Εκπαίδευση Τι σημαίνει η κίνηση που κάνει το νέο μου κοκατίλ ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giannis42
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giannis42

PB New Member
Εγγραφή
2 Αυγ 2024
Μηνύματα
12
Καλησπέρα σας. Εδω και 2 μέρες ( σημερα ειναι η δευτερη μερα) εχω πάρει απο εκτροφεα ενα κοκατιελ. Η εκτροφεας μου ειπε οτι ειναι περιπου 3 μηνων. Οταν πηγα στην εκτροφεα να το παρω ηταν πολυ ηρεμη μαζι της καθως ανεβαινε στα χερια της και μαλιστα μου την αφησε και στα δικα μου και εκατσε. Απο τη στιγμη που την εφερα ομως σπιτι στο κλουβι σαν να μην ειχε εξημερωθει ποτε. Οποτε φανταζομαι οτι πρεπει απο την αρχη να κερδισω την εμπιστοσυνη της. Αρχισαμε χτες και σημερα να βαζω με τροφη το χερι στο κλουβι ωστε να καταλαβει οτι δεν ειμαι απειλη. Μαλιστα σημερα της ανοιξα και το κλουβι για 2 ωρες για να βγει στο χωρο και σκεφτομαι να το κανω καθε μερα αυτο. Απλα εχω μια ερωτηση μιας και ειναι ο 1 μου παπαγαλος και δε ξερω ακομα απο body language των πτηνων. Καθε φορα που πηγαινω στο δωματιο της για να της μιλαω ( ανα τακτα χρονικα διαστηματα) κανει την εξης κινηση: Τεντωνει και κλεινει πισω απο τη πλατη τα φτερα της σαν να τεντονεται και βαζει ειτε το αριστερο ειτε το δεξι της ποδι κατω απο την φτερωτη της ουρα και την επιδικνυει. Το κανει σχεδον καθε φορα που πλησιαζω το κλουβι. Ξέρει καποιος τι ειναι αυτο? εχει παρατηρησει κατι παρομοιο στο δικο του πτηνο? Ευχαριστω εκ των προτέρων
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Giannis42 να το χαίρεσαι το μικρούλι Γιάννη. Είναι νωρίς κ ακόμα προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον κ ανθρώπους. Δες οδηγίες από τον @Vada σε ένα πρόσφατο παρόμοιο θέμα κ το άρθρο που επισυνάπτει.
 
Καλησπέρα Γιάννη,
μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα. Ξεπιάνεται με αυτό τον τρόπο, τεντώνει φτερά και πόδια. Μπορείς να καθίσεις στο ίδιο δωμάτιο μαζί της και να της μιλάς ή να διαβάζεις ένα βιβλίο ώστε να μάθει τη φωνή σου. Όταν της βάζει το φαγητό μπορείς να της μιλάς ήρεμα ή να της δίνεις κεχρί ώστε να μάθει το χέρι σου.
 
Συμφωνώ με @Sonikoly τεντώνεται για να ξεπιαστεί. Είναι πολύ χρήσιμο το άρθρο αναγνωρίζοντας την γλώσσα του σώματος των πτηνών.
 
Μεσα σε 2 μερες καναμε τεραστια βηματα μιας και σημερα για καμμια ωρα εκατσε τοσο στο χερι μου οσο και στον ωμο μου! Ειναι καλοσυνοτατη και πολυ ηρεμη! Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και για τις απαντησεις σας!
 
Είναι όπως σου τα είπαν πιο πάνω...αλλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι τεντώνουμε το σώμα μας για να ξεπιαστούμε ή ώστε να ετοιμαστούμε για μάχη / φυγή. Έτσι λοιπόν το πουλάκι με την παρουσία σου γίνεται ας πούμε alert ό,τι κι αν σημαίνει αυτό....π.χ. διότι ξέρει ότι είναι να αλληλεπιδράσει μαζί σου
 
Back
Top