Γενικά Τι προτείνετε από αυτές τις ράτσες για φοιτητή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vagg21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vagg21

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουν 2016
Μηνύματα
34
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα παπαγαλοφιλοι, πρώτο ποστ μου στο φόρουμ, αρχικά με λένε Βαγγέλη είμαι 19 και απ τα 13 μου είχα κοκατιλ, μπατζι, lovebirds, red rumped και σταμάτησα με ένα πολύ παραγωγικό ζευγάρι sun conure τα οποία μείναν πίσω στο πατρικό μου...
Φέτος σπουδάζω και σκέφτομαι σοβαρά πλέον να πάρω ένα πουλί, το θέμα είναι όμως ότι από εμπειρία δεν εμπιστεύομαι και πολύ τα πετ σοπ (δε ξέρω και πολλά εδώ στη θεσσαλονικη), και δεν έχω επαφές με κάποιον εκτροφεα κτλ...
Οι ράτσες που μου φαίνονται να μου ταιριάζουν τώρα είναι τα jardines, τα pionus και οι σχετικά ήσυχες κονουρες, αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες..
Τι προτείνετε από αυτές τις ράτσες ή τι άλλο για φοιτητή; Και που μπορώ να βρω κάτι;
Ευχαριστώ προκαταβολικα :)
 
Καλώς ήρθες Βαγγέλη και με το καλό ν' αποφασίσεις για τον παπαγάλο που θα κάνετε παρέα!
Δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιο είδος, γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ προσωπική απόφαση, που αφορά, την αισθητική, το συναίσθημα, το παιχνίδι του κάθε ανθρώπου.
Μπορούμε όμως να συζητήσουμε όλοι μαζί λεπτομέρειες ή κάποιες παραμέτρους που μπορεί να σε απασχολήσουν.
Πιστεύω πως ήδη έχεις συνυπολογίσει ότι με το τέλος της φοιτητικής ζωής θα αλλάξουν κάποια δεδομένα της ζωής σου.
Στο πρώτο θέμα που σου προτείνω να διαβάσεις, υπάρχει συγκριτικός πίνακας χαρακτηριστικών διάφορων ειδών παπαγάλων. Στα υπόλοιπα, υπάρχουν κάποια με πληροφορίες για τα δύο είδη που σκέφτεσαι, καθώς και κάποιες συζητήσεις που έχουν γίνει στο φόρουμ.
Από εκτροφεία στην Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζω, μόνο Αθήνα, Ορεστιάδα και Ρόδο. Ίσως όμως υπάρχει άτομο που μπορεί να γνωρίζει κάποιο. Νομίζω πως υπάρχει και κάποιο Κατερίνη, θα χρειαστεί όμως να ψάξω λίγο για να το επιβεβαιώσω.
https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/
birdchannel.com/bird-species/profiles/jardines-parrot-2.aspx
https://community.petbirds.gr/threads/Σκέφτομαι-για-αγορά-παπαγάλου-blue-head-pionus.11185/
https://en.wikipedia.org/wiki/Red-fronted_parrot
birdchannel.com/bird-species/find-the-right-bird/pionus-parrots.aspx
https://community.petbirds.gr/threads/Οι-φιλοι-μου-παπαγάλοι.26543/
https://www.thesprucepets.com/maximilians-pionus-as-pets-390892
https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-παπαγάλου-με-κριτήριο-τιμή-θόρυβο-ομιλία.21579/
Για ότι άλλο χρειαστείς, θα χαρούμε να το συζητήσουμε όλοι μαζί. :)
 
ευχαριστώ πολύ για όλα, αν έχεις το χρόνο να μου δώσεις στοιχεία για το εκτροφείο της Κατερίνης αν υπάρχει τελικά, θα το εκτιμουσα πολύ!
 
Νομίζω αυτά τα είδη που θέλεις να πάρεις (που έχεις αναφέρει) είναι αρκετά θορυβώδες. Ίσος τα pionous λίγο λιγότερα. Αν πιστεύεις ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τους γείτονες πιστεύω πρέπει να το ξανασκεφτείς... Να προετοιμαστείς. Είναι σοβαρό το θέμα.

Προσωπικά πιστεύω ότι μια καλή (ήσυχη) επιλογή είναι τα μελοδικά παπαγαλάκια - πιο εύκολο από αυτή τη οικογένεια στην αγορά να βρείς το red-rump (που είπες ότι είχες και παλιά).
από οικογένεια Neophema (Elegant parrot, Turquose parrot, Burkes Parrot), επίσης Kakariki και Roselles δεν κάνουν πολύ θόρυβο.

Επειδή ο θόρυβος είναι και το δικό μου πρόβλημα, συμπονώ όταν ακούω τα ίδια προβλήματα από τους άλλους )

Αν δεν έχεις θέμα θορύβου τότε από αισθητικη πλευρά μπορείς να διαλέξεις ότι γουστάρεις αρκεί αν έχεις χώρο, χρόνο και χρήμα να το διατηρείς.
 
Ξέρω για τη φασαρία φίλε μου, αναγκάστηκα πριν από 2 χρόνια να δώσω cuban parakeet λόγω της τσιριδας του. Για jardines και pionus πρώτη φορά μου λένε κάτι τέτοιο, δεν έχω κάτσει πολλή ώρα με κάποιο για να καταλάβω όμως.
Τα red-rump που είχα ήταν τα καλύτερα πουλιά που έχουν περάσει απ τα χέρια μου, άλλα πλέον λέω να ανεβώ επίπεδο με κάτι πιο απαιτητικό.
Υπάρχει όμως καμιά ράτσα σε τέτοιο μέγεθος όπως pionus κλπ που να είναι πιο ήσυχη απ αυτά;
 
Εγώ αν ποτε ξανά θα μπλέξω με παπαγάλους (εφόσον ακόμα θα μένω στη πόλη στη πολυκατοικία) μάλλον μονο με ζευγάρι Crimson rosella. Άσε που ονειρεύομαι για macaw αλλα δεν είναι πουλί για πολυκατοικία. Παραμένει όνειρο. Είναι ωραία να έχεις όνειρα 😛
 
Ρίξε μια ματιά στην λίστα
parrot-and-conure-world.com/parrot-species-comparison-chart.html
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vagg21
Τα jardines και τα pionus πράγματι θεωρούνται "ήσυχα". Στη βορειο Ελλάδα δεν έχεις και πολλές ελπίδες να βρεις τα περισσότερα είδη, ρώτα εδώ αν θέλεις για τη διαθεσιμότητα.
 
ευχαριστώ, έχω μιλήσει με το tropical bird farm 1-2 φορές.. Περιμένω να δω και άλλες επιλογές ακόμα... όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω και μπορεί να με βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων 🙂
 
jardine φιλε μου και μαξιμιλιαν. Πιο μεγαλοσωμα απο τα αλλα ειδη που ειναι ησυχα. Και τα δυο αυτα ειναι και πιο ανεξαρτητα απο τα υπολοιπα ειδη παπαγαλων. Δηλαδη μπορουν να ειναι και μονα τους για αρκετο διαστημα χωρις την δικη σου ενασχοληση.Αυτα ειναι πιο "παπαγαλοι", πιο μεγαλα πουλια στο ματι. Οποιος θελει κατι στο στυλ της αμαζονας αυτες οι πιο πανω επιλογες ειναι νομιζω μονοδρομος. Αν θες κατι πιο μικροσωμο κοιτας σε σενεγαλης, μεγιερς πιο βραχυσωμα πουλια, μετα πας σε green cheeked conure με τις πολυ ομορφες μεταλλαξεις,peach front conure.
 
μαααλιστα, τώρα δηλαδή ψάχνουμε εκτροφεα ή και ιδιώτη με κάποια απ αυτές τις ράτσες... καπως δυσκολο απ οτι εχω καταλαβει. Για senegal και για μεγιερς ξερει κανεις;
 
Στις ομάδες με αγοραπωλησίες του fb μπαίνεις; Από senegal , κυκλοφορούν αρκετά.
 
Πολυ ομορφες επιλογες, βλεπω οτι εχεις κανει ερευνα. Τα Jardine πρεπει να ειναι πολυ καλα πουλια, εχω διαβασει τα καλυτερα. Εγω εχω ενα συγγενικο ειδος, εναν παπαγαλο σενεγαλης. Παντως να πω οτι θεωρω μαλλον δυσκολο να βρεις το ειδος, ισως εκει που σου εγραψε ο @Φοίβος. Δες κ τα Meyers πολυ καλοι χαρακτηρες, απο οτι εχω διαβασει. Αν θες μεγαλυτερο μεγεθος για δες αν θες κ για Cape/Uncape, νομιζω οτι το tropical bird farm ειχε ενα ζευγαρι.
 
Jardine όντως δε παίζει να βρω πουθενά, κρίμα ☹. Μάλλον τείνω προς Σενεγάλης ή Meyers...
Anyway ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθεια σας. Για οτιδήποτε νεότερο θα τα ξαναπούμε
 
Back
Top