Αναπαραγωγή Τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα;

Antoninho30

PB Member
Εγγραφή
6 Δεκ 2017
Μηνύματα
401
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας... Είμαι καινούριος και δεν ξέρω και πολλά...η κάναρα μου έχει κάνει 4 αυγουλάκια, από χτες είναι συνέχεια μέσα στη φωλια, θα ήθελα να μου πείτε τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα... φαγητό μπανιέρα, σουπιοκκοκαλο IMG-b0fb4c3bc36f2e754693f54ae830c999-V.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
μπραβο ευχομαι να βγουν πουλακια! τωρα για τα παραπανω δεν ξερω αυτοι που ασχολουνται με καναρινια θα σου πουν
 
Καλημέρα και σε σένα! Καλή επιτυχία εύχομαι στην προσπάθεια της!👍
από χτες είναι συνέχεια μέσα στη φωλια... View attachment 55747
Εφόσον από εχθές κάθεται συνεχόμενα στην φωλιά, έχει εκκινήσει ήδη το χρονικό διάστημα της επώασης, που για τα αυγά των καναρινιών διαρκεί 14 ημέρες. Σήμερα διανύει την δεύτερη μέρα, επομένως αν τα αυγά είναι γονιμοποιημένα θα εκκολαφθούν σε 12 ημέρες.
θα ήθελα να μου πείτε τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα... φαγητό μπανιέρα, σουπιοκκοκαλο View attachment 55747
Σε αυτή τη φάση, οφείλεις να εφοδιάζεις το κλουβί καθημερινά με φρέσκια τροφή και νερό. Καλό θα ήταν να διακόψεις την χορήγηση αυγού ή αυγοτροφής, την οποία θα ξεκινήσεις ξανά σε καθημερινή βάση, δύο με τρεις ημέρες πριν την αναμενόμενη εκκόλαψη. Φρούτα, λαχανικά και χορταρικά ωστόσο μπορείς να προσφέρεις άφοβα. Λουτρό θα της προσφέρεις πάλι στην μία με δύο τελευταίες ημέρες, ώστε καθόμενη βρεγμένη να δροσίσει τα αυγά και να μαλακώσει με αυτόν τον τρόπο το κέλυφος. Έτσι θα το ραγίσουν ευκολότερα οι μελλοντικοί νεοσσοί. Και το κυριότερο, να εξασφαλίζεις ηρεμία και ασφάλεια στα πτηνά. Οι επισκέψεις, όσο γίνεται, να είναι μία το πολύ δύο την ημέρα. :)
 
Σήμερα έκανε άλλο αυγό η καναρα σου; Κόκκαλο σουπιάς υπάρχει στο κλουβί; Να υποθέσω ότι και το αρσενικό πουλάκι είναι μαζί της στο ίδιο κλουβί, έτσι δεν είναι;
Διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/ σε παρακαλώ και όπου υπάρχει απορία, ρωτάς άμεσα.
Έχει στρώσει με νήμα τη φωλιά ή είναι μόνο η τσόχα;
Καλή επιτυχία!
 
Καλημέρα καλωσόρισες, συγνώμη αν γίνομαι αφελής αλλά επειδή δεν φαίνεται καλά, η φωλιά είναι στρωμένη; Επειδή φαίνεται να έχει μόνο τσόχα.
 
Την έχει φτιάξει μόνο με τσόχα... Τις έβαζα νήμα... Και το πέταγε.. Έφτιαξε την φωλιά με την τσόχα

Γιατί υπάρχει κάποιος λόγο;αν έχει μόνο τσόχα;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιατί υπάρχει κάποιος λόγο;αν έχει μόνο τσόχα;
Συνηθως τη στρώνουν με νήμα οι κανάρες. Βεβαίως να σου πω ότι πέρυσι μια καναρα μου δεν έστρωσε νήμα αλλά εκκόλαπτε τα πουλιά πάνω στην τσόχα. Οι νεοσσοί βγήκαν κανονικά.
 
Την έχει φτιάξει μόνο με τσόχα... Τις έβαζα νήμα... Και το πέταγε.. Έφτιαξε την φωλιά με την τσόχα

Αυτό πώς γίνεται; Της έδινες κομματάκια τσόχας ή έβαλες την τσόχα εσύ και απλά δεν έκανε τίποτα στη φωλιά και πέταγε το νήμα; Γιατί αν δεν έχει στρώσει τη φωλιά μόνη της δεν ξέρω κατά πόσο ήταν έτοιμη...
 
Θα το βάλω.λέτε να έχω καλά νέα;

Έχει στρώσει με νήμα τη φωλιά ή είναι μόνο η τσόχα;
Δεν έχει σηκωθεί οπότε δεν ξέρω αν έχει κάνει άλλο αυγό..όχι νήμα δεν έχει βάλει... Τα έκανε κατευθείαν πανω στην τσόχα!

Το αρσενικό είναι μαζί...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν θα τα πειράξω. Γιατί φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος...

Απλά ο αρσενικός από την μέρα που γέννησε η θυληκια... Είναι συνέχεια στον πάτο του κλουβιου. Γιατί;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αλλά δεν μου κελαηδεί
Είναι μια εντελώς φυσιολογική συμπεριφορά.
Τα καναρίνια κελαηδούν για να προσελκύσουν το θηλυκό για να ζευγαρώσει μαζί τους κι όχι για να ευχαριστήσουν εμάς
Αν τώρα κάποιο έχει ζευγαρώσει δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να κελαηδήσει.
Αν αισθανθεί την ανάγκη να δηλώσει την παρουσία του στους ανταγωνιστές του... ενίοτε μπορεί να κελαηδήσει έστω και ζευγαρωμένο..
Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι κανόνας.
 
Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Την μπανιέρα, απλά την βάζω σε μια άκρη στο κλουβί;
Ναι, ακριβώς όπως λες! 😉 Η ποσότητα του νερού θα πρέπει να είναι τέτοια που να καλύπτει περίπου το μισό σκεύος λουτρού.
 
Περίμενε να κάνεις ωοσκόπηση στα περίπου 7 συμπληρωμένα 24ωρα κι έπειτα συζητούμε για μπανιέρα προς το τέλος της επώασης. Τον αρσενικό να τον παρατηρείς στενά τις επόμενες ημέρες. Αν δείχνει φουσκωμένος, νωχελικός κλπ, μπορεί να είναι άρρωστος. Υπάρχουν όμως και αρσενικοί που όσο δεν έχουν να κάνουν κάτι, απλώς κάθονται τεμπέλικα (ο δικός μου ο ένας μάλιστα, μόνο κατά την περίοδο αναπαραγωγής, κάθεται πάνω στη σχάρα και κρεμάει και τα ποδαράκια του από τα κάγκελα).
Αν δεν κάνεις ωοσκόπηση στα αυγά, τότε απλά θα περιμένεις τον χρόνο να δείξει. Ούτως ή άλλως, εκ' των προτέρων σου λέω ότι είμαστε στα όρια της εποχής αναπαραγωγής και αυτή η προσπάθεια (που όλοι ελπίζουμε να ευοδώσει) θα είναι καλά να είναι και η τελευταία της σεζόν, ώστε τα πουλιά να ξεκουραστούν και να αναλάβουν πριν φτάσει η εποχή της πτερόρροιας που είναι επίσης εξαντλητική για αυτά. Αν τα βάλεις σε επόμενο κύκλο αναπαραγωγής, τότε πιθανά να έχεις και εσύ, αλλά κυρίως αυτά προβλήματα που κάποιες φορές οδηγούν σε μη αναστρέψιμες - αντιμετωπίσιμες καταστάσεις.
Πάντως (εντελώς υποκειμενικό...) έχω την αίσθηση ότι θα γεννηθούν πουλάκια.
 
Back
Top