Αναπαραγωγή Τι προβλήματα θα έχω αν ξεκινήσω τώρα αναπαραγωγή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

patilas

PB Member
Εγγραφή
23 Νοε 2014
Μηνύματα
1.406
Πόλη
Λευκάδα
Δηλαδή αν εγώ τώρα επιλέξω ένα ζευγάρι και τα βάλω μέσα σπίτι μ το φως τις λάμπας για 12 ώρες και θερμοκρασία 15 16 βαθμούς.. Τι προβλήματα θα έχω; Βέβαια το θέμα γράφεται για τους νέους ίσως να είναι σημαντικό για να μην βιάζονται κάποιοι που δεν έχουν την απετουμενη εμπειρία.. Παραθέσετε συμβουλές αν θέλετε ευχαριστώ..
 
Γιατί να ξεκινήσεις από τώρα; Για να κάνεις πιο πολλές γέννες; Για να σου γεννάνε μέχρι τον Μάιο; Για να κουραστουν περισσότερο;
Θα ήθελα να μου πεις τους λόγους που το σκέφτεσαι...

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της φύσης! Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο! Αυτή είναι η δικιά μου συμβουλή...
 
Δηλαδή αν εγώ τώρα επιλέξω ένα ζευγάρι και τα βάλω μέσα σπίτι μ το φως τις λάμπας για 12 ώρες και θερμοκρασία 15 16 βαθμούς.. Τι προβλήματα θα έχω; Βέβαια το θέμα γράφεται για τους νέους ίσως να είναι σημαντικό για να μην βιάζονται κάποιοι που δεν έχουν την απετουμενη εμπειρία.. Παραθέσετε συμβουλές αν θέλετε ευχαριστώ..
Η αναπαραγωγή όπως γνωρίζουμε όλοι και το μάθαμε με πίκρες και στεναχώριες, δεν είναι απλά "έχω ένα αρσενικό καναρίνι... Βάζω και ένα θηλυκό και είμαστε έτοιμοι".
Προαπαιτούνται γνώσεις για την προετοιμασία των πτηνών και ακόμη περισσότερες για την επιλογή των γεννητόρων. Και στα προηγούμενα όλοι κάνουν (κάνουμε) λάθη... ακόμη και οι πιο έμπειροι και ας μη το παραδέχονται.
Για να κλείσω την παραπάνω παρένθεση θα σου πω πως όταν δε γνωρίζουμε πρέπει να ρωτάμε, ειδικά εμείς που βρισκόμαστε στον καλύτερο διαδικτυακό για το σκοπό αυτό χώρο. Αν δε ρωτήσεις... Θα μάθεις με τον πιο επίπονο τρόπο και σίγουρα πολύ πιο δαπανηρό... Που κυριολεκτικά θα σε "πονέσει".
Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση... όσο αυτό μπορεί να γίνει μια και μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς που συμπεριφέρονται μοναδικά... είναι πως ναι θα ζευγαρώσουν.
Ναι θα ζευγαρώσουν... αν βάλεις δυο ταιριαστά και έτοιμα για αναπαραγωγή πουλιά σε θερμοκρασίες 15-16 βαθμούς Κελσίου και έχουν και το απαραίτητο σε ένταση αλλά και σε διάρκεια φωτισμό (13-14 ώρες).
Τα παραπάνω προϋποθέτουν εσωτερικό κλειστό και ελεγχόμενο σε θερμοκρασίες χώρο (όχι κλιμακοστάσια λεβητοστάσια κλπ), σωστά αεριζόμενο με φρέσκο αέρα, με τον απαραίτητο και ασφαλώς κατάλληλο τεχνητό φωτισμό (και όχι απλά μια λάμπα). Μπορείς για το φωτισμό να ενημερωθείς εδώ.. Φωτισμός εκτροφείου πτηνών | PetBirds
Η θερμοκρασία του χώρου πρέπει να είναι σταθερή και να προσέξεις να μην προέρχεται από πηγές θερμότητας με αντιστάσεις, λάμπες κλπ, γιατί αυτές μειώνουν την υγρασία του χώρου που πρέπει να διατηρείται μεταξύ 55-70% για να μην υπάρχει κίνδυνος για τα αυγά του ζευγαριού.
Οι νεοσσοί που θα προκύψουν (εύχομαι) θα περάσουν πολύ πιθανό δύο φορές πτερόρροια μια και περίπου τον Αύγουστο που θα είναι περίπου 7-8 μηνών, θα περάσουν την κανονική σίγουρα. Όπως γνωρίζεις η πτερόρροια είναι μια αρκετά επίπονη και ασφαλώς εξαιρετικά απαιτητική για τον οργανισμό των πτηνών διαδικασία που τα Ανοιξιάτικα πουλιά την αποφεύγουν το ήμισυ.
Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα που από συγκυρίες τα ξεχνώ και καλά θα είναι να μας τα θυμίσουν οι φίλοι μας.
Αν θες τη γνώμη μου... Οι εκτός εποχής αναπαραγωγές ή γίνονται για καθαρά εμπορικούς λόγους εκμετάλλευσης του ζωικού κεφαλαίου ή για εκτροφικούς στόχους που από μόνοι τους αποτελούν ξέχωρο θέμα.
Το ερώτημα είναι γιατί να το κάνεις αυτό στις πρώτες μέρες του Γενάρη... σε 5-6 βδομάδες θα ξεκινήσουν έτσι η αλλιώς μόνα τους.
 
Νομίζω Γιάννη ότι με το σχόλιο σου κατατατοπισες ακόμα κ τους πιο βιαστικόυς.. Ευχαριστώ πολυ γιατί την απάντηση.. Θα κρατήσω και εγώ αρκετά από όλα όσα έγραψες για παραπάνω εφόδια και γνώση, για την πορεία μου στον χώρο της εκτροφης..
 
Αλίκη έθιξα απλά το θέμα γιατί τελευταία διαβάζω πολλούς βιαστικόυς που χωρίς της κατάλληλες συνθήκες εσωτερικής εκτροφης έχουν ξεκινήσει ήδη... Και ίσως δουν ότι η φύση δεν παίζει κ δεν είναι σωστό ν την παρακαπτουμε...
 
😀 οκ οκ! Νόμιζα ότι θες να βάλεις τα δικά σου από τώρα... Απλά είναι τόσοι που βιάζονται και τα βλέπουν ως μηχανάκια και δεν μπορώ! Πολύ εκνευρίζομαι! 😛

Πάντως μόνο και μόνο τι γεγονός ότι τα καναρινακια των βιαστικων ιδιοκτητών περνάνε δύο φορές πτεροροια είναι σημαντικός λόγος για να μη βιάζονται! Η πτεροροια είναι μια περίοδος που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καναρινιών, η φύση "καθαρίζει" τους δυνατούς οργανισμούς από τους αδύναμους! Δεν θα πρέπει να την περνάνε δύο φορές μέσα σε έξι μήνες!
 
Back
Top