Γενικά Τι παρέα να πάρω σε ένα green cheek conure;

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα σε ολη τη παρεα και χρονια πολλα. Εχω μια green cheek conure 9 μηνων, ημερη φιλικη και αξιαγαπητη. (κοριτσι οπως καταλαβατε).
ειναι σε ενα τεραστιο κλουβι, αν και οταν ειμαι σπιτι ειναι σχεδον παντα διπλα μου. Θελω τη γνωμη - συμβουλη σας για κατι που σκεφτομαι καιρο. Θα ηθελα να παρω αλλο ενα παπαγαλακι (οχι απαραιτητα του ιδιου ειδους, γαι να αποφυγω και την αναπαραγωγη) για να εχει παρεα η μικρη μου και βασικα γιατι θελω αλλο ενα πουλακι. Τι με συμβουλευετε να παρω μιας και θα ειναι στο ιδιο κλουβι; Περιμενω τις συμβουλες σας
 
Καλησπερα Χρηστο, σε ενδιαφερει να παρεις αλλο ειδος μονο και μονο για να αποφυγεις την αναπαραγωγη ή γιατι θα ηθελες καποιο διαφορετικο ειδος.
Ρωτω γιατι κατω απο προυποθεσεις μπορεις να εχεις πουλια του ιδιου φυλου μαζι.
 
νομιζω οτι αν παρω το ιδιο ειδος θα μπω ευκολα στο πειρασμο της αναπαραγωγης και ειναι κατι που θα ηθελα να το αποφυγω. Το ειχα κανει και παλαιοτερα με lovebirds, τα οποια αφου τα μεγαλωνα με κρεμα μετα τα χαριζα σε οποιον εβρισκα. (ειναι αδυνατον να μεγαλωσω τα μωρα και μετα να τα πουλησω, προτιμω να τα χαριζω)
 
νομιζω οτι αν παρω το ιδιο ειδος θα μπω ευκολα στο πειρασμο της αναπαραγωγης και ειναι κατι που θα ηθελα να το αποφυγω

Γι αυτο ανεφερα οτι μπορεις να εχεις 2 πουλακια του ιδιου φυλου ωστε να αποφυγεις την αναπαραγωγη αλλα "μυριζομαι" οτι θες κατι διαφορετικο στην παρουσα φαση :)
 
Γενικά ο "κανόνας" στη διατήρηση πουλιών στην αιχμαλωσία λέει να μην βάζουμε διαφορετικά είδη με διαφορετικές ίσως ανάγκες και κυρίως διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες στο ίδιο κλουβί. Η ισότητα/διαφορά μεγέθους είναι βασική ώστε να μπορεί το παιχνίδι να είναι παιχνίδι και να μην γίνει πάλη επιβίωσης αν ξεφύγει λίγο. Αν επιμένεις να πάρεις άλλο είδος προσανατολήσου σε ένα που κατάγεται απο την ίδια ήπειρο και συνεπώς θα έχει παρόμοιες ανάγκες και θα υπήρχε ίσως η πιθανότητα τα είδη αυτά να συναντηθούν μεταξύ τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Δεν θα ήθελα να προτείνω συγκεκριμένο είδος προσωπικά, είχαμε όμως στο rescue εδώ στο Βανκούβερ ένα "ζευγάρι" green ckeeck conure με ένα monk. Τα πουλιά ήρθαν μαζί απο το σπίτι που τα είχαν, ζούσαν μαζί και υιοθετήθηκαν μαζί. Ήταν πραγματικά δεμένο ζευγάρι και ο όρος ήταν να είναι μαζί.

Το να χαρίζεις πουλιά "όπου βρίσκεις" όπως είπες το βρίσκω χειρότερη ιδέα απο το να πετάς γόνιμα αυγά ας πούμε. Τα ζωά χρειάζονται υπευθυνότητα. Και σίγουρα το τζάμπα δεν το εκτιμάει κανείς.
 
για να μη γινει καμια παρεξηγηση. Οταν λεω οπου βρω, εννοω σε φιλους που ασχολουνται με πουλια και οχι σε τυχαιους περαστικους. εξαλλου δεν ηταν κατι που γινοταν ολη την ωρα. Δυο φορες ειχα γεννες απο τα πουλακια. Δεν ειμαι πια και τοσο ανευθυνος. Παντως ευχαριστω πολυ για τη καθοδηγηση
 
Δεν ειμαι πια και τοσο ανευθυνος.

Δεν σε χαρακτήρισα σε καμία περίπτωση αλλά όπως το έθεσες προηγουμένως υπήρχε το περιθώριο της παρεξήγησης. :)
 
Καλησπέρα. Νομίζω πως το ίδιο είδος θα ήταν ότι πρέπει για την περίπτωση του. Θα είναι αρκετά δύσκολο να συνυπάρξει με κάποιο άλλο είδος κατά την γνώμη μου, ποσο μάλλον στο ίδιο κλουβι. Αλλά αν αποφασίσεις να πάρεις κάποιο άλλο είδος φρόντισε να είναι στο ίδιο μέγεθος και δώσε βάση στην γνωριμία τους. Βέβαια έχω την εντύπωση πως μπορούν αναπαραχθούν και διαφορετικά είδη οπότε..
 
Βέβαια έχω την εντύπωση πως μπορούν αναπαραχθούν και διαφορετικά είδη οπότε..

Έχεις υπόψη σου κάτι συγκεκριμένο;
Κάτι που έχεις ακούσει/δει;
 
Έχεις υπόψη σου κάτι συγκεκριμένο;
Κάτι που έχεις ακούσει/δει;
Το βρήκα τυχαία. Άλλο ένα παράδειγμα από ομάδα που ακολουθώ είναι ότι ένας κύριος ζευγάρωσε Ringneck με Αλεξανδρινό
[automerge]1587849955[/automerge]
Υβριδισμος υπαρχει στους παπαγαλους αλλα απο οσο γνωριζω συντελείται αναμεσα σε υποείδη του ίδιου γενους και σε συγκεκριμενα ειδη.
Πχ στους Macaw.
Ίσως έχεις δίκιο δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό το θέμα απλά το βρήκα τυχαία και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. (Δεν ήξερα καν ότι μπορεί να συμβεί αυτό)
 
Έχεις υπόψη σου κάτι συγκεκριμένο;
Κάτι που έχεις ακούσει/δει;

Σπύρο, η Χριστίνα μιλάει για διασταύρωση 2 ειδών που ανήκουν συνήθως (σπανιότερα όχι) στο ίδιο γένος. Π.χ. Δύο κονούρες μια sun και μια green cheek (διαφορετικά γένη) έχει παρατηρηθεί να δίνουν υβρίδια.
 
Σπύρο, η Χριστίνα μιλάει για διασταύρωση 2 ειδών που ανήκουν συνήθως (σπανιότερα όχι) στο ίδιο γένος. Π.χ. Δύο κονούρες μια sun και μια green cheek (διαφορετικά γένη) έχει παρατηρηθεί να δίνουν υβρίδια.

Δεν το διευκρινίζει και... ανησύχησα. 😉
 
@TZANNSPY
Ολόκληρο ποστ έβαλα ποσο πια να το διευκρινίσω; Μέσα στο ποστ υπάρχουν αναλυτικά αυτά που θες να μάθεις..
 
Back
Top