Γενικά Τι προσπαθεί να κάνει;

electrical

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2010
Μηνύματα
86
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Τι προσπαθει να κανει!
 
Τι προσπαθει να κανει!
Τεχνητή γονιμοποίηση στα καναρίνια. Παίρνει σπέρμα απ το αρσενικό και το βάζει απευθείας στο θηλυκό που είναι έτοιμο και πυρωμενο να κάνει αυγά. Εκείνος απλά τα "μπολιαζει" για να βγουν ενσπορα!
 
Ένα τέτοιο εγχείρημα, θα μπορούσε να είναι αποδεκτό για Χ επιστημονικούς ή εκτροφικούς σκοπούς, πχ λόγω μείωσης του πληθυσμού ενός είδους κτλ.
Η έντονη ένσταση σ' αυτό που βλέπουμε στο video αυτό, δεν είναι ο αυνανισμός των πτηνών, (αυτό συμβαίνει και στις εξωσωματικές) είναι η προχειρότητα της διαδικασίας, η έλλειψη μέτρων υγιεινής ασφάλειας των πτηνών, ενώ παρεμβαίνει σε ανοιχτό πεδίο του οργανισμού τους.
Το κάνει με ακάλυπτα χέρια, δεν ξέρουμε τι καθαριότητα έχει προηγηθεί (και έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλουμε από το γενικό στυλ) και επίσης το σωληνάκι που εισχωρεί στα γεννητικά τους όργανα σαν καθετήρας, δεν γνωρίζουμε αν είναι αποστειρωμένο, δεν ξέρουμε αν είναι σε κατάλληλο μέγεθος γι αυτά, δεδομένου ότι τα όργανά τους είναι κατασκευασμένα να λειτουργούν δια της τριβής και όχι της εισδοχής.
Αυτές οι δουλειές αν πρέπει να γίνουν, πρέπει να εκτελούνται σε ειδικά εργαστήρια που διαθέτουν σωστό εξοπλισμό και τεχνογνωσία, όχι από τον κάθε κομπογιαννίτη.
Γενικά όλο αυτό, μου θυμίζει όσους δεν γνωρίζουν καλά-καλά να φροντίσουν ένα πουλάκι και επιθυμούν να δημιουργήσουν προχώ υβρίδια.
 
Εγώ αυτό που είχα δει έπαιρνε δείγμα και τσέκαρε αν είναι γόνιμα στο μικροσκόπιο. Πιθανών αν δεν ήτανε δεν τα έβαζε. Τώρα αν έκανε και εκείνος το ίδιο τί να πεις;
 
παιδια το έχουν παρακάνει με τις επεμβάσεις στη φύση.. Είναι καθαρά θέμα παιδείας και αντιληψης του κόσμου. Έμενα μου αρκεί να ακούω τώρα την χορωδία από τα καναρινάκια μου..
 
Κατι τετοιο εβαλα στο μυαλο μου αλλα δεν μπορουσα να φανταστω οτι εχουν φθασει σε αυτο το σημειο να κανουν τεχνικη γονιμοποιηση. Με την λογικη αυτη η παρεμβαση μπορει να γινει σε πολλες κατηγοριες πουλιων. Τι θα δουμε αλλο
 
τεχνιτκη γονιμοοιηση για επισρημονικους λογους έχω ακούσει πως κάνουν σε είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.στα καναρίνια δεν βρίσκω λόγο ακόμα και αν επιθυμούν νέες ράτσες..
 
Τι θα δουμε αλλο
Υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν οι προχειρολόγοι, αυτοί που ό,τι θέλουν το θέλουν εδώ και τώρα ασχέτως τιμήματος που φυσικά το πληρώνουν άλλοι και εν προκειμένω και με την ζωή τους.
Αυτοί λέγονται ασυνείδητοι.
Υπάρχουν όμως, οι περισσότεροι θα έλεγα άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι και ενδιαφέρονται να κάνουν τα πράγματα όσο γίνεται καλύτερα και μεθοδικά.
Σήμερα έχει μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση για την αναπαραγωγή των παπαγάλων ο Tony Silva στην σελίδα του στο facebook. Διαβάστε την έστω και με google translator, είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ελπίζω πως αρκετοί από εμάς θα "βάλουν μυαλό" :)
 
Αυτά που βλέπουμε στα διάφορα videos είναι τα "στιγμιότυπα" που θεωρούνται "καλά", πρωτοπόρα και "εκπαιδευτικά".
Ας σκεφτούμε τι πειραματισμός και τι "γενετική αυθαιρεσία" γίνεται σε κάθε είδους εκτροφή...
Και φυσικά... Ποτέ δεν υπάρχει περίπτωση να τα δούμε... Ούτε να μάθουμε γι αυτά.
Ο ρόλος του "Θεού" σπάνια "καλοδιαχειρίζεται" από τον άνθρωπο.
 
Και γιατι να μην βάλει, να ζευγαρώσουν με νορμαλ τροπο τα πουλακια;
Καθόλου δεν μου αρέσει αυτη η μέθοδος... 😡
 
Back
Top