Αναπαραγωγή Τι πρεπει να κανω για την καλυτερη αναπαραγωγη των παπαγαλων

chrischarmedfan

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2009
Μηνύματα
31
Πόλη
Λάρισα
Γεια σας, ειμαι καινουριος στο φορουμ αυτο οπως επισης και πρωτη φορα εβαλα παπαγαλακια να ζευγαρωσουν!Ηδη εχουν δυο εβδομαδες που μπαινω-βγαινει η θυληκια μου στην φωλια και σημερα το πρωι γεννησε το πρωτο αβγουλακι!
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!
θα κανει και αλλα αυγουλακια; Τις εστρωσα στην φωλιαν ειδικο νημα που πηρα απο κτηνιατρο εκανα καλα; Ποσες μερες κλωσαει;και τι πρεπει να κανω μεχρι να βγουν οι νεοσοι;
Ευχαριστω για τον χρονο σας! 🙂
 
Τα κοινα παπαγαλακια δεν χρειαζονται τιποτα μεσα στη φωλια. Ακομη και για τα πουλια που στρωνουν φωλια, δεν την στρωνουμε εμεις αλλα τα ιδια οταν κρινουν οτι ηρθε η ωρα.

Εκανες προετοιμασια με αυγο η αυγοτροφη και ασβεστιο; Αν οχι δωσε τωρα τουλαχιστον ασβεστιο για να μην προκυψει τιποτα με τη γεννηση των αυγων.
 
Ανεστη μου, πριν απο χρονια ειχα κ εγω ενα ζευγαρακι κ χωρις καμια προετοιμασια-δεν ηξερα, ημουν μικροτερη-μου ειχαν γεννησει 2 φορες με επιτυχια!
Ειχα γεμισει παπαγαλακια!
 
Θα κανει 1 αυγο καθε δευτερη μερα, η επωαση διαρκει 18 ημερες,
αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να μην τα ενοχλεις, μετακινεις ελεγχεις συνεχεια τη φωλια κτλ
βαλε τροφη κ νερο κοντα στη φωλια κ τα υπολοιπα αστα πανω τους
Καλη επιτυχια! 🙂
 
Ευχαριστω για την βοηθεια!Για να ειμαι αληθης η κτηνιατρος απ'οπου παιρνω τις τροφες τους με ενημερωσε απο την αρχη και απο τοτε σχεδον που τα πηρα τα δινω αυγοτροφη και για μια βδομαδα τα ειχα δωσει πολυβιταμινες γτ η θυληκια ειχε προβλημα! Επισης μου ειπε πως πρεπει κτ να στρωσει κτ απο μονη της αλλα αυτη η θυληκια μου γεννησε το αυγο πριν παρω το μαλλι! Τελος παντων νομιζω πως παμε για δευτερο αυγο αυριο!
Και παλι ευχαριστω!
 
Kανονικα σημερα επρεπε να κανει το δευτερο αυγο κι οχι αυριο.
 
Προχτες καθως πηρα να τα καθαρισω συννειδητοποιησα πως η θυληκια εβγαλε οσο μαλλι τις ειχα βαλει στην φωλια εξω και επαιζε με αυτο ο αρσενικος!😱 Τελος Παντων εχουμε 4 αυγουλακια! Λετε να κανει και αλλα; Παντως εχει αρχισει να καθεται περισσοτερη ωρα μες την φωλια! Ελπιζω να χουμε καλο αποτελεσμα! 🙂
 
Αφου δεν θελουν τιποτα μεσα στη φωλια!Φυσικο μου φαινεται που το βγαλαν! Αντε, να πανε ολα καλα!
 
Να μαι παλι! Μεχρι να διαλευκανουμε την υποθεση αν το ζευγαρη μου ειναι αδερφια ηθελα να ρωτησω ειναι φυσιολογικο η θυληκια να κοιμαται μεσα στην φωλια το βραδυ και το πρωι οποτε τυχαινει να παω να την δω να βρισκεται εκτος φωλιας;
 
Νομιζω παιδια πως η θυληκια μου μας κοροιδευει ολους!Φαινεται να μην κλωσσαει τα αυγα!Χθες ειχε κολλημενο ενα αυγο στην κοιλια της και καθως εβγαινε απο την φωλια το εριξε κατω και ηταν ολοκληρος ο κροκος που παει να πει η πως δεν την γονιμοποιησε ο αρσενικος η πως δεν τα κλωσσαει! Ενα ειναι σιγουρο την φωλια θα της την βγαλω σημερα! Ελπιζω να μην κανω λαθος εκτιμηση!
 
τα πουλια θελουν το χρονο τους. Κανε ωοσκοπηση να δεις αν εχουν τα αυγα μεσα τιποτα αλλιως απο εδω και περα θα περιμενης να περασει η πτερορια(τελος αυγουστου)και ολο αυτο τον καιρο τα πουλια θελουν πολυ φροντιδα, καλο φαγητο βιταμινες αυγοτροφη και λιγο φρουτοκαι απο σεπτεμβρη ξαναπροσπαθεις, αν κανει πολυ ζεστη τα πουλια παραταν την φωλια, γιαυτο αποφευγουμε να τα ζευγαρωνουμε καλοκαιρι.υπομονη και ολα γινονται.
 
Αφησα την φωλια για δοκιμη μηπως και κατσει και την βλεπω τις τελευταιες τρεις μερες δεν πολυ βγαινει εξω και ο αρσενικος την ταιζει στο στομα!
 
Back
Top