Αναπαραγωγή Τι σημαινει αυτο που κανουν τα παπαγαλακια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Σήμερα το πρωι, καθως επινα τον καφε μου, και παρατηρούσα τα πουλάκια μου, ειδα καποια στιγμή το αρσενικό (μου το ειπαν απο το pet οτι ειναι αυτο το αρσενικο), το ειδα, να ανεβαινει πάνω στο θυληκό, και να καθονται ετσι ακίνητα για πολυ ώρα. Τα ποδαράκια του, ακουμπουσαν στο κλαδάκι. Το θηλυκο, δεν ειχε καμια αντίδραση δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου, και κάθονταν έτσι ΑΚΙΝΗΤΑ , ΑΜΙΛΗΤΑ, για πολύ ώρα. Ανησύχησα ομως καποια στιγμή, γιατι το αρσενικο, ειναι λιγο πιο παχύ, και φοβηθηκα οτι το άλλο θα έσκαγε με το βαρος του αποπανω του τοση ωρα, και ετσι που το ειδα να γέρνει όλο και πιο μπροστά.

Για να κάνανε σεξ, δεν το νομιζω, γιατι τοση ώρα και ακινητα, δεν ειναι λιγο παράξενο;

Τι μπορει να σημαινει αυτη η σταση; Μηπως απλά βολεύονται ετσι;

Εχω την φωτογραφική μηχανή δίπλα μου, που οταν το κανουν να τραβηξω ενα βιντεάκι να το δειτε και εσεις. Τωρα το μεσημερι, πάλι τα ίδια. Το ξανάκαναν αλλαδεν προλαβα. Οποτε περιμενω την επομενη φορα.

Γιατι αν τελικα κανουν κατι, θελω να το ξερω να τους βαλω μια φωλιά, μην δω καμια μερα κανενα αυγο στον πάτο του κλουβιου γιατι θα ειναι κρίμα.

Καμια ιδέα κανεις για το τι μπορει να σημαινει αυτη η σταση;
 
Εδώ σας βάζω μία φωτό, με την στάση που μάλλον το απο πάνω βολεύετε έτσι, χωρις να πειράζει και το άλλο. Και ένα βιντεάκι. Ετσι κάθονται, αν δεν τα ενοχλήσει κανεις.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 

Συνημμένα

  • DSC01475.webp
    DSC01475.webp
    46,6 KB · Προβολές: 417
Aυτη ειναι σταση ζευγαρωματος, δεν ειναι σταση ξεκουρασης. Μου φαινεται ομως περιεργο που το αρσενικο παιρνει αυτη τη θεση και μετα δεν κανει τιποτα...🙄

Το κλουβακι ειναι παρα πολυ μικρο για 2 Lovebirds. Και ακαταλληλο για να γεννηθουν κι αλλα εκει μεσα. Αν θελεις να εχεις μια σωστη αναπαραγωγη δωσε τους και τον καταλληλο χωρο. :)
 
Ειναι μικρο το κλουβι κι εχει και πολλα αξεσουαρ μεσα! Τα ενοχλουν στην κινηση...
Το καθρεφτακι(αν βλεπω καλα) βγαλτο μονο προβληματα μπορει να δημιουργησει..
Θα συμφωνησω με τον Ανεστη οτι πρεπει να αλλαξεις κλουβι...
 
ναι σίγουρα, κλουβί θα πάρω πιο μεγάλο. Και πατήθρες ξύλινες, και 2 με 3 μπολάκια ακόμα. Θελω να τους φτιάξω ενα τέλειο κλουβάκι. Με όλα τα κομφορ, που πρεπει να εχουν.

Για την αναπαραγωγη παρ' ολο που την θέλω, δεν βιαζομαι, ψάχνω, διαβάζω, περι αναπαραγωγής πρώτα, και δευτερον θελω να με γνωρισουν καλύτερα. Επειτα θα ερθει και αυτό πιστεύω, γιατι ειμαι λιγο ατυχη πάνω σε αυτο.

Μια ερωτηση, αλλα μην γελάσετε, δεν ξερω απλα ρωταω.

Με αυτο που μου ειπες μου μπηκε μια ιδέα.
''Μου φαινεται ομως περιεργο που το αρσενικο παιρνει αυτη τη θεση και μετα δεν κανει τιποτα''

Η αληθεια ειναι οτι ντρεπομαι να την κανω, αλλα τελος πάντων.
Ερώτηση: Γίνετε ευνουχισμός στα πουλιά; Παιδια δεν ξερω ...



.
Το καθρεφτακι(αν βλεπω καλα) βγαλτο μονο προβληματα μπορει να δημιουργησει..

Δεν εχω καθρεφτάκι..😕
 
Γίνετε ευνουχισμός στα πουλιά; Παιδια δεν ξερω

Πόπη όταν δεν θέλουμε να ζευγαρώσουν τα πουλιά δεν τα ευνουχίζουμε (δεν γίνεται άλλωστε), αλλά δεν τους βάζουμε φωλιά. 😉 Κι αν σε περίπτωση που κάνουν αυγά και δεν τους έχουμε φωλιά και δεν θέλουμε να βγουν πουλάκια, τα παίρνουμε (τα αυγά) και προσπαθούμε να βγάλουμε τα πουλιά από την φάση της αναπαραγωγής (δεν τους βάζουμε αυγό, τους κάνουμε πιο σκοτεινό το δωμάτιο κτλ).
 
καλε δεν ειπα αυτο το πραγμα... Προς θεου, μην καταλαβαινουμε οτι θελουμε...

φυσικα θελω πουλάκια...

εγω ρωτησα μηπως γινεται τετοια διαδικασία, την οποία να την εχουν κανει στο αρσενικο το δικο μου, επειδη ειπε ο Φοιβος οτι του φαινετε παραξενο, που περνει τετοια σταση και τελικα δεν κανει τιποτα. Γι αυτο το λογο ρωτησα...

προς θεου.. Δεν θελω κατι τετοιο...


ξου ξου ξου μακρια απο μενα...
 
και εμενα τα παπαγαλάκια μου όλο τα ίδια κάνουν και νομίζω πως ΝΑΙ κάνουν έρωτα! Χεχε! :D και όσο γι αυτό που είπες για το αυγό στον πάτο του κλουβιού, το έζησα πριν λίγες μέρες! Σήμερα όμως αυτό το σπασμένο δυστυχώς αυγό είναι φαγωμένο και από τους 2! Για καλό και για κακό βάλε μια φωλίτσα!
 
Ποπη δεν σε μαλωσε κανεις!😕
Το καταλαβαμε οτι ρωτας ενημερωτικα!
Σου εξηγει τι γινεται και τι οχι...
Εγω πιστευω οτι:
#Θελει ο αρσενικος αλλα η θηλυκια οχι
#Ειναι πρωταρης και κανει οτι ναναι,ωσπου να καταλαβει τι γινεται
#Προσπαθει αλλα δεν μπορει λογω των πατηθρων που οπως ειπα ειναι ακαταλληλες γι αυτα τα βαρια πουλια...
Δεν μου παει κατι αλλο στο μυαλο..
 
και εμενα τα παπαγαλάκια μου όλο τα ίδια κάνουν και νομίζω πως ΝΑΙ κάνουν έρωτα! Χεχε! :D και όσο γι αυτό που είπες για το αυγό στον πάτο του κλουβιού, το έζησα πριν λίγες μέρες! Σήμερα όμως αυτό το σπασμένο δυστυχώς αυγό είναι φαγωμένο και από τους 2! Για καλό και για κακό βάλε μια φωλίτσα!

Δεν ειναι καταλληλη η εποχη για φωλιες και ζευγαρωματα! 😉 Απο το Σεπτεμβριο τωρα!
 
Δεν με νοιαζει το ζευγαρωμα αυτη τη στιγμή. Θελω πρωτα να με γνωρίσουν. Αλλα απο Σεπτεμβρη θα μπει σιγουρα φωλιά. Κλουβάκι θα πάρω καινουριο και πατήθρες, κλλα νομιζω οτι δεν ειχα δει ξυλινες εδω στο pet. Θα κοιτάξω καλυτερα.

Εντάξη παιδια, και Φαμπιο, σας ευχαριστώ.

Αν εχει και καποιος άλλος να πει τι γνωμη του...
 
Σημερα πηγα και πηρα, ενα πιο μεγάλο κλουβί. Πήρα το δεύτερο μεγαλυτερο που ειχε. Το πρώτο ηταν τεραστιο, δεν εκανε για μενα για τον χωρο μου. Ετσι πηρα το αμεσως επόμενο.

Του πηρα καινουρια ποτηστρα, πατηθρες δεν ειχε ξηλινες, μονο πλαστικές, αλλα στρογγιλές οχι σαν τις άλλες που ειναι σαν κλαδακια. Αλλα του πήρα ενα κλαδάκι σαν πατηθρα, και βιταμίνες για το νερό. Επειδη βλεπω εδω μεσα οτι σχεδον ολοι δινουν βιταμινες. Ε πηρα και εγω. Και επισης ακομα 2 μπολάκια.

Το μεσημέρι, εφαγαν λιγη πιτα (την πιτα του γύρου εννοω). Την εκοψα κομματακια, και την εβαλα στο ενα μπολάκι. Αυτα πηγαν αμεσως δεν ηθελαν παρακάλια.

Η πλακα ομως ηταν οταν επρεπε να τα πιασω απο το ενα κλουβι και να τα βάλω στο άλλο.

Πιανω το πρώτο, και μου καθίζει μια δαγκωνιά... λεω σιγα ποσο θα δαγκωσει... και ομως μια δαγκωνια, που το εβαλα οσο πιο γρηγορα μπορουσα μεσα στην φωλιά.

Λεω τωρα που θελω να πιασω το άλλο που ειχε το δαχτυλίδη, θα το δω κιολας να δω τι γραφει απάνω. Αλλα θα παρω μια πετσετα να το πιασω με αυτη, γιατι το δαγκωμα πονάει...

Το πιάνω λοιπον με την πετσετα, και την ωρα που το εβγαλα εξω, μου φευγει απ' τα χερια. Ωχ λεω πανικοβληθηκα.

Προσπαθησα να του την πεταξω απανω του, αλλα παλι εφυγε. Ηταν στο πατωμα. Πεταξε λιγο και ανεβηκε στον καναπε πάνω. Πεταω την πετσετα παλι φευγει, και παει και κουτουλάει πάνω στην μπαλκονοπορτα.. (ειδε φως λεει φευγω...), ευτυχως εκει, του ξαναπεταξα την πετσετα, αλλα τωρα το επιασα, και ενω συνεχιζε να με δαγκάνει, το εβαλα στο νεο κλουβι. Ε, εκεινη την ωρα, που να δω δαχτυλιδι, και τη να διαβασω... απο τις δαγκωνιες του, το εβαλα γρηγορα γρηγορα μεσα. Ουτε δαχτυλ. με ενοιαζαν εκεινη την ωρα ουτε τιποτα.

Η φαση ηταν οταν ηταν ακομα χωρια. Το ενα στο ενα κλουβι και το άλλο στο αλλο. Παιδιά, ξεσηκωσαν το σπιτι απο τις φωνές τους που ηταν χωρια. Τρελοκομείο, τσιριδες δυνατες, φωνες.. Δεν αντεχαμε αλλο αυτην την διαπεραστική τσιριδα...

Ευτυχως ομως ολα πηγαν καλά.
 
αυτο που μου εκανε εντυπωση, ηταν οτι δεν μπορουσε να πεταξει ψηλα. Το μεγαλυτερο πεταγμα ηταν απο το πατωμα στον καναπε. Πιο ψηλα ενω προσπαθουσε, δεν πηγαινε.

Και ρωταω, ειναι φυσικο αυτο να μην μπορει να πεταξει ψηλα;



ασημι, και διπλα ελεγε 08 . τελικα ειναι του 2008 . Το 04 ηταν τελευταιο που ειναι ο αριθμος του πουλιου.
 
αυτο που μου εκανε εντυπωση, ηταν οτι δεν μπορουσε να πεταξει ψηλα. Το μεγαλυτερο πεταγμα ηταν απο το πατωμα στον καναπε. Πιο ψηλα ενω προσπαθουσε, δεν πηγαινε.

Και ρωταω, ειναι φυσικο αυτο να μην μπορει να πεταξει ψηλα;

- Αυτόματη συγχώνευση post στις 21:16 - Το προηγούμενο post δημιουργήθηκε στις 21:15 -

ασημι, και διπλα ελεγε 08 . τελικα ειναι του 2008 . Το 04 ηταν τελευταιο που ειναι ο αριθμος του πουλιου.


Ειναι φυσικο να μην μπορει να πεταξει οπως και να λαχανιασει!
Δεν εχει πεταξει και ποτε 😉
Κι οσο ναναι το πρωτο πεταγμα τον κουραζει οπως κι ενας αγυμναστος ανθρωπος, να ξεκιναει ξαφνικά να τρεχει...


Μικρουλη ειναι να το χαιρεσαι:)
 
και γιατι το budge μου οταν το ειχα βγαλει πρωτη φορα απ' το κλουβι αμεσως πετουσε ψηλα και αυτο δεν μπορει;
 
Τι κλουβι ειχες στο Budgie;
Βαση μεγεθους των 2 ειδων τι χωρο εχει το ενα και τι ειχε το αλλο;
 
α καταλαβα.
Με βαση οπως το λες, το budge ΗΤΑΝ πιο ανετο. Και λεω ήταν, γιατι τωρα τα αγαπημενα μου πουλακια ειναι σε πιο μεγάλο κλουβάκι, και πραγματικά τα βλεπω οτι ειναι ευτυχισμενα. Ολη μερα δεν καθονται σε ενα μερος, και δεν κλεινουν το στομα τους. Μονο για λιγο, και μετα παλι απο την αρχή.
 
Back
Top