Φροντίδα Τι πρέπει να κάνω για να με μάθει το Lovebird μου;

Γιώργος slap

PB New Member
Εγγραφή
5 Οκτ 2017
Μηνύματα
3
Πόλη
Κοζάνη
Καλησπέρα παιδιά και από εμένα! Πριν 4 μέρες αγορασα ένα lovebird το οποίο είναι κάπου 7 μηνών. Όταν βάζω μέσα το χέρι μου να αλλάξω μπανιέρα η τρωφη κάνει σαν τρελό και τσιριζει πάλι σαν τρελό! Τι πρέπει να κάνω για να με μάθει να έρχεται κοντά μου και να ανέβει στο δάχτυλο μου όπως έχω δει σε βίντεο; βοήθεια
 
Η επαφή με φοβισμένα πουλιά πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο.
Εφ' όσον φοβάται υπερβολικά να φροντίσεις τις όποιες εργασίες στο χώρο του να τις κάνεις σε ημίφως...
Για να ηρεμήσει σε βάθος χρόνου και κυρίως όποτε θέλει αυτό... Θα τοποθετήσεις το κλουβί σε τέτοια απόσταση από σένα που δεν θα βλέπεις αντιδράσεις όπως αυτές που περιγράφεις.
Σταδιακά η απόσταση θα μειώνεται μια και θα αρχίσει να καλλιεργείται η εμπιστοσύνη ανάμεσά σας.
Οπλίσου με υπομονή..
Θα χρειαστείς μήνες.
 
Σε ευχαριστώ πολύ θα κάνω ότι καλύτερο... Α... Και κάτι ακόμα αγόρασα ένα μεγαλύτερο κλουβί 47x35x70 πώς να το μεταφέρω;
 
΄Ενωσε τις δύο πόρτες αφήνοντάς τες ανοιχτές, βάλε μία πατήθρα εκεί μπροστά στην πόρτα του κλουβιού στο οποίο βρίσκεται και τις τροφές κλπ στο άλλο κλουβί, και περίμενε, ίσως και αν γίνεται να παρακολουθείς από ένα παράθυρο.
 
Υπομονή και αγάπη. Για να μαθεις ένα φοβισμένο πλάσμα να σε εμπιστευτεί θέλει ηρεμία, καλοσύνη και πάνω απ' ολα υπομονή (θα βαρεθώ να τη γράφω αυτή τη λέξη).
Βάζοντας το χέρι σου στο κλουβί του ουσιαστικά εισβάλλεις στον μόνο ασφαλή χώρο που έχει (για την ώρα) το σπίτι του. Σαν ένας γίγαντας να έβαζε το χέρι του στο δικό σου, φαντάσου πως θα αισθανόσουν, αν μάλιστα δεν ήξερες τις προθέσεις του.
Οπότε μείνε χωρίς επαφές για την ώρα, μίλα του ήρεμα και ευχάριστα για να συνηθίσει τη φωνή σου και να τη συνδέσει με το φαγητό και το νερό, δώστου το χρόνο του να καταλάβει οτι θες να επικοινωνήσετε και θα έρθει το ίδιο να σου δειξει το πως. Είναι πανέξυπνα πουλια και έχουν ανάγκη από κοινωνικές σχέσεις, οπότε αν τον πλησιάσεις αργά και σωστά θα περάσετε υπέροχα.

Να τον χαίρεσαι!
 
θα πω κι'εγω την γνωστη λεξη, υπομονη. Ξερεις δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες σ'αυτες τις σχεσεις. Θα ερθουν οι μερες που θα ζητατε την συντροφια ο ενας του αλλου. απλα παρατηρησε. Οταν θα ειναι ετοιμο να σε πλησιαση θα στο δειξει. το χρονικο διαστημα αγνωστο. το αποτελεσμα μαγευτικο.
 
Back
Top