Διατροφή Τι πρέπει να ταΐσω το μωρό budgie;

Nikos Pap

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2017
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Γεια σε όλους. Είμαι καινούργιος σχετικά με τα παπαγαλάκια. Πήρα ένα αρσενικό και μετά από δυο μήνες ένα θηλυκό. Πριν από μια εβδομάδα έσκασε το αυγό που είχαν κάνει. Από άλλες συζητήσεις είδα ότι όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα θα πρέπει να του δίνω ειδικό μίγμα τροφής και τέτοια. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει περισσότερο; Ευχαριστώ
 
Καλώς ήρθες Νίκο, μπορούμε να σε αποκαλούμε βέβαια και "τυχεράκια" με το καλημέρα σας, πήρες και τον νεοσσό σου :)
Να σου ζήσουν όλα και να είναι καλότυχα.
Μέχρι στιγμής τι δίνεις στους γονείς για να ταΐζουν το νεοσσό; Πρέπει να τους παρέχεις αυγοτροφή συσκευασμένη ή δική σου ή έστω σκέτο αυγό βρασμένο για 15 λεπτά. Επίσης μπορείς να έχεις στο κλουβί κεχρί μίλλετ, αυτό που είναι σε τσαμπιά. Αν δεν το ξέρεις, πες μας να στο δείξουμε. Είναι μαλακός σπόρος και βολικός γι' αυτή τη περίοδο.
Καλύτερα να αφαιρέσεις από το κλουβί άμμο, γκριτ και πετραδάκια αν έχεις.
Ελπίζω όμως να έχεις σουπιοκόκκαλο.
Για να ταΐσεις εσύ με κρέμα νεοσσων, θα σε απέτρεπα, είναι μια δουλειά που θέλει προετοιμασία και αν όχι γνώση, τουλάχιστον μελέτη προηγουμένως.
Τα budgies είναι αρκετά εύκολα πουλιά και αν το πάρεις απογαλακτισμένο από τους γονείς του, δηλαδή να τρώει ήδη μόνο του, θα σε συνηθίσει εύκολα, ιδιαίτερα αν εν τω μεταξύ το πιάνεις που και που μετά τον πρώτο μήνα της ζωής του, εφόσον το επιτρέπουν οι γονείς και δεν αναστατώνονται ώστε να το παρατήσουν.
Ό,τι θες ρωτάς :)
 
Καλησπέρα. Η απάντηση της Μαρίας κάλυψε το ερώτημα σου στο 100 %. Θα πρόσθετα μόνο ότι το αυγό και η αυγοτροφή θα πρέπει να προσφέρονται σε καθημερινή βάση για να ταϊζουν οι γονείς τον νεοσσό-νεοσσούς και ότι από την δεύτερη εβδομάδα ζωής των νεοσσών, δηλαδή από τις 15-20 πρώτες μέρες και ύστερα, μπορείς να προσφέρεις και λίγο μήλο 1-2 φορές την εβδομάδα.
 
Ευχαριστώ πολύ. Τους έχω σουπιοκοκαλο και βραστό αυγό. Επίσης έχω βάλει σε διαφορετική ταϊστρα ένα ειδικό παρασκεύασμα που μου δώσανε στο Πέτ σοπ για να το πέρνει η παπαγαλία και να ταΐζει το μικρό αλλά αυτή ούτε που το έχει αγγίξει και πέρνει από τους σπόρους που τους είχα πριν γεννήσουν.
 
Επίσης έχω βάλει σε διαφορετική ταϊστρα ένα ειδικό παρασκεύασμα που μου δώσανε στο Πέτ σοπ για να το πέρνει η παπαγαλία και να ταΐζει το μικρό αλλά αυτή ούτε που το έχει αγγίξει και πέρνει από τους σπόρους που τους είχα πριν γεννήσουν.
Τι ακριβώς είναι αυτό το παρασκεύασμα; Γνωρίζεις τι περιέχει; Είναι συσκευασμένο; Μήπως είναι αυγοτροφή;
Είναι λογικό αφού οι γονείς δεν έχουν συνηθίσει τη συγκεκριμένη τροφή, να μη την τρώνε. Καλό θα ήταν να ανεβάσεις μια φωτογραφία του συγκεκριμένου σκευάσματος για να ακούσεις γνώμες αν χρειάζεται να ενταχθεί στη διατροφή τους ή όχι.
Πριν από μια εβδομάδα έσκασε το αυγό που είχαν κάνει.
Μόνο ένα αυγό έκαναν; Να σου ζήσει!
 
Λογικό μου ακούγεται αν και εφόσον δεν το είχε συνηθίσει από πριν...
Εσύ να επιμένεις με μικρές ποσότητες που θα αλλάζεις καθημερινά...

Απαντώ για την αυγοτροφή/τροφή νεοσσών...
 
Η μάρκα είναι Manitoba και μετά λέει pâte carnival.
Μαλακή αυγοτροφή είναι, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει με συμπλήρωμα βρασμένου αυγού βέβαια αλλά για να την χρησιμοποιήσουν οι γονείς, έπρεπε να έχουν συνηθίσει να την τρώνε από πριν. Άλλη φορά θα ξέρεις, να τα προετοιμάζεις με ό,τι έχεις επιλέξει να ταϊστούν οι νεοσσοί.
Κεχρί μίλλετ σε κλαδιά πάρε και αυγό βραστό λιωμένο τώρα δώσε.
 
Μαλακή αυγοτροφή είναι, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει με συμπλήρωμα βρασμένου αυγού βέβαια αλλά για να την χρησιμοποιήσουν οι γονείς, έπρεπε να έχουν συνηθίσει να την τρώνε από πριν. Άλλη φορά θα ξέρεις, να τα προετοιμάζεις με ό,τι έχεις επιλέξει να ταϊστούν οι νεοσσοί.
Κεχρί μίλλετ σε κλαδιά πάρε και αυγό βραστό λιωμένο τώρα δώσε.
Τους την έβαλα μέσα στο κλουβί δυο εβδομάδες πριν σκάσει το αυγό και το έχω βάλει σε σημείο πολύ κοντά στην φωλιά για εύκολη πρόσβαση. Το κεχρί μιλλετ πως το βάζω αφού είναι σαν τσαμπί το κρεμάω από κάπου;
 
Τους την έβαλα μέσα στο κλουβί δυο εβδομάδες πριν σκάσει το αυγό και το έχω βάλει σε σημείο πολύ κοντά στην φωλιά για εύκολη πρόσβαση.
Να την ανανεώνεις τακτικά και να βάζεις μικρή ποσότητα. Κάποια στιγμή θα τη δοκιμάσουν.
 
Back
Top