Γενικά Τι πρέπει να προσέξω στην αγορά parrotlet

Τάκης tsk 03114

fotis 0320 (merged)
Εγγραφή
28 Σεπ 2016
Μηνύματα
373
Πόλη
Θήβα
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα parrotlet τι πρέπει να προσέξω ; έχει την ικανότητα να μιλάει; Μπορώ να το εκπεδευσω να βγαίνει εκτός κλουβιού ;
 
Μόνο μικρές λεξούλες και αυτό μετά 7μηνών...
Μπορείς να το εκπαιδεύσεις Φώτη μου φυσικά.
Ειδικά αν το πάρεις και μικρό ακόμα πιο εύκολα θα είναι.
Έχεις στον νου σου κάποιο εκτροφέα;
Αν όχι πες μου να σου πω κάποιον.
 
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα parrotlet τι πρέπει να προσέξω ;
Να βρεις σοβαρό και αξιόπιστο εκτροφέα, να είναι άνω των 3 μηνών και να έχει ταϊστεί μέχρι τουλάχιστον 20 ημερών από τους γονείς του.
 
Να προσέξεις να είναι από αξιόπιστο εκτροφέα, να έχει δαχτυλίδι, να είναι σίγουρα τριών μηνών και άνω, να έχει ταϊστεί με την μέθοδο co-parenting , αν είναι ταϊσμένο στο χέρι, και με την επιτόπου παρατήρηση να είναι ζωηρό, να έχει λαμπερό φτέρωμα, πόδια και ράμφος καθαρά. Τα πάρροτλετ είναι πολύ έξυπνα πουλιά μπορούν να μάθουν να λένε μικρές λεξούλες και να σφυρίζουν κάποιους σκοπούς. Επίσης μπορούν να εκπαιδευτούν και να μάθουν διάφορα κόλπα. Υπάρχουν σχετικά βιντεάκια στο Internet. Και μη ταϊσμένο στο χέρι να πάρεις θα μπορέσεις να το εκπαιδεύσεις να βγαίνει εκτός κλουβιού και να κάθεται στο χέρι σου, εφόσον είναι μικρό ηλικιακά πιο εύκολα.
 
Μόνο μικρές λεξούλες και αυτό μετά 7μηνών...
Η άποψη μου είναι πως όλα αυτά (το πότε-το αν μιλήσει-και το τι θα πει), εξαρτώνται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη ενός πουλιού. Υπάρχουν African Gray που δεν λένε λέξη...
Ο Μάριος ξεκίνησε να λέει λέξεις τεσσάρων μηνών και αργότερα έλεγε προτάσεις πχ hello pretty boy
Ο Μαριος μιλαει! (Parrotlet forpus pacific)
 
Η άποψη μου είναι πως όλα αυτά (το πότε-το αν μιλήσει-και το τι θα πει), εξαρτώνται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη ενός πουλιού. Υπάρχουν African Gray που δεν λένε λέξη...
Συμφωνώ απόλυτα Σίσσυ και θα συμπλήρωνα ότι εξαρτάται και από την προσωπικότητα του πτηνού και το βαθμό αποδοχής και προσαρμογής στο περιβάλλον διαβίωσης.
 
Καλησπέρα.
Βλέπω οτι συνήθως όσοι θέλουν να αγοράσουν παπαγάλο τον έχουν συνδιάσει με την ομιλία.
Δεν λέω, είναι πολύ χαριτωμένο να έχεις ένα κατοικιδίο που αντιγράφει ήχους και ανθρώπινες φωνές, όμως ένας παπαγάλος είναι πολλά περισσότερα.
Αυτό θα το καταλάβεις όταν με το καλό αποκτήσεις το νέο μέλος και φυσικά ασχοληθείς ουσιαστικά μαζί του, αλλιώς θα είναι απλά ένα πουλί σε ένα κλουβί.
Η ράτσα που διάλεξες τα έχει όλα και συμφέρει που λένε.
Αυτό ειναι και καλό και κακό για έναν αρχάριο.
Δηλαδή, είναι ένα μικρό πλασματάκι σε μέγεθος τσέπης και με χαρακτήρα μεγάλου παπαγάλου.
Είναι τρομερά έξυπνα, μαθαίνουν κόλπα (φυσικά όχι μόνα τους, θέλει υπομονή), δένονται με τον ιδιοκτήτη τους, βαριούνται εύκολα γι αυτό θέλουν μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών για να ακονίζουν το μυαλό τους και φυσικά κάθε τόσο καινούρια για να μην βαριούνται.
Το ιδανικό θα είναι να πάρεις ένα μωρό απο κάποιον εκτροφέα, όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, που να έχει ταιστεί πρώτα απο τους γονείς, ώστε να έχει πάρει τα κατάλληλα αντισώματα, αλλά το βοηθάει και στη συμπεριφορά του αργότερα και μέτα να το έχει ταίσει ο εκτροφέας για να έχει μάθει τους ανθρώπους.
Έτσι θα έχεις ένα ήμερο πουλάκι που θα γίνεται κολλητοί.
Ένα όμως απο τα σημαντικότερα θέματα που θα πρέπει να σε αφορούν είναι η σωστή διατροφή του. Ειναι το Α και το Ω για την καλή του υγεία και για να τον έχεις για πολλά χρόνια.
Όποτε μπορείς να μελετήσεις τι επιτρέπεται να του δίνεις κα μην μείνεις μόνο σε 2-3 επιλογές φρούτων, αλλα να εστιάσεις και στα λαχανικά και στα βότανα.
Στο λέω αυτό γιατι θα πρέπει να του ξεκινήσεις εισαγωγές τροφών με το που έρθει στο σπιτί, γιατί αργότερα θα είναι πιο δύσκολο να μάθει να τρώει απο όλα.
Έχουμε και έναν πολύ καλό εκτροφέα στο φόρουμ που έχει τώρα μωράκια πάρροτλετ και τα μεγαλώνει με πολύ αγάπη. Τον @kouklakis :)
 
Καλησπέρα!
Υπάρχουν πολλοί εκτροφείς εάν ψάξεις λίγο ανάμεσα τους αξιόλογοι άλλα και μη αξιόλογοι.
Θα μιλήσεις με τον εκτροφέα να σου στείλει φωτογραφίες και βίντεο πριν προβείτε στην αγορά.
Η ομιλία είναι καθαρά χαρακτήρας του κάθε πουλιού και το ποσό θα ασχοληθεί ο ιδιοκτήτης με το πουλι.
Εννοείτε ότι το πουλάκι που θα πάρεις και θα είναι ήμερο θα είναι ήδη εκπαιδευμένο να βγαίνει έξω από το κλουβί.
Θα είναι το λιγότερο 2 έως 2.5 μηνών απόγαλακτισμενο πλήρες.
Παρά το μέγεθος τους είναι κανονικοί κλόουν και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα μεγαλύτερα μέγεθοι πουλιών.
Αρκεί βέβαια να έχετε μια καλή συμβίωση με μεγάλο κλουβακι με πολλά παιχνίδια μέσα και μια πλούσια διατροφή γιατί ένα ευτυχισμένο πουλάκι θα είναι και ευχάριστος σύντροφος.
 
Back
Top