Γενικά Τι παπαγάλο να πάρω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikiev98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikiev98

PB New Member
Εγγραφή
1 Νοε 2023
Μηνύματα
8
Καλημέρα στην ομάδα. Παρακολουθώ τα θέματα που αναλύεται και πήρα θάρρος να πω και τον δικό μου προβληματισμό. Είμαι σε αναζήτηση αγοράς νέου παπαγάλου. Μέχρι τώρα είχα εμπειρία από budgie και cockatiel. Η εμπειρία με το cockatiel δεν ήταν και τόσο καλή καθώς την πήρα άρρωστη από τον "εκτροφέα" χρειάστηκε να της κάνω αρκετό διάστημα θεραπεία και ενώ μου την έδωσε για ήμερη αυτή δεν ήταν ούτε κατά διάνοια. Βέβαια φταίω και εγώ γιατί δεν έκανα σωστή έρευνα αγοράς και δεν ψιλιάστηκα ότι το ποσό που μου ζήτησε ήταν αρκετά χαμηλό. Με τον Ρίκο μου όλα καλά (αρσενικό budgie 3 μηνών πλέον).
Και τώρα πάμε στο θέμα μας. Ψάχνω αρχικά να δω τι είδους παπαγάλος μου ταιριάζει από τα τόσα διαφορετικά είδη.
Θέλω έναν παπαγάλο μικρομεσαίο σε μέγεθος, με παιχνιδιάρικη διάθεση, γενικά να είναι φιλικό με τους ανθρώπους και να θέλει την αλληλεπίδραση μαζί τους. Επιπλέον μένω σε πολυκατοικία οπότε ένα είδος που φωνάζει πολύ ενδεχομένως να δημιουργούσε πρόβλημα. Σαν κόστος σε εκτροφέα μπορώ να διαθέσω μέχρι 200-250 € για ήμερο ταισμένο στο χέρι. Μένω Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Καλησπέρα! Κοίταξε προφανώς όλοι οι παπαγάλοι κάνουν θόρυβο αν όχι συνέχεια σίγουρα είναι στιγμές που σε κουφενουν με τις κραυγές τους. Από παιχνιδιαρικα - κοινωνικά και μικριμεσαια είδη εγώ θα πρότεινα Μόνκ. Η τιμή τους πάνω κάτω είναι από 180 μέχρι 250 περίπου αναλόγως και το χρώμα. Άλλη επιλογή είναι το κακαρικι και οι τιμές ξεκινούν από 60 μέχρι και 80 ευρώ. Και ίσως ringneck αρσενικό, είναι πιο κοινωνικά. Τα θηλυκά έχουν λίγο πιο κλειστό χαρακτήρα γενικά. Η τιμή τους ξεκινάει από 120 εως και 300 ευρώ, πάλι ανάλογα με το χρώμα. Εγώ έχω ringneck θυληκο και μπορώ να πω ότι δεν το ακούω σχεδόν ποτέ μόνο αν θέλει προσοχή ή να βγει έξω, εκεί βγάζει κάτι κραυγές... Μελέτησε τους, δες τι σου ταιριάζει και φρόντισε να έχεις και την οικονομική άνεση να τα φροντίζεις και τον χρόνο που τους χρειάζεται όπως κάθε πτηνό και ζωο
 
Θέλω έναν παπαγάλο μικρομεσαίο σε μέγεθος, με παιχνιδιάρικη διάθεση, γενικά να είναι φιλικό με τους ανθρώπους και να θέλει την αλληλεπίδραση μαζί τους. Επιπλέον μένω σε πολυκατοικία οπότε ένα είδος που φωνάζει πολύ ενδεχομένως να δημιουργούσε πρόβλημα.
Καλησπέρα. Κοίταξε αν θέλεις, τον συγκριτικό πίνακα παπαγάλων, ο οποίος δεν περιέχει όλα τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν, αλλά θα σε βοηθήσει να περιορίσεις το δείγμα των ειδών στην αναζήτησή σου.
 
@Marr Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στο μυαλό μου είχα ή για να κάνω 2η προσπάθεια με κοκατίλ ή για μονκ ❤️
[automerge]1715666210[/automerge]
@ianos Τον είδα απλά ήθελα περισσότερο να δω και από εμπειρίες άλλων παπαγαλογονέων. Ευχαριστώ πολύ❤️
[automerge]1715666348[/automerge]
@MARY58 Από ότι μου έχουν πει budgies prefer budgies. Επειδή ο Ρικάκος μου είναι 3.5 μηνών φοβάμαι ότι αν του φέρω ένα ακόμα του είδους του δεν θα είναι τόσο δεμένος μαζί μου.😌❤️
 
@nikiev98 παρακαλώ! Ναι και δεύτερη προσπάθεια με κοκατιλ θα ήταν ωραίο. ακόμη μια επιλογή ειναικαι οι κονιούρες. Ελπίζω να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, να μας δείξεις και φωτογραφίες όταν το πάρεις!
 
Back
Top