Διατροφή Τι πρέπει να περιλαμβάνει η τροφή του lovebird;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimsim

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2017
Μηνύματα
314
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας όπως έχω πει και σε άλλα θέματα αυτό το μήνα θα πάρω ένα lovebird 2-3 μηνών. Δεν είχα ποτέ ξανά παπαγάλο οπότε δνε ξέρω σχεδόν τίποτε σχετικά με την διατροφή τους θέλω να μου πείτε τι πρέπει αν περιλαμβάνει και τι ποδοστητες πρέπει αν του δίνω και πότε
Ευχαριστώ
 
Σου απάντησε ο zack27 στο άλλο θέμα που είχες ανοίξει :)
https://community.petbirds.gr/threads/Ερωτήσεις-τελευταίας-στιγμής-πριν-πάρω-το-lovebird-μου.32871/#post-427673

Όταν το πάρεις να φροντίσεις να σου δώσει ο εκτροφέας του λίγο απο την τροφούλα που του έδινε αυτός για να κάνεις σταδιακή αλλαγή με κάποια καλή επώνυμη μάρκα όπως είναι η Versele Laga, Vitakraft, Manitoba κλπ.
Να προσέξεις να μην έχει μέσα η τροφή μπισκοτάκια και άλλα τέτοια περιττά.
Θα του πάρεις μια αυγοτροφή που θα του βάζεις 1 φορά την εβδομάδα ή και σπανιότερα και την εποχή της πτερρόριας θα βάζεις συχνότερα.
Επίσης θα φροντίσεις να μάθει να τρώει όλες τις τροφές και γι αυτό θα του βάζεις καθημερινά λαχανικά ή φρούτα να δοκιμάζει.
Όχι όλα μαζί και όχι σε καθημερινή βάση, ειδικά τα φρούτ που έχουν φυσικά σάκχαρα!
Αν δεν τα φάει κομματάκια μπορείς να δοκιμάσεις να του βάλεις λίγο μεγαλύτερα κομμάτια κλπ , για να δείς με ποιόν τρόπο τα προτιμάει.
Συνήθως τους αρέσει πολύ μήλο, μπανάνα, φράουλα, μπρόκολο, μαρούλι.
Αλλά φυσικά θα δείς στο άρθρο τι επιτρέπεται να δίνεις και ότι έχεις θα του βάζεις να δείς τι του αρέσει.
Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποια βότανα όπως είναι η φρέσκια ρίγανη και να του την βάλεις σε κλαδάκι, γιατί αυτά τα δοκιμάζουν πιο εύκολα.

Επίσης να προμηθευτείς τσαμπί κεχρί γιατί θα είναι ο σύμμαχος σου στην εκπαίδευση και θα του δίνεις λίγο κέχρι όποτε βάζεις το χέρι στο κλουβί για να σε συμπαθήσει πιο γρήγορα :)
Δεν ξέρω αν ξέχασα να σου πω κάτι.

Με το καλό το νέο σου φιλαράκι, ανυπομονούμε να τον δούμε!
 
Ευχαριστω πολύ απλά επειδή θα μου το στείλει εκτροφεας από Αθήνα δνε ξέρω αν θα μπορεί να μου στείλει και τροφή. Άμα είναι θα τον ρωτήσω τι μάρκα είναι η τροφή και θα προσπαθήσω να τη βρω.
Τέλος θέλω να μου πεις πόσο συχνά και ποσότητα πόσο θα γεμίζω το μπολακι με το φαγητό και κάθε πότε θα την αλλάζω ας πούμε 2 φορές τη μέρα και ποσο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Κάθε 2 μέρες αλλάζω την τροφή προσωπικά.
Βάλε για αρχή μια κουταλιά της σούπας στο μπολάκι του και δες πόσο θα έχει φάει την επόμενη ημέρα.
Αν το έχει φάει όλο τότε 2 κουταλιές της σούπας για 2 μέρες.
 
Ναι είναι ας πούμε η "σοκολάτα" τους :)
Μπορείς μόνο την πρώτη φορά να του το βάλεις στο κλουβί για να δεί πόσο του αρέσει και μετά να του δίνεις με το χέρι.
Αν και απο την στιγμή που είναι ήμερο θα έρθει κατευθείαν στο χέρι σου να φάει :)
 
Τέλος θέλω να μου πεις πόσο συχνά και ποσότητα πόσο θα γεμίζω το μπολακι με το φαγητό και κάθε πότε θα την αλλάζω ας πούμε 2 φορές τη μέρα και ποσο;
Καλημέρα. Τι ηλικία θα είναι το πουλάκι σου; Αν είναι πολύ νεαρό, το θέμα του τι και κυρίως του πόσο θα τρώει, θα πρέπει να το παρακολουθήσεις πολύ στενά τις πρώτες ημέρες. Π.χ., ενδεχομένως την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα να μην φάει τόσο όσο τις επόμενες, αν είναι δλδ στρεσαρισμένο από την αλλαγή περιβάλλοντος, οπότε την ποσότητα της τροφής θα την ελέγχεις για το αρχικό διάστημα ώστε να γνωρίζεις πόσο τρώει.
 
Όταν θα το πάρεις φρόντισε να είναι πλήρως απογαλακτισμένο, να μπορεί να τραφεί δηλαδή μόνο του και να μην χρειάζεται συμπλήρωμα με κρέμα το οποίο θα πρέπει να δώσεις ο ίδιος.Αν στο προτείνει ο εκτροφέας μην το δεχτείς και πες του ότι θα κάνεις λίγη υπομονή ακόμα μέχρι να είναι έτοιμο το πουλάκι.
 
OK ευχαριστώ

σχετικα με την μαρκα αυτη την ξερει κανεις;
 

Συνημμένα

  • image1.webp
    image1.webp
    20,6 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σαν εταιρεία καλή είναι αλλά εγώ προσωπικά προτιμώ τα μείγματα της Versele Laga. Για lovebirds υπάρχουν και μείγματα χωρίς ηλιόσπορο. Σου προτείνω να προτιμήσεις κάποιο από αυτά. Για αρχή συνεννοήσου με τον εκτροφέα σου να σου προτείνει την τροφή που ήδη τρώει το πουλάκι, για να του έρθει όσο πιο ομαλά γίνεται η αλλαγή και μετά αν θες αλλάζεις σταδιακά το μείγμα.
 
αυτη την εχει δοκιμασει κανιες;

b14.jpg
 
αυτη την εχει δοκιμασει κανιες;

b14.jpg
αυτα ειναι πελλετ αν δε κανω λαθος! Μπορεις να τα δοκιμασεις αλλα μην αφαιρεσεις τη τροφη με τους σπορους! Μπορεις να τα δινεις συνδυαστικα!
 
Back
Top