Γενικά Τι σημαίνει τελικά ήμερος παπαγάλος;

seemsfunny

PB Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
1.113
Πόλη
Ιωάννινα
Πότε μπορούμε να πούμε εαν κάποιος παπαγάλος είναι ήμερος ή όχι;
Βλέπω πολλά βίντεο στο ίντερνετ, φωτογραφίες στο facebook και γενικά σε συζητήσεις εδώ που κάποιοι πιάνετε τα παπαγαλάκια σας και τα χαιδέυετε όπως θα κάνατε με έναν σκύλο. Αντίθετα εγώ με τον Λινκ ενώ είμαστε συνέχεια μαζί και δεν ξεκολλάει από πάνω μου... Δεν με αφήνει ούτε καν να τον αγγίξω. Αν τον ακουμπήσω με δαγκώνει αμέσως. Όχι με δύναμη αλλά μου δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει.Ακόμη κι όταν τον ταίζει η Δέσποινα, αν αλλάξω δωμάτιο θα αφήσει το φαγητό και θα έρθει πάνω μου ώστε να είμαστε μαζί. Έτσι δημιουργήθηκε και η απορία μου για τι πραγματικά σημαίνει ότι ένας παπαγάλος είναι ήμερος. Ο Άγριος πως θα έπρεπε να είναι σαν χαρακτήρας;
 
Για μένα άγριος είναι αυτός που βάζεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί για να του βάλεις τροφή και χτυπιέται. Αυτός που δεν μπορείς να βγάλεις έξω από το κλουβί του γιατί δεν θα μπορεσεις να τον ξαναβάλεις. Αυτός που όταν βγει δεν έχει καμία απολύτως επαφή μαζί σου.
Με τον Σαχαμπ ζω αυτό ακριβώς που περιγράφεις. Είναι συνεχώς καρφιτσωμενος πάνω μου. Αν γινόταν θα ερχόταν μαζί μου ακόμη και στην τουαλέτα, παρόλα αυτά δεν με έχει αφήσει ποτέ να τον χαϊδεψω και να σου πω την αλήθεια δεν το θεωρώ και απαραίτητο.
 
ο μόνος λόγος που θα ήθελα να τον χαιδέψω είναι ώστε να του κόψω τα νύχια. Κάθε 6 μήνες νομίζω θέλει αλλά κάτι μου λέει ότι στην περίπτωση του Λινκ δεν θα γίνει ποτέ. Ένας ακόμη λόγος που ρωτάω είναι επειδή το παπαγαλάκι θα το φέρει μια κοπέλα κι εγώ θα πάω με το κλουβί το παλιό του Λινκ να το πάρω. Οπότε όταν την ρώτησα αν μπορεί να το πιάσει μου είπε ναι και της φάνηκε τελείως φυσιολογικό ότι πιάνεται το παπαγαλάκι.
 
Ο Hool με αφηνει να τον χαιδεψω αλλα και αυτο να μην συνέβαινε ημερο θα τον θεωρουσα μιας και εχει να κανει μεντον χαρακτηρα του καθε πουλιου.

Θα συμφωνησω με την Ζωη @ζιζι !
 
Σου είπε ότι είναι ήμερο; Προφανώς εννοούσε ότι θα βάλει μέσα το χέρι της θα το πιάσει και θα του αλλάξει κλουβί. Όπως πχ πιάνουμε τα καναρίνια.
 
οπότε σαν κριτήριο για το άγριο πτηνό είναι το να είναι απόμακρο και να επιτίθεται;
Εγώ θεωρώ ότι το άγριο δεν επιτίθεται απαραίτητα. Φοβάται για αυτό και όταν βάζεις το χέρι σου στο κλουβί προσπαθεί να απομακρυνθεί. Αντιθέτως όταν βάζω το χέρι μου στο κλουβί του Σαχαμπ γίνεται πανικός. Τσιριζει και επιτίθεται για να προστατέψει τον χώρο του.
 
Δεν δέχονται όλα τα πουλιά τα χάδια στον ίδιο βαθμό ούτε το αντιλαμβάνονται το ίδιο ως ένδειξη δηλαδή στοργής απο μέρους μας. Πιστεύω πως παίζει ρόλο το είδος, ο τρόπος που μεγάλωσε και σαφώς η σχέση που έχει αναπτύξει με τον άνθρωπο το κάθε πουλί.
Η δικιά μου εμπειρία μοιράζεται σε 4 διαφορετικά κομμάτια.
1. Η Φοίβη (Yellow Crowned Amazon). Την πήρα άγρια χωρίς να την έχει ακουμπήσει άνθρωπος και καταλήξαμε να είμαστε αυτοκόλλητοι. Όμως δεν ζούσε με άλλο πουλί, είχε μόνο εμένα ως ταίρι κι άφηνε μόνο εμένα να την χαϊδέψω. Τα υπόλοιπα χέρια που πλησίαζαν (κυρίως τα γυναικεία) τα δάγκωνε με τη μία.
2. Τα παιδιά της Φοίβης, Μπέττυ και Μπάρνι (Yellow Crowned Amazons). Γεννήθηκαν σπίτι μου και τα μεγαλώσαμε στα χέρια μας. Όσο ήταν μικρά δέχονταν χάδια και φούσκωναν τα φτερά στο κεφάλι τους να χαϊδευτούν. Μεγαλώνοντας και καθώς ήταν 2 είχαν ο ένας τον άλλο για χάδια και περιποίηση και τα χάδια κόπηκαν μαχαίρι για εμάς. Μπορούσα να τους λιμάρω τα νύχια ενώ κάθονταν στην καρέκλα, να τους σηκώσω τις φτερούγες και να τα ψαχουλέψω, να τα πιάσω και να τα σηκώσω στις χούφτες μου αλλά για χάδια ούτε λόγος. Μόλις πήγαινα να χαϊδέψω λίγο κεφαλάκι μου γρύλιζαν με τη μια όπως γρυλίζουν οι αμαζόνες και έφευγαν.
3. O Τζόι-δράκουλας (Yellow Crowned Amazon-panamensis). Δεν χρειάζεται να περιγράψω κάτι για το πράσινο τέρας. Το όνομα δράκουλας τα λέει όλα. Δεν χτυπιόταν τρομαγμένος στο κλουβί όταν έβαζες χέρια διότι δεν φοβόταν κανέναν, τους δάγκωνε όλους μέχρι ακρωτηριασμού.
4. Η Γουίντερ (Umbrella Cockatoo). Η Γουίντερ ζει κι αναπνέει για να την χαϊδεύουν 2-3-10 και 45 χέρια αν γίνεται όλα μαζί. Κολλάει σαν τη βδέλλα πάνω μου (και σε άλλους) και δεν θέλει να κατέβει απο τα χέρια μου με τίποτα. Πάω να την αφήσω πάνω η μέσα στο κλουβί και δεν κατεβαίνει λέμε. :D

Ποιος ο λόγος να προσδιορίζουμε την ταμπέλα άγριο-ήμερο και τι εμπεριέχει ο κάθε τίτλος για τον καθέναν απο εμάς; Αν δηλαδή έβαζε κάποιος το χέρι του να χαϊδέψει τη Φοίβη κι εκείνη τον δάγκωνε θα την λέγαμε άγρια;
 
Φοίβο νομίζω ότι με κάλυψες απόλυτα. Με τρομάζει η ιδέα για το έαν ένας ήμερος παπαγάλος τριών μηνών θα μπορέσει να συνηρπάξει με έναν άγριο παπαγάλο (εαν ο Λινκ θεωρείται άγριος). Έτσι ψάχνω να δω τι ακριβώς περιπτώσεις υπάρχουν και τι χαρακτηρίζει τους παπαγάλους. Τέλος η τιμή παίζει τεράστιο ρόλο πίσω από αυτές τις δύο λέξεις. Θυμάμαι η πρώτη απάντηση που πήρα για την τιμή ενός ringneck ήταν "Ξεκινάει από 120€ αν είναι άγριος και φτάνει μέχρι τα 250€ αν είναι ήμερος" οπότε τώρα που μπήκανε πολλά στο μυαλό μου αποφάσισα να το ρωτήσω.

Οπότε στο μυαλό μου το ήμερο/άγριο πλέον έχει να κάνει με το αν φοβάται τους ανθρώπους ή όχι.
 
αγγελε θα σου πω κι'εγω την αποψη μου. αγριος παπαγαλος ειναι αυτος που ζη ελευθερος στην φυση. υπαρχει κατα την αποψη μου ο εξαρτημενος απο τον ανθρωπο και ο εξικοιωμενος. τωρα αν το ερωτημα σου εχει σχεση με το πως θα ειναι η σχεση μεταξυ τους, πιστευω οτι με τον καιρο θα συνηθησουν ο ενας τον αλλον, η μικρη θα εχει πραγματικα εναν δασκαλο, αλλα ο λινκ στις σχεση των τρειων σας παντα θα σε διεκδικη.
 
Ο Τζόι-δράκουλας μοιαζει με την Τουκη, δεν φοβαται τίποτα και μονο στην Μαρια καθεται σαν γατουλα! Οποτε αναλογα ποιον εχει διπλα οταν τον δει καποιος παει κ ο χαρακτηρισμος
 
Noμίζω ο Εκτορας κάλυψε το θέμα καλύτερα απ' ολους. Αγριος είναι ο παπαγάλος που ζει στη φύση. Τώρα σε θέμα εξάρτησης από τον άνθρωπο ή όχι, αυτό ποικίλλει από τον χαρακτήρα του πουλιού καθώς και το πως μεγάλωσε. Ούτε ο Ερνέστο "ανέχεται" πολλά πολλά στο να τον αγγίζεις, ναι τα θέλει τα χαδάκια του αλλά ως εκεί. Και θεωρείται "ήμερος" αλλά δεν μπορείς να τον πιάσεις χωρίς να σε δαγκώσει. Από την άλλη η "άγρια" μικρούλα είναι σα πλαστελίνη που μπορείς να την πιάσεις και να την κάνεις ότι θες.
 
Θα συμφωνησω και εγω με τους υπολοιπους. Ο Ρικος ειναι ενα χρονο στο σπιτι μας, ειναι μερος της οικογενεις, παιζει με τα παιδια σαν σκυλος, κυλιουνται στο πατωμα ολοι μαζι και φωναζουν.Αν του δειξουμε καποιο νεο αντικειμενο δεν τρομαζει αλλα θα παει να εξερευνησει αμεσως. Ειναι συνεχεια επανω μας και δεν δειχνει προτιμηση σε ενα ατομο της οικογενειας αλλα σε οποιον κανει το πιο ενδιαφερον πραγμα εκεινη τη στιγμη.Απο χαδια ομως ουτε για αστειο.Ισως να μας αφησει ελαχιστα να τον χαιδεψουμε λιγο πριν κοιμηθει.
Οπως και οι ανθρωποι ετσι και οι παπαγαλοι, καποιοι θελουν συνεχεια αγκαλιες και φιλια και καποιοι αλλοι δεν ειναι τοσο εκδηλωτικοι.
Κατα τη γνωμη μου ειναι ενας ημερος παπαγαλος που απλα δεν του αρεσουν τα χαδια.
 
Κατα τη γνωμη μου ειναι ενας ημερος παπαγαλος που απλα δεν του αρεσουν τα χαδια.
Με λίγα λόγια ο Ρίκος είναι ένας βαρύμαγκας που δε γουστάρει χαδάκια "εγώ δε θέλω μεροκάματο θέλω χιλιάρα μηχανή και θάνατο". 😛
 
Μάλλον θα το γυρίσω σε ψηφοφορία για το αν ο παπαγάλος επιτρέπει τα χάδια για να δούμε στατιστικά
[automerge]1564770569[/automerge]
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
ο μπλέ θέλει χάδια και ο κίτρινος όχι
[automerge]1564770610[/automerge]
Παρόλα αυτά... ζηλεύει χα χα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εμένα Άγγελε τα δικά μου, παρόλο που τα πήρα μωρά, δεν με αφήνουν να τα χαϊδέψω...
Μόνο όταν μου γυρίζουν τα κεφάλια τους και αυτό σε στιγμές χαλάρωσης...
Κεφάλι και λαιμό μου επιτρέπουν χάδια... Αν τους χαϊδέψω κάπου αλλού γίνεται χαμός.
Όταν όμως είχα τον Όλιβερ, που ήταν μόνος του, όλη την ώρα τον χαιδευα... Ακόμη και μέσα στο κλουβί που ήταν τριβοταν στα παιχνίδια του...
Γιαυτό πιστεύω πως δεν μετράει μόνο ο χαρακτήρας. Αλλά και το αν έχουν ταίρι η όχι.
 
Back
Top