Διατροφή Τι πρέπει να τρώνε τα parrotlet όταν είναι γονείς;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eva vrs
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eva vrs

PB Known Member
Εγγραφή
18 Νοε 2015
Μηνύματα
3.476
Καλησπέρα παιδιά! Μπορείτε να μου πείτε τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς ενώ έχουν μωρά;Ρωτάω για έναν φίλο που τα παροτλετ του έχουν μωρά και το ένα ειναι 11ημερών και τα άλλα 10...
Κάθε πότε να τους δίνει αυγό και αυγοτροφη; Κάθε πότε όσπρια, λαχανικά και φρούτα;
Ευχαριστώ πολύ! 🙂
 
Όταν υπάρχουν νεοσσοί, η αυγοτροφή πρέπει να προσφέρεται συνεχώς και να μη λείπει ποτέ μέχρι τον απογαλακτισμό καθώς και το κεχρί μίλλετ.
Τώρα για πρασινάδες, υπάρχουν διάφορες απόψεις, άλλοι ξεκινάνε νωρίς με μήλο (γύρω στην 7η μέρα) και σιγά-σιγά δίνουν και άλλα λαχανικά χόρτα και άλλοι τα ξεκινάνε μετά τον απογαλακτισμό.
 
Kάθε μέρα φρλεσκο αυγό και λαχανικά/φρούτα. Αν έχεις κρέμα νεοσσών μπορεί να φτιάχνει και να βάζει σε μια άκρη απο τα το μπολ με τα φρέσκα για να φάνε οι γονείς. Εγώ έλιωνα το αυγό και το ανακάτευα με την κρέμα. Οι γονείς πρέπει να έχουν αφθονία στη διάθεσή τους για να ταίζουν τα μικρά με ότι θεωρούν καλύτερο. Τα πουλιά μου όταν είχαν τα μωρά έτρωγαν τα ΠΑΝΤΑ, εννοώ και τροφές που δεν ακουμπούσαν όλο το χρόνο.

Λίγο ανενημέρωτος όμως βρε Εύα δεν είναι ο φίλος σου; Βγήκαν τα μικρά εδώ και 10 μέρες και ακόμη δεν ξέρει πως να ταίσει τους γονείς;

εντιτ αφού είδα το ποστ της Μαρίας: Προσωπικά τα είχα όλα διαθέσιμα στα πουλιά απο την πρώτη ημέρα που εκκολάφθηκαν.
 
Σας ευχαριστώ πολύ! Θα του τα μεταφέρω!
Λίγο ανενημέρωτος όμως βρε Εύα δεν είναι ο φίλος σου;
Συμφωνώ!Γι'αυτό και του είπα να κάνει εγγραφή στο φόρουμ μας! 🙂
 
Συμφωνω με τη Μαρια αυγο, αυγοτροφη, μιλλετ, σπορους φουλ.
Σε αυτο που λεει ο Ανεστης απλα δε βαζω λαχανικα απο τις πρωτες μερες, περιμενω να μεγαλωσουν λιγο τα μικρα και μετα.
 
Στα δικά μου προσφέρω αυγό, αυγοτροφή και millet σε καθημερινή βάση και κόκκινο μήλο 2 φορές την εβδομάδα (για τις "διάρροιες" του θηλυκού).Φρούτα και λαχανικά γενικά μόλις απογαλακτιστούν οι νεοσσοί. Σουπιοκόκκαλο υπάρχει μέσα στο κλουβί αλλά αφαιρώ τα minerals που υπάρχουν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Ουσιαστικά αναφέρομαι στις μεγάλες κενώσεις των θηλυκών, που περνάνε μεγάλο χρόνο μέσα στη φωλιά κατά την διάρκεια της επώασης και της φροντίδας των νεοσσών, οι οποίες έχουν ακανόνιστο σχήμα και πιο ρευστή μορφή. Για την ακρίβεια δεν είναι διάρροια γι αυτό και η λέξη είναι μέσα σε εισαγωγικά.
 
Back
Top