Ασθένειες Τι προσφέρουν η άμμος και το κάρβουνο στην υγεία των καναρινιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα.. Πηγα στο pet shop για να αγορασω καρβουνο. Μου ειπε ο πωλητης να αγορασω αμμο ασπρο και να τα βαλω μαζι στα καναρινια. Ισχυει; Τι ειναι αυτη η ασπρη αμμος; Βοηθα; Μου ειπε ακομη πως η αμμος δεν πρεπει να λειπει απο το κλουβι.
 
Θα βρείς τις απαντήσεις που ζητάς εδώ αναλυτικά. Το θέμα θέλει προσοχή.
Το κάρβουνο υπάρχει σε ποσοστά κάτω του 3% στο Γκρίτ και παίζει τον ρόλο του στηπτικού. Καταναλώνεται απο τα πουλιά στις περιπτώσεις διάροιας και εντερικών ενοχλήσεων.
 
Μακη.. Το αρθρο θα το δω καλυτερα μολις παω σπιτι. Το καρβουνο να το δωσω μονο του ή με την αμμο; αυτος ειπε να τα βαλω μαζι.. Δεν γινεται μονο καρβουνο. Για την διαρροια που εχουν τα καναρινια.
 
Καλόν είναι να μην δώσεις καθόλου άμμο. Το κάρβουνο μόνο μεσα στο "χαλικι" (γκριτ) σε ποσοστό 2-3 % .
 
Το κάρβουνο να το κρατήσεις και να το προσθέσεις στο Γκρίτ που κάποτε θα αγοράσεις, ώστε να μην πάει χαμένο. Την άμμο μπορείς να την βάλεις σαν υλικό βάσης (καθαριότητας ) στην περίπτωση που έχεις σχάρα στα κλουβάκια και τα πουλιά δεν θα μπορούν να την καταναλώσουν σαν τροφή.
 
Καλησπέρα σας. Καρβουνο δε δινω αλλα η αμμος εχει αρκετα μεταλλικα στοιχεια και ειναι καλη πηγη ασβεστιου αν χρησιμοποιειται με μετρο. Θα ηθελα να πω και γω την εμπειρια μου σ αυτο το θεμα. Κυριε Μακη εχω διαβασει και αρκετες φορες το αρθρο που βαλατε πιο πανω. Εγω λοιπον προσφερω γκριτ συγκεκριμενης εταιριας σε ταιστρες και τ αφηνω 1-2 μερες την εβδομαδα. Επισης τα κλουβια μου εχουν σχαρα και τα πουλια δεν μπορουν να τσιμπήσουν κατι απο τον πατο του κλουβιου. Οταν τα καθαριζω ομως και βαζω φρεσκια ασπρη αμμο με κοραλλια κτλ συσκευασμενη,τ αφηνω χωρις σχαρα για κανενα μισαωρο και τσιμπανε τα πουλια ελευθερα. Μπορω να πω ότι το απολαμβανουν. Δεν προσεξα κατι μεχρι στιγμης που να πω οτι καποιο πουλι μπορει ν αρρωστησε η πρηστηκε απο αυτο. Επισης δεν ειχα κανενα πρόβλημα απο ελλειψη ασβεστιου απ ότι φανηκε και μετα στις γεννες ολες οι καναρες μου ηταν μια χαρα μεχρι το τελος. Δεν εβαζα σουπιοκοκκαλο αλλα το γκριτ και στην προετοιμασια λιγο ασβεστιο στην αυγοτροφη. Σιγουρα οι γνωστες εταιριες που κατασκευαζουν τα γκριτ και την αμμο τα εχουν δοκιμασει και εχουν και αρκετα χρησιμα συστατικά μεσα για τα πουλια. Την αμμο οπως σας ειπα την εχω στους πατους αλλα εχω σχαρες. Την βρηκα πολυ καλυτερη απο εφημεριδες κτλ. Εκτος του οτι τραβαει τα υγρα απο τις κουτσουλιες των πουλιων μυριζει και ολο το εκτροφειο πολυ ωραια για αρκετες μερες Αυτα οπως ειπα απο δικη μου εμπειρια. Ελπιζω να βοηθησα.
 
Back
Top