Ασθένειες Τι σημαίνουν τα αυξημένα ούρα στο καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STIB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυξημένα ούρα στο καναρίνι. Τι σημαίνει?
Αναφέρεις αυξημένα ούρα, οπότε μιλάμε για κουτσουλιά στερεή και όχι υδαρή που έχει αυξημένο το λευκό μέρος της (ουρικό οξύ) σε σχέση με τα κόπρανα (πρασινόμαυρο μέρος) και όχι για υδαρή Κουτσουλιά. Σωστά;
[automerge]1697978035[/automerge]
Αυτό το φαινόμενο που ανέφερες, αν το διέγνωσες σωστά και δεν βλέπεις κάτι άλλο, ονομάζεται πολυουρία και μπορεί να προκληθεί από πολλούς λόγους.
Βακτηριακές ασθένειες, Χλαμυδόφιλα,
παρασιτικές λοιμώξεις(μεταδοτικές ασθένειες) αλλά και διατροφικές ελλείψεις, ανορεξία (μη κατανάλωση), ηπατική νόσο, δηλητήρια και τοξίνες, ορμονικές ανισορροπίες, νεφρική νόσο και υδαρή φρούτα και λαχανικά (μη μεταδοτικές ασθένειες). Προσοχή η πολυουρία μπερδεύεται με την διάρροια.

Πηγή: https://www.birdexoticsvet.com.au/factsheets/2020/6/6/polyuria-increased-urine
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυξημένα ούρα στο καναρίνι. Τι σημαίνει?
Μιλάς για πολυουρια; μπορεί να έφαγε περισσότερο λαχανικό ή να ήπιε περισσότερο ; το είδες σήμερα; ή συμβαίνει πολλές μέρες; Κ μιλάμε για υγρασία στις κουτσουλιες κ δεν μιλάμε για διάρροια.
Για λίγες μέρες, καμμιά εβδομάδα, άσε μόνο σπόρους ή κ αυγό κ παρακολούθησε το. Μπορεί να στρώσουν.
Όταν το είχα δει να συμβαίνει στο καναρίνι μου, κ επέμενε η υγρασία στην κουτσουλιά, τον είχα πάει στην Δουκακη (για καλό κ για κακό), τον βρήκε υγιέστατο κ μου είπε ότι θα μπορούσα να του δίνω προβιοτικα. Αργότερα του έδινα κ το intestinal της evia parrots, αλλά αυτό μπορεί να είναι άσχετο κ να έχει να κάνει με την διατροφή του γιατί δεν τρώει βότανα. Μετά από λίγο καιρό πάντως, οι κουτσουλιες έστρωσαν.
 
Back
Top