Ασθένειες Τι πρέπει να κάνω μετά την αγωγή με ESB3;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gregog7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gregog7

PB Member
Εγγραφή
4 Νοε 2008
Μηνύματα
567
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της αγωγής, το πουλάκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τρώει, πίνει κινητικότητα πληρεις. Τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα; Δίνω προβιοτικο δύο μέρες και ξανά αντιβιωση για πεντε μέρες ή δίνω προβιοτικο πολυβιταμινες και τελος;
Κάτι ακόμη που έχω ακούσει από έμπειρο άτομο είναι η χρήση νερού αντιστρωφης οσμωσης για μια διάρκεια 5-6 ημερών. Ο λόγος που μου το είπε ίσως και να στέκει. Στηρίζει αυτή την θεωρία του στο ότι όλα τα μικρόβια κλπ αναπτυσονται σε αλκαλικο περιβάλλον. Έτσι δίνοντας τους όξινο νερό προσπαθούμε να καταστειλουμε την ανάπτυξη τους. Σαν ένα είδος αποτοξινωσης.
 
Δεν έχουμε το πλήρες ιστορικό, φωτογραφίες κ.λπ. αλλά από τη στιγμή που δείχνει καλά, δίνεις δύο μέρες βιταμίνες και συνεχίζεις για άλλες πέντε μέρες το φάρμακο. Μετά το πενθήμερο αυτό, προβιοτικό για πέντε ημέρες.

χρήση νερού αντιστρωφης οσμωσης για μια διάρκεια 5-6 ημερών
Δεν κάνει τίποτα από πλευράς θεραπείας. Πρόκειται απλά για νερό χωρίς μικροοργανισμούς, για καθαρό νερό, δηλαδή. Δεν είναι ούτε φάρμακο ούτε τίποτα.
 
Το πουλάκι το έπιασα χθες και το κοιταξα, δεν έχει κάτι περίεργο στην κοιλιά του και η καρινα του είναι κανονική.
Το ξέρω ότι είναι στην ουσία "νεκρό νερό" αφού μια σωστά συντηρημενη Α/Ο δίνει σχεδόν μόνο H2O.
Απλά αν βοηθά σαν ένα είδος αποτοξινωσης. Τεσπα συνεχίζουμε έτσι.
 
Απλά αν βοηθά σαν ένα είδος αποτοξινωσης
Φαντάζομαι πως ναι, από την άποψη ότι πρόκειται για κάτι που είναι πολύ καθαρό και άρα δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με τοξίνες, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτοξίνωση όταν συνεχίζει να παίρνει τοξίνες από άλλα τρόφιμα. Θεωρητικά πάντως αν υποθέσουμε ότι βρίσκουμε ένα τρόπο να του παρέχουμε εξίσου καθαρές τροφές, τότε η ΑΟ είναι μια καλή πρόταση, όσον αφορά το νερό.
 
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι Σταύρο, αλλά η α/ο δεν ενδείκνυται για μακρά χρηση, καθώς δεν προσφέρει τπτ στον οργανισμό, εκτός και αν ακολουθεί στάδιο εμπλουτισμου με μεταλλικά αλατα και άλλα ιχνοστοιχεια
 
η α/ο δεν ενδείκνυται για μακρά χρηση, καθώς δεν προσφέρει τπτ στον οργανισμό, εκτός και αν ακολουθεί στάδιο εμπλουτισμου με μεταλλικά αλατα και άλλα ιχνοστοιχεια
Ακριβώς γιατί μέσω αυτής της διαδικασίας, το νερό μένει μεν καθαρό αλλά απαλλαγμένο και από τα ωφέλιμα μεταλλικά στοιχεία.
Κατά την γνώμη μου κάνε το για λίγες μέρες αν έχεις α/ο (έχεις ενυδρείο; ) αλλά το βασικό μετά την αντιβίωση είναι τα προβιοτικά που πιστεύω καλύτερα είναι σε σκόνη στην αυγοτροφή και όχι στο νερό.
Επίσης θα σου πρότεινα να γνωριστείς με αυτό το φυτό την Ακονιζιά, μια και έχεις καρδερίνες, που στην φύση αποτελεί μέρος της διατροφής τους. Με μια γλάστρα μπορείς να τους προσφέρεις φύλλα και λουλούδια, τόσο για να τρώνε όσο και για προστασία από ακάρεα και ψείρες στο κλουβί, ως προληπτική μέθοδο.
 
Back
Top