Αναπαραγωγή Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω σε ένα ζευγάρι μασκέ παπαγάλους

Kiriakos Hadjiloucas

PB New Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2016
Μηνύματα
135
Πόλη
Φρέναρος
Πειρα ενα ζευγαρι μασκε παπαγαλους εχω ενα μηνα που τους πειρα τη προαιτιμασια πρεπει να τους κανω για να πειρωσουν μπορει και να μην ζευγαρωσαν ακομα
 
Κυριάκο, πες μας δύο λόγια για τα πουλιά σου. Ποια είναι ακριβώς η ράτσα τους; Ποια είναι η διατροφή τους και ποιος ο χώρος που ζουν;
 
Βρε Κυριάκο, σου ζήτησα τρεις πολύ απλές πληροφορίες που αφορούν στη φροντίδα των πουλιών, τις οποίες δεν είσαι σε θέση να δώσεις. Άφησε την αναπαραγωγή τουλάχιστον για φέτος και προσπάθησε να ενημερωθείς περισσότερο για τη φροντίδα των πουλιών που έχεις ώστε να τους παρέχεις μια καλή ποιότητα ζωής. Αργότερα, μπορείς να σκεφτείς και την περίπτωση να αποκτήσεις περισσότερα πουλιά μέσω της αναπαραγωγής.
 
Ρατσα μασκε σου λεω ρε, σπορους με ηλιοστροφους και σπορακια για παπαγαλους και ζουν σε ζευγαρωστρα καναρινιων σε εξωτερικο χώρο με 18 βαθμους κελσιου ημερισιως... Είμαι απο κυπρο
 
Η ευγένεια στα μέλη του petbirds είναι χαρακτηριστική και υποδειγματική.
Όλοι @Kiriakos Hadjiloucas οφείλουμε να φερόμαστε με σεβασμό σε όλους όσους προσπαθούν να μας βοηθήσουν... Είτε μας αρέσουν αυτά που γράφουν είτε όχι.
 
Εε επειδη δεν του εξηγησα μου λεει να τα παρατησω για φετος
Αν σου πω κι εγώ πως πιστεύω πως αυτό θα είναι καλύτερο για σένα.. Ξέρω πως δεν θα σου αρέσει.
Μπορεί χωρίς γνώσεις και ενημέρωση να οδηγήσεις τα πουλιά σε λάθος καταστάσεις και να τα χάσεις κι είμαι σίγουρος πως αυτό δεν το θέλεις...
Λίγο βοήθεια από την ομάδα, αρκετό διάβασμα και επιμονή θα σε κάνει ικανό να ανταπεξέλθεις σε πολλά από αυτό που πιθανόν αγνοείς..
Δεν είναι κακό να δεχόμαστε πως δεν τα ξέρουμε όλα... κακό και λάθος είναι να πιστεύουμε το αντίθετο.
Εδώ βρίσκεις βοήθεια μόνο όταν δέχεσαι το πρώτο...
 
Κυριάκο υπάρχουν δύο λάθη δεδομένα στα όσα είπες.
Πρώτον νομίζεις πως υπάρχει κάποια συνταγή προετοιμασίας, με τέχνασμα για μια επιτυχημένη αναπαραγωγή.
Αυτό δεν ισχύει. Φροντίζουμε συνολικά την υγεία των πουλιών μας. Η καλή υγεία εξαρτάται από την σωστή διατροφή, την καθαριότητα και τις γενικά καλές συνθήκες ζωής που τους παρέχουμε.
Ποια είναι αυτά, θα τα βρεις στον οδηγό για παπαγάλους, όπου έχουμε συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου υλικού του φόρουμ.
Πουλιά υγιή όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία και εφόσον είναι ζευγάρι, θα ζευγαρώσουν.
Εσύ δεν έκανες τον κόπο όμως, ούτε καν την ηλικία τους να μας πεις, ούτε άλλες λεπτομέρειες γι' αυτά, ούτε φωτογραφίες έβαλες, ούτε αν έχεις κάνει τεστ για να είσαι σίγουρος πως είναι ζευγάρι.

Δεύτερον νομίζεις πως αν χάσεις τον έναν μήνα ακόμα της άνοιξης που απομένει, θα χάσεις την "ευκαιρία" της αναπαραγωγής.
Όμως οι παπαγάλοι δεν είναι καναρίνια. Αναπαράγονται και άλλες περιόδους και κυρίως άλλες περιόδους, αλλά μέσα στο σπίτι όλο τον χρόνο, εκτός φυσικά από το κατακαλόκαιρο.

Ακόμα και αν σκοπός μας είναι να "εκμεταλλευτούμε" το ζευγάρι μας για να αναπαράγεται προς όφελός μας, η στοιχειώδης εξυπνάδα, πρέπει να μας οδηγήσει στην σκέψη πως έχουμε κάθε συμφέρον να έχουμε ένα υγιές και ρωμαλέο ζευγάρι.
Αυτοί που νομίζουν πως πετάνε ένα ζευγάρι σε ένα κλουβί και θα γεμίσουν απογόνους όπως-όπως, είναι μακριά νυχτωμένοι.
Δεν υπάρχει βιασύνη. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να μάθει και στα πουλιά να δέσουν μεταξύ τους και να είναι καλά στην υγεία τους, δώσε και σ' εμάς λίγες πληροφορίες ώστε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε και μην νομίζεις ότι όποιος σου λέει την αλήθεια και το σωστό σου επιτίθεται.
Να σου ζήσουν και όποιες απορίες έχεις από αυτά που θα διαβάσεις, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.
Αλλά μην κάνεις τσιγκουνιές στα γραφόμενα, γιατί δεν θα πάρεις απαντήσεις έτσι.
 
Συγγνωμη για την αυμπεριφορα μου πριν κ. Σταυρο απολογουμε θα διαβασω
Χαιρόμαστε γι αυτό...
Θα είμαστε δίπλα σου... όταν υπάρχουν απορίες να τις αποσαφηνίσουμε και για βοήθεια αν τη χρειαστείς.
 
Κυριάκο, η ράτσα αυτών των πουλιών λέγεται lovebirds. Το masked (με μάσκα) αναφέρεται στο γεγονός ότι το πρόσωπό τους είναι μαύρο κάτι μοιάζει με μάσκα και χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη ως χαρακτηρισμός του υποείδους.

Με λίγα λόγια, πουλιά με μάσκα υπάρχουν σε πολλά είδη και χρησιμοποιείται επίσης το χαρακτηρισμό masked για να οριστούν, αλλά πριν από αυτό προηγείται το όνομα της ράτσας, δηλαδή "lovebirds masked".

Περισσότερα για τα πουλιά που έχεις μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο για τα lovebirds. Είναι μια καλή αρχή για να ενημερωθείς περισσότερο γύρω από τα πουλιά που έχεις.
 
Back
Top