Αναπαραγωγή Τι πιθανότητες έχω να ζευγαρώσουν καρδερίνα με σκουρόχρωμη κανάρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaggos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vaggos

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2008
Μηνύματα
77
Πόλη
Κρήτη
να σας κανω μια ερωτηση.. Και συγνωμη για την ταλαιπωρια και την κουραση που ρωταω πολλα.. Αν αγορασω μια αρσενικη καρδερινα εκτροφης τι πιθανοτητες εχω να την ζευγαροσω με ενα σκουροχρωμο θηλικο καναρινι που εχω; Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις...
 
τι κλουβι ειναι ιδανικο μιας και ειμαι φοιτητης για να εχω απογονους καρδερινοκαναρα;
 
Εννοεις σε τι κλουβι πρεπει να ζευγαρωσεις την καναρα με την καρδερινα;
 
Ποιος ξερει να με βοηθησει; Εχω μια καρδερινα νεα περιπου 5 μηνων εχει αρχισει τα πρωτα της τραγουδακια..σε ποσο καιρο μπορω να την βαλω σε διαδικασιας αναπαραγωγης για να την ζευγαρωσω..σε ποσο καιρο ειναι ιδανικα και ποια εποχη πρεπει να αρχισω την διαδικασια; Ευχαριστω εκ των πρωτερων για τισ απαντισεις σας συγνωμη αν σας κουραζω αλλα ειμαι και νουριος στον χωρο...
 
αυτη τη περιοδο παντως θα ηταν καλυτερα να μην την εβαζες για ζευγαρωμα διοτι ειναι περιοδος πτερορροιας και θα ταλαιπωρηθει πολυ.

Απ τον χειμωνα να προσπαθησεις να τη ζευγαρωσεις, απλα πρεπει να γνωριστουν τα πουλια και να κανεις την καταλληλη προετοιμασια.
δηλαδη να δωσεις εμφαση στον αναπαραγωγικο χωρο, στην τροφη, στην αυγοτροφη και στα συμπληρωματα διατροφης.

κοιταξε κι αυτο θα σε βοηθησει:
Η Αναπαραγωγή της Καρδερίνας
 
μετα απο ποια ηλικια μπορουν να ζευγαρωσουν; Μηπως ειναι μικρο και για τον χειμωνα; Αν οχι απο ποτε πρεπει να αρχισω την προετημασια με την διατροφη;
 
5μηνων ειναι πολυ μικρο ωστε να ζευγαρωσει τον χειμωνα. Γι'αυτο βαλτα την ανοιξη(μηνα Απριλη-Μαρτη) που θα εχει χρονισει το πουλι! Οσο για το αλλο ερωτημα σου οι καρδερινες μπορουν να ζευγαρωσουν απο 10 μηνων αλλα καλυτερα να την ζευγαρωσεις αφου εχει χρονισει.
 
Φίλε vaggo καταρχήν αυτό που προέχει πάνω απόλα είναι και τα δύο πουλάκια σου να είναι υγιεί μέχρι την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.
Όπως καταλαβαίνεις το πρώτο σου και σημαντικότερο μέλημα είναι τα πουλιά να είναι καλά για να μπορείς να ξεκινήσεις την διαδικασία αναπαραγωγής.
Τα καρδερινάκια σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ ευάλωτα σε γαστρεντερικές παθήσεις. Πρέπει να τους παρέχεις πλούσια σε σπόρους τροφή καθώς και φρούτα και λαχανικά πολύ καλά πλυμένα αλλά στεγνά.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να τοποθετήσεις το χώρισμα της κλούβας και να βάλεις από την μία μεριά το ένα πουλί και από την άλλη το άλλο. Έτσι τα πουλιά θα έχουν το χώρο τους θα τρέφονται σωστά και θα συνηθίζει το ένα το άλλο.Από την επόμενη Άνοιξη που και ηλικιακά θα είναι έτοιμα θα τα τοποθετήσεις μαζί.
Προσπάθησε χωρίς να τα ενοχλείς να τα παρατηρείς διακριτικά.
Και να θυμάσαι αν αποτύχεις δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Η προσπάθεια μετράει περισσότερο.
 
Back
Top