nick33473

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιουλ 2020
Μηνύματα
25
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα... Θέλω να φτιάξω ένα πάρκο για παπαγάλο parrotlet, τα ξύλα τύπου καβίλιες που πουλάνε σε καταστήματα practicer ή leroy merlin είναι εντάξει, δεν έχουν βερνίκι ή κάποιο χρωμα, πρέπει να προσέξω τίποτε άλλο;
 
@Stavros Ναι, αν και τα ξύλα απο μαγαζί δεν έχουν ρετσίνι. Παίρνω κι εγώ απο εδώ 2 μέτρα σανίδια απο πεύκο και τα κόβω. Σχετικά με το ρετσίνι ακόμη και τα ολόκληρα κλαδιά πεύκου ανήκουν στα ασφαλή, έδινα σχεδόν καθημερινά στα πουλιά μου στην Ελλάδα όταν μέναμε στην εξοχή και είχα πρόσβαση σε καθαρά κλαδιά.
 
Ναι αλλά στα καταστήματα που πουλάνε μικρά ξύλα όπως οι καβίλιες ή πηχακια ή τέτοια μικρά ξύλα δεν έχουν ρετσίνα, υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν;
 
Επειδη τυχαινει να ασχολούμαι επαγγελματικα πλεον με τον κοσμο των χρωμάτων,φυσικα και υπαρχει ασφαλες προιον για την κατασκευη σου.
Μπορεις να περασεις τα ξυλα σου με μια ριπολινη νερου που ακολουθει τη νορμα EN 71-3
 
@nick33473

Εννοω οτι αν οπωσδηποτε θελεις να περασεις με καποιο υλικο τα ξυλα σου, το μονο υλικο που μπορεις να βαλεις ειναι μια ριπολινη νερου με πιστοποιση ΕΝ 71-3.
Προιοντα με τετοια πιστοποιηση δεν περιεχουν αμμωνια ή αλλες επικινδυνες ουσιες, οπως αρωματικους υδρογονανθρακες, ελευθερη φορμαλδεΰδη, βαρεα μεταλλα ή αλκυλοφαινολαιθοξυλικες ενωσεις.
 
Χρειάζεται να τα περάσω με κάτι; Αν δεν τα περάσω με τίποτα και τα αφήσω όπως είναι υπάρχει θέμα? Ή χρειάζεται να τα περάσω για παν ενδεχόμενο μήπως έχει κάποιο βερνίκι που δεν φαίνεται ας πούμε..?
[automerge]1594759102[/automerge]
@Tony Forpus
 
@nick33473 Πρέπει να ειναι καθαρό μασιφ ξύλο (από ασφαλή δέντρα) και να μην έχει περαστεί με οτιδήποτε επικίνδυνο. Δεν νομίζω οτι εχει νόημα να βερνικωθει, αφου θα το φάει και θα το φθείρει μόνο του ετσι και αλλιώς... μόνο το καθάρισμα μπορεί να διευκόλυνε στην αρχή (μέχρι να βγάλει το βερνίκι) ή να το έκανε δυσκολότερο στο μασουλημα, αλλά το ροκάνισμα είναι σημαντικό για τους παπαγάλους οπότε γιατί να το δυσκολεψεις; Εγώ απλα τα περνάω με βρωσιμο λαδι τα ξύλα για να διατηρούνται λίγο περισσότερο.
 
Προιοντα με τετοια πιστοποιηση δεν περιεχουν αμμωνια ή αλλες επικινδυνες ουσιες, οπως αρωματικους υδρογονανθρακες, ελευθερη φορμαλδεΰδη, βαρεα μεταλλα ή αλκυλοφαινολαιθοξυλικες ενωσεις.
Και τι περιέχουν Αντώνη;
 
Back
Top