Φροντίδα Τι σημαίνει το roomy cage;

Greek yorkshire

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
1.443
Πόλη
Χαϊδάρι
σε ολα τα ξενα site που εχω ψαξει διαβαζω οτι σχεδον για ολα τα μεσαια ειδη παπαγαλων το ιδανικο κλουβι αν το πουλι δεν βγαινει συχνα εξω ειναι ενα roomy cage. Ξερει κανεις να μου πει τι διαστασεις μπορει να ειναι ενα roomy cage? ξερω οτι δεν εννοουν κλουβι σε διαστασεις δωματιου οπως μεταφραζεται το roomy cage.
 
Η έννοια της λέξης roomy εδώ έχει τη σημασία του ευρύχωρου και δεν σημαίνει κατι σαν δωμάτιο (room).

Οι διαστάσεις του ευρύχωρου εξαρτώνται ανάλογα με το είδος του πουλιου που φιλοξενειται στο κλουβι.
 
δηλαδη περιπου για τι διαστασεις μιλαμε; για ενα πουλι απο 25 εως 35 εκατοστα πιο θεωρειται ευρυχωρο κλουβι;
 
Υπολόγισε να είναι 3 φορές το μήκος του πουλιού!
Αν ειναι 25 εκατοστα το πουλί υπολόγισε ενα κλουβι 80Χ60Χ60.
Οσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα! Αν εχεις την προοπτική να βαλεις και δευτερο πουλί στο κλουβί ( κατι που πρέπει να το σκεφτείς απο τώρα) μιας και η αγορά τους έχει κάποιο σημαντικό κόστος, σκέψου ενα κλουβί τουλάχιστον στο 1 μετρο περίπου για κάθε διάσταση.

Δες και εδω ενα σχετικο άρθρο Κλουβιά για πουλιά, ποιο είναι το καταλληλότερο;
 
An kapios selei na kserei, edo to megetos tou kloubiou pou lei to nomos tis germanias gia ektrofeis. Afto prepei na dixneis an seleis mia adia ektrofeon.

Budgie, 1 kai zefgari 80cm x 40cm x 60cm = 0,32 tm, sin 0,16tm gia kathe epomeno zefgari
Kokaktil, 1 kai zefgari 150cm x 80cm x 100cm = 1,20 tm, sin 0,60tm gia kathe epomeno zefgari
Pinguinia, 1 kai zefgari 80cm x 40cm x 40cm = 0,32 tm, sin 0,16tm gia kathe epomeno zefgari
Kanarini, Zebra, Gouldian, 1 kai zefgari 60cm x 35cm x 40cm = 0,21 tm, sin 0,1tm gia kathe epomeno zefgari
 
ανεστη εχω ενα καναρινι κοκκινο που μου χαρισε ο κυριος Μακης. απο την παρουσια μου στην παρεα μας θα εχεις καταλαβει οτι εχω ιδιαιτερη αδυναμια στους παπαγαλους. Προσανατολιζομαι στην αγορα ενος παπαγαλου μεσαιου μεγεθους οπως monk,senegal,jardine,peach front conure. ψαχνω δηλαδη πουλι μεσαιου μεγεθους που να ειναι σχετικα ησυχο γιατι ζω σε διαμερισμα. εχω εναν monk αλλα δεν μου τον επιστρεφει η πρωην γυναικα μου.σαν πρωτη επιλογη μου ειναι ο monk και μετα τα αλλα τρια ειδη. επειδη τα οικονομικα μου δεν ειναι καλα προσπαθω να βρω μια καλη περιπτωση, ενα πουλι απο αυτα που λεμε δευτερης ευκαιριας. Πουλι δηλαδη που το αγορασε καποιος αλλα επειδη δεν μπορει να το φροντισει το πουλαει. Πιστευω επειδη ειναι κατι που το θελω παρα πολυ οτι συντομα θα βρω αυτο που ψαχνω. Ο ρικνεκ ειναι πολυ καλη περιπτωση αλλα ειναι λιγο πιο μεγαλος απο αυτα που θελω. Δεν εχω σκοπο να ζευγαρωσω,το κλουβι θα ειναι για ενα πουλι μονο. επειδη οπου ψαχνω για παπαγαλους βρισκω οτι ιδανικο ειναι ενα κλουβι roomy cage εβαλα το ποστ για να καταλαβω ποιες ειναι οι διαστασεις roomy cage...
 
Κατά τύχη σήμερα το μεσημέρι στο Σκάϊ είδα αυτό το κλουβί στις πραγματικές του διαστάσεις. Είναι εξωτερικού χώρου, έχει εξαγωνική βάση, κάθε πλευρά της βάσης είναι 1 μέτρο και το ύψος ξεπερνάει τα 2 μέτρα και είναι κλουβί για 3-5 ζευγάρια μικρομεσαίων πουλιών με γαμψά ράμφη. Άρα δεν νομίζω να ψάχνεις κάτι τέτοιο. Το κλουβί του Ρόκο είναι 80Χ60Χ60 και του είναι σχετικά άνετο. Είσαι σίγουρος όμως (επειδή αναφέρθηκες σε ήσυχο πουλί) ότι θέλεις Μονκ?
 
το ξερεις οτι ειναι αδυναμια μου λευτερη!
κανε υπομονη και θα ησυχασει ο ροκο...
 
Back
Top