Διατροφή Τι πρέπει να τρώνε τα νεογέννητα περδικάκια;

Οι πέρδικες έχουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης απο τις πρώτες ώρες της ζωής τους. Μπορείς να δώσεις αυγοτροφή για φασιανούς και πέρδικες, καλαμπόκι (φύραμα), σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, ακόμα και σπόρους βλάστισης.
 
Ευχαριστω πολυ φιλε μου.
Μολις ανακαλυψα οτι εδω στα Χανια οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ παραγουν 7 διαφορετικες τροφες για περδικες.Αν ενδιαφερει καποιον ας ριξει μια ματια Μύλοι Κρήτης - Τροφές κυνηγιού
 
Aντωνη στην φυση οι νεοσσοι μολις βγουν απο το αυγο και αρχισουν να ξεθαρρευουν τρεφοντε με τα μυρμηγκια που ελκωντε απο την μυρουδια των ανοικτων αυγων που συνηθως υπαρχουν ακομα στην φωλια. Το δοκιμασα με μεγαλη επιτυχια περυσι, αρκει να βαλεις ενα κοκκαλο(τωρα το Πασχα υπαρχουν πολλα ετσι!)διπλα σε μια μυρμηγκοφωλια για να μαζεψεις αρκετα. Τα μυρμηγκια οσο κ εαν ακουγεται περιεργο ειναι απο τα πρωτα εντομα που τρωνε τα μικρα περδικοπουλα στην φυση και λεγεται οτι απο αυτα εξαρτωντε τις πρωτες μερες της ζωης τους.Φυσικα αποτελουν αριστη πρωτεινη για την πρωτη εβδομαδα μαζι με αυγοτροφη και οτι αναφερε ο Γρηγορης πολυ σωστα παραπανω.
 
Φιλε μου σε ευχαριστω.
Θα δοκιμασω με τα μυρμηγκια αν και σημερα βρεχει. Οσο για την αυγοτροφη να δωσω αυγο βρασμενο η υπαρχει στα πετ σοπ κατι; Καποιος παντως απο τους Μυλους Κρητης μου ειπε οτι απο το αυγο υπαρχει περιπτωση να παθουν σαλμονελα.
Δυστυχως οι Μυλοι Κρητης δεν εχουν ετοιμες τροφες για περδικες αλλα μονο κατοπιν παραγγελιας με μινιμουμ τα 15 σακια. Καταλαβαινεις οτι δεν μπορω να κανω τετοια παραγγελια.
Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον σας και ελπιζω να καταφερω να τα κρατησω ζωντανα.
Φιλικα Αντωνης
 
Βαγγελη ισως να γνωριζειςνα μου πεις. Στην εξοχη τετοια εποχη αν σηκωσει κανεις μια μεγαλη πετρα απο κατω θα βρει μηρμηγκια και πληθος απο τα αυγα τους. Μπορουν να χρησιμοποιηθουν αυτα τα αυγα για τροφη στα περδικακια για παραδειγμα;
 
Αντώνη
Να βρεις να αγοράσεις σουσάμι όχι όμως το άσπρο (αποφλοιωμένο)
Να ρίξεις λίγο κάτω κοντά τους και εάν είναι βγαλμένα με κλωσομηχανή πρέπει να τα μάθεις εσύ να ξεκινήσουν να τρώνε.
Το σουσάμι είναι ψιλό το τρώνε εύκολα στην αρχή και μετά από μερικές μέρες μπορούν να φάνε και άλλους σπόρους.
 
Το σουσαμι ειναι αριστη πηγη ασβεστιου για αυτο κανει πολυ καλο και στους ανθρωπους ειδικα το ταχινι. Θα πρεπει να αρχισουν να το τρωνε το ακατεργαστο ωμο σουσαμι μαζι με φυραμα με μεγαλη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη.
Φρανια εγω προσωπικα δεν εχω δοκιμασει να τους δωσω αυγα απο μυρμηγκια γιατι δεν βρηκα αλλα πιστευω οτι εαν τα βρουν και τα δοκιμασουν θα τα φανε σιγουρα. Μπορεις να χρησιμοποιησεις και μερικα σκουληκακια του αλευριου που πουλανε στα πετ σοπ.
 
περδικα

το σουσαμι το συνιστω αναμφιβολα για ολα τα νεογεννητα...
αντωνη τι γινεται με τα γαλοπουλακια μεγαλωνουν; Η μανα μου τα ταιζε καρυδια οταν ηταν μικρη καθως και σουσαμι
πως πηγαν οι εκκολαψεις; Εγω επεσα χαμηλα αυτη τη φορα 20-30%
 
Φιλε μου τα γαλοπουλακια μεγαλωνουν μαζι με τα κοτοπουλακια και τους δινω φυραμα για κλωσσοπουλα. Μου εδωσαν αλλο ενα αυγο και τα εκανα τρια ελπιζω να κανω ενα ζευγαρι.
Οσο για τα περδικακια μετα απο ερωτησεις που εκανα σε ενα εργοστασιο ζωοτροφων εδω στα Χανια οι ανθρωποι ενδιαφερθηκαν και εβγαλαν μια ζωοτροφη για θυραματα οπως την ονομασαν και κανει για περδικες ορτυκια φασιανους κλπ.
Ελπιζω να ειναι ετσι οπως λενε και να μην υπαρχει προβλημα.
 
Τελικα οι Μυλοι κρητης εβγαλαν μια τροφη που την ονομασαν κυνηγι 1 για θυραματα οπως λενε και ειναι για νεοσσους περδικες ορτυκια φασιανους κλπ. Ελπιζω να ειναι καταληλη...
 
φιλε εγω περση που εβγαλα γυρο στης 10 περδικες μονο φυραμα αναπτιξεις τουσ εδηνα για 2 μηνες και μετα σπαστο καλμποκι (4φορες σπασμενο) και ειναι μια χαρα
 
Back
Top