Αναπαραγωγή Τι πρέπει να κάνω για να ζευγαρώσουν budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xrysa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xrysa

PB New Member
Εγγραφή
4 Δεκ 2016
Μηνύματα
49
Καλησπέρα, έχω δύο παπαγαλάκια budgie αγόρι και κορίτσι. Τα έχω μαζί περίπου 11μήνες. (Την ηλικία τους ακριβώς δεν την ξέρω.) τι πρέπει να κάνω για να ζευγαρώσουν και να κάνουν αυγουλακια; αρκεί μια φωλιά και καλή διατροφή ή πρέπει να κάνω κάτι ακόμα; Ευχαριστώ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Η εποχή τώρα δεν είναι κατάλληλη για αναπαραγωγή. Αρχίζει από τέλος Οκτωβρίου και κορυφώνεται γύρω στο Γενάρη με Φλεβάρη. Μπορεί να συμβεί και άνοιξη αλλά πάντως ποτέ καλοκαίρι.
Έτσι κι αλλιώς η σωστή φροντίδα τους απαιτεί μια καλή και ποικίλη <Link Removed>. Διάβασε το άρθρο που σου παραθέτω πατώντας το πορτοκαλί.
Το ζευγαράκι σου είναι αγαπημένο; Έχεις δει ζευγαρώματα; Έχεις προσέξει να αλλάζει χρώμα ο χαλινός του θηλυκού και να γίνεται καφέ σκούρο;
Βεβαίως η παρουσία φωλιάς δίνει κάποιο σήμα αναπαραγωγής όταν όλα τ' άλλα είναι σωστά καμωμένα. Πρέπει να πάρεις σωστή ξύλινη, εξωτερική <Link Removed>.
Οπωσδήποτε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους πρέπει να υπάρχει σουπιοκόκκαλο στο κλουβί.
Διάβασε αυτά τα άρθρα <Link Removed>
και όσα ακόμα θέλεις να ρωτήσεις, μη διστάσεις :)
 
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας στο θέμα μου. Το ζευγάρι μου δεν μαλώνει αλλά δεν έχω δει και ζευγαρωματα, ο αρσενικός κάποιες φορές προσπαθεί να έρθει ποιο κοντά στην θηλυκια αλλά αυτή τον απωθεί. Σουπιοκοκαλο τους έχω. Φωλιά θα τους πάρω την κατάλληλη και θα την τοποθετήσω γύρω στον Οκτώβριο όπως μου προτείνατε. Για την διατροφή τους κανω ότι καλύτερο μπορώ. Ευχαριστώ και πάλι.
 
Αύριο θα προσπαθήσω να τα φωτογραφίσω για να τα δείς. Να μου πεις πως το βλέπεις.
 
Υπέροχα φτου φτου φτου να σου ζήσουν!
Είναι όντως ζευγαράκι και το θηλυκό δεν είναι σε αναπαραγωγική φάση αυτή τη στιγμή.
 
Υπέροχα φτου φτου φτου να σου ζήσουν!
Είναι όντως ζευγαράκι και το θηλυκό δεν είναι σε αναπαραγωγική φάση αυτή τη στιγμή.
Ευχαριστώ. Ωραία δεν είναι; Που να είναι σε φάση η κοπέλα με τόσο ζέστη, χα χα χα. Ελπίζω το φθινόπωρο να καταφέρουμε κάτι!
 
Back
Top